TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST LG Objet Collection Posé (48LX1Q6LA)

Design-TV på høye hæler

Endelig en design-TV hvor man ikke trenger kompromisse på bildekvaliteten.

forfatter
Publisert 12.03.23 - 09:30
Karakter
LG Objet Collection Posé (48LX1Q6LA)
L&B menerskew
pluss LG Posé har en gjennomtenkt og visuelt lekker design som gjør at den kan plasseres fritt i rommet. Det kontrastrike OLED-panelet sørger for glimrende bildekvalitet.
minus LG Posé må klare seg med 3 HDMI-innganger, og du må selvfølgelig betale litt ekstra for de påkostede designløsningene.
Spesifikasjoner
  • Størrelse/type: 48” 4K OLED
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Operativsystem: LG WebOS 2022
  • Innganger: 3 HDMI (2.1), 2 USB
  • Utganger: Optisk digital lydutgang, HDMI eARC
  • HDR: Dolby Vision IQ, HDR10, HLG
  • Gaming-finesser: VRR, AMD Freesync, Nvidia G-Sync, ALLM
  • Skjermstørrelser: 42”, 48”, 55”
  • Annet: A9 gen5 AI videoprosessor
Veil. pris 18990 Produktside

Har du tenkt over hvorfor man sjelden ser TV-skjermer i boligannonsene på Finn.no? Det er fordi svarte skjermer og «kabelsalat» utgjør en visuell støy, som boligstylister skyr som pesten når de skal gjøre stua trivelig og presentabel.

Med den nye designmodellen Posé har LG forsøkt å skape en mer ryddig og visuelt tiltalende TV. Om den vil være «interiørarkitektens drøm» skal vi ikke si for sikkert, men den skiller seg i hvert fall fra andre flate og triste skjermer der ute.

LG-skjermen leveres i 42, 48 og 55 tommer – alle med topp moderne OLED-panel. Vi har testet den mellomste som koster 19.000 kroner – noen tusenlapper mer enn en standard LG C2.

Posé er en del av Objet-serien fra LG. (Video: LG)

LG Posé – Design

LG sine OLED-TV-er har fått mye skryt for bildekvalitet, men de fleste av dem er jo ganske like og kjedelige på utsiden, som TV-er flest. I så måte er Posé et friskt pust designmessig.

Selv om LG har fått hjelp av nederlandske Moooi til selve formgivningen, kan man nok mistenke dem for å være en smule inspirert av erkekonkurrenten Samsung, med designmodeller som The Frame, og kanskje spesielt den gulvstående The Serif.

LG Posé er i likhet med Samsung The Serif, laget for å stå fritt i rommet på egne ben, og kan plasseres der du finner det mest praktisk, uavhengig av veggplassering eller TV-benk. For eksempel i et hjørne eller midt ute på gulvet dersom du har en stor åpen stueløsning.

Strøm og TV-signaler ledes diskré ned gjennom føttene, og på baksiden fins det en liten hylle til eksterne enheter. Her kan man sette for eksempel en Apple TV elle Google Chromecast, og holde ledningene fullstendig skjult.

Designen ser tiltalende ut i våre øyne. Pose tar seg fint ut fra alle vinkler, med et deksel på baksiden som holder ledninger og kontakter skjult. Utførelsen er for det meste i hvit plast, men det stoffkledde bakdekselet trekker opp kvalitetsinntrykket.

Merk: Pose er laget spesielt for å stilles på gulvet. De fire medfølgende føttene sørger for å plassere skjermen i anbefalt tittehøyde. Alternativt kan man henge skjermen på veggen ved hjelp av et kompatibelt VESA-feste (ekstrautstyr). Derimot følger det ikke med noen føtter til bordmontering.

LG Posé assembly (2) LG Posé assembly LG Posé assembly (3) LG Posé assembly (4) LG Posé assembly (5) LG Posé assembly (6) LG Posé assembly (7) LG Posé assembly (8) LG Posé rear cover LG Posé rear LG Posé rear cover (2) LG Posé rear shelf
<
>
LG-skjermen har en hylle hvor du kan koble til små eksterne enheter som Apple TV etc. og holde dem skjult på baksiden. Her kan du også legge fjernkontrollen når den ikke er i bruk.

Brukervennlighet og finesser

Når det kommer til betjening og bruk er Posé veldig lik andre LG TV-er, med brukergrensesnittet WebOS og pekefjernkontrollen Magic Remote. Bare en ting – her er fjernkontrollen hvit, for å matche utseendet på skjermen.

Menysystemet er lett å bli fortrolig med, og byr på et rikelig utvalg av apper. De seneste strømmetjenestene inkludert SkyShowtime og HBO Max ligger tilgjengelig for nedlastning. LG er raskt ute med oppdateringer når det slippes en ny tjeneste eller finesse.

Tilkoblingsmulighetene er greie, men det er verdt å merke seg at LG – merksnodig nok – har nøyd seg med tre HDMI-innganger på akkurat denne modellen. Disse er til gjengjeld HDMI 2.1 kompatible med støtte for 4K/120Hz. Dermed er LG-skjermen godt forberedt til gaming også.

Foruten å se lekker ut fra alle vinkler, har LG-skjermen også et «partytriks» i form av appen Kunstgalleri, hvor man kan laste ned ulike bildeserier og illustrasjoner. Disse vises når skjermen står i standby, og på denne måten unngår man at TV-en blir stående som et svart hull i midten av rommet.

Til og med fjernkontrollen leveres i hvitt. (Foto: Audun Hage)

Bildekvalitet

Det er fint med en annerledes og nytenkende TV, men det hjelper jo lite hvis bildekvaliteten er blass og kjedelig. Dette har LG heldigvis innsett, for de har ikke spart på bilderessursene i dette tilfellet.

Posé er utstyrt med et moderne og kontrastrikt OLED-panel. Alle de tre skjermstørrelsene bruker såkalt Evo-teknikk, der eneste unntak er at 55» utgaven kan skilte med noe høyere maksimal lysstyrke. Videoprosessoren er den samme vi finner i LG OLED C2 (α9 Gen5 AI).

Bildemessig er vi derfor i kjent farvann her, og Posé LX1 viser straks at den har de vante OLED-kvalitetene i behold. LG-skjermen tegner opp et sylskarpt og kontrastrikt bilde, som er tilnærmet fritt for støy eller ujevnheter. OLED-panelet har en meget jevn lysfordeling uten lyse flekker eller «blooming» slik man kan oppleve på mange LCD-skjermer. Fargegjengivelsen er sterk og velnyansert, der vi umiddelbart foretrekker innstillingen «Kino Hjem» som den beste til film og serier.

Skjermen har også nok lysstyrke til at man fint kan se TV i opplyste rom på dagtid, uten å savne noe. Med bred støtte for ulike videoformater slik som Dolby Vision HDR, er man sikret at de seneste seriene presenteres best mulig.

En annen fordel med OLED-teknikken er at innsynsvinkelen blir meget bred. Bildet bevarer kontrasten og fargebalansen uansett om man betrakter skjermen forfra eller skrått fra siden. Dette er ekstra kjekt i Posé sitt tilfelle, og gjør at skjermen kan snus i ulike retninger uten å ofre bildekvaliteten.

Det man derimot må tåle, er at OLED-skjermen kan bli ganske «speilblank» i lyse omgivelser. LG har et relativt blankt skjermglass, spesielt sammenlignet med Samsung The Frame hvor de har valgt en helt matt overflate. Dette kan være lurt å ta hensyn til når man skal plassere skjermen i forhold til vinduer og andre lyskilder.

LG Posé golf LG Posé Drive to survive LG Posé Perry Mason LG Posé Last of Us
<
>

 

Lydkvalitet

LG og Moooi har klokelig nok sørget for å gi plass til et sett med høyttalere også. Det sitter en egen «lydlist» rett under skjermen som er direkte rettet mot sitteposisjon.

Lyden er definitivt bedre enn gjennomsnittet: Posé LX1 har en tydelig og tilstedeværende stemmegjengivelse som kommer godt ut. Her er også nok klang og fylde til at lydeffekter og musikk får litt tyngde og substans. Vi opplevde en aldri så liten surroundeffekt med serier som Drive to Survive på Netflix, der det er støtte for lydformatet Dolby Atmos.

Posé låter definitivt et hakk bedre enn gjennomsnittet av TV-er. Hvilket er en fordel, for designen er ikke like lett å kombinere med en lydplanke – selv om man har mulighet for det via HDMI eARC-utgangen. En annen mulighet er selvfølgelig å koble til et sett høyttalere trådløst via Bluetooth eller WiSA-standarden.

Konklusjon

LG Objet Collection Posé LX1 henvender seg til de som vil ha en litt annerledes og visuelt tiltalende TV – uten å gå på kompromiss med bildekvaliteten. Og her har LG truffet blink i våre øyne. 48LX1 leveres med topp moderne OLED-panel, med sterk kontrast, glimrende fargegjengivelse og imponerende svartnivå. LG-skjermen har flere smarte finesser som bidrar til å holde installasjonen pen og ryddig. Den kan stå fritt i rommet på egne ben, og har en øyevennlig design med buede kanter. Bakplaten har en snedig hylle hvor man kan sette eller oppbevare ulike ting, mens kabler ledes skjult ned gjennom foten. Hvis du søker en stilig TV til stua, soverommet eller salongen, vil denne være midt i blinken!

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
LGs 2023 OLED TV-er klare for Norden Slippes i butikk 13. mars - kan forhåndsbestilles allerede nå.
lbpluss
Sjekk denne 98-tommeren fra Sony! Sony slår på stortromma og lanserer sin første 98-tommers 4K TV! Derimot kommer det ingen nye 8K TV-er i år.
lbpluss
Sony satser videre på QD-OLED Sony har holdt potte tett om årets nye TV-er, men nå har de endelig tatt bladet fra munnen. De nye toppmodellene A95L og A80L entrer scenen.
lbpluss
Allente lanserer spesialtilpasset Chromecast med Google TV Nå kan Allente-abonnentene sløyfe TV-boksen.
lbpluss
Her er Samsungs nye flaggskip 8K TV, QN900C En ny bildemodus betyr redningen for strømslukende 8K-TV-er.
Følg Lyd & Bilde