Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Oppsummering

3D til hvert sitt bruk

De to 3D-teknikkene vi har sett på har sine styrker og svakheter, men den passive teknikken må sies å fungere overraskende bra.

Panasonics plasma er overlegen på 2D bildekvalitet, men på 3D-opplevelse er vi fristet til å si uavgjort mellom de to. Skjermene har nemlig både styrker og svakheter. Den største fordelen med LGs Cinema 3D-skjerm er ikke prisen, men snarere at de passive brillene gir bedre lysutbytte samtidig som de oppleves snillere mot øynene enn LED-skjermer med aktive briller.  Med passive 3D-briller slipper man nemlig problemer relatert til brillenes lukkermekanisme som kan virke sjenerende på noen seere, og som fungerer dårlig i opplyste rom.

Fordelen med aktiv 3D er den økte bildeskarpheten, som spesielt er synlig for den som sitter nær skjermen. Panasonics plasma gir også en bedre dybdeeffekt enn det vi har opplevd fra LED-konkurrentene med aktive briller.

Dermed står vi igjen med to anbefalinger: Dersom du ønsker å se 3D under ulike lysforhold, og vil sitte i flere timer uten å bekymre deg for øyebesvær (f.eks ved 3D-spill) anbefaler vi den passive varianten, som også er billigere i innkjøp. Dersom du er interessert i best mulig bildekvalitet er Panasonic TX-P50GT30 det foreløpig beste alternativet vi har sett i år, men vi er selvsagt spent på å se hva Panasonic har greid å utrette med den nye toppmodellen VT30…

Også i denne testen:

Panasonic TX-P50GT30

3D-arvtager

Panasonic sto for den soleklart beste 3D-skjermen i fjor. Kan TX-P50GT30 beholde Panasonics posisjon som sjefen innen 3D-underholdning?

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning

LG 47LW650

Den Enkleste veien til 3D

Med langt billigere og seervennlige 3D-briller er LG 47LW65O den hittil enkleste veien til 3D-moro hjemme i stua.

Velutstyrt budsjett-TV Kontrastrikt og behagelig 3D-bilde
Litt redusert bildeskarphet i 3D
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.