TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Oppsummering

3D til hvert sitt bruk

De to 3D-teknikkene vi har sett på har sine styrker og svakheter, men den passive teknikken må sies å fungere overraskende bra.

forfatter
Publisert 25.05.11 - 11:44

Panasonics plasma er overlegen på 2D bildekvalitet, men på 3D-opplevelse er vi fristet til å si uavgjort mellom de to. Skjermene har nemlig både styrker og svakheter. Den største fordelen med LGs Cinema 3D-skjerm er ikke prisen, men snarere at de passive brillene gir bedre lysutbytte samtidig som de oppleves snillere mot øynene enn LED-skjermer med aktive briller.  Med passive 3D-briller slipper man nemlig problemer relatert til brillenes lukkermekanisme som kan virke sjenerende på noen seere, og som fungerer dårlig i opplyste rom.

Fordelen med aktiv 3D er den økte bildeskarpheten, som spesielt er synlig for den som sitter nær skjermen. Panasonics plasma gir også en bedre dybdeeffekt enn det vi har opplevd fra LED-konkurrentene med aktive briller.

Dermed står vi igjen med to anbefalinger: Dersom du ønsker å se 3D under ulike lysforhold, og vil sitte i flere timer uten å bekymre deg for øyebesvær (f.eks ved 3D-spill) anbefaler vi den passive varianten, som også er billigere i innkjøp. Dersom du er interessert i best mulig bildekvalitet er Panasonic TX-P50GT30 det foreløpig beste alternativet vi har sett i år, men vi er selvsagt spent på å se hva Panasonic har greid å utrette med den nye toppmodellen VT30…

Også i denne testen:

Panasonic TX-P50GT30

3D-arvtager

Panasonic sto for den soleklart beste 3D-skjermen i fjor. Kan TX-P50GT30 beholde Panasonics posisjon som sjefen innen 3D-underholdning?

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning

LG 47LW650

Den Enkleste veien til 3D

Med langt billigere og seervennlige 3D-briller er LG 47LW65O den hittil enkleste veien til 3D-moro hjemme i stua.

Velutstyrt budsjett-TV Kontrastrikt og behagelig 3D-bilde
Litt redusert bildeskarphet i 3D
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vi tester den nye 2022-modellen av The Frame Årets versjon av Samsung The Frame ser enda mer malerisk ut, takket være en mattere skjermoverflate. Den kan også snus på høykant!
Nye QLED TV-er fra... Sharp? Sharp er tilbake i Norden og presenterer en ny Android TV-serie med QLED-teknologi og innebygd lyd fra Harman Kardon!
TCL lanserer 98-tommer til rekordpris Drømmer du om ordentlig kino hjemme? TCL slår et slag for de virkelig store TV-skjermene med 98C735.
LG avslører ny design-TV En potensiell utfordrer til Samsung The Frame?
Her er Star Wars TV-en The force is strong with this one...
Er dette Samsungs beste TV hittil? Oppfølgeren til en av fjorårets beste TV-er har nettopp gjestet testbenken! Samsung QN95B har fått en rekke forbedringer – men et par ting ergrer oss litt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend