TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

LG 47LW650 vs Panasonic TX-P50GT30

3DTV - The next generation

Produsentene er nå endelig klare med sine 2011- modeller, og Panasonic og LG er først ute med to av årets kanskje mest spennende TV-er.

forfatter
Publisert 20.05.11 - 05:17
Produkter i testen
 • Oppsummering
 • Panasonic TX-P50GT30
 • LG 47LW650
 • Det som kanskje blir årets største 3D-duell er klar for dyst. I venstre hjørne står Panasonic, plasma-tungvekter og regjerende mester innen 3D-bildekvalitet. I høyre hjørne står utfordreren fra LG, utstyrt med LED-teknikk og billigere 3D-briller. Panasonic henvender seg til feinschmeckerne som vil ha best mulig dybde og kvalitet over 3D-bildene, og er villig til å betale for det. LG slår et slag for de som har mange 3D-sultne familiemedlemmer å kjøpe briller til.

  Passiv vs aktiv
  LG og Panasonic representerer to forskjellige veivalg både når det gjelder bildepanel og 3D-teknikk. Panasonic GT30 er en plasmaskjerm med aktive 3D-briller. I brillene sitter elektronikk som åpner og lukker for venstre og høyre øye, synkronisert opp skjermen som veksler mellom venstre og høyre bilde. Slik opplever vi den berømte 3D-effekten, og fordelen med den aktive teknikken er den gir oss 3D med full HD-oppløsning, siden den bruker hele skjermen til ett øye av gangen. LGs nye budsjett 3D-modell er en LCD-skjerm med kantmontert LED-belysning. Den store nyheten er bruken av passive 3D-briller. Teknikken er identisk med den som brukes på kino, og består av enkle briller med polariserte brilleglass. Fordelen er først og fremst lavere pris, da brillene koster en brøkdel å lage sammenlignet med den aktive varianten. Ulempen er at oppløsningen halveres til 540 horisontale linjer, fordi venstre og høyre bilde må vises på skjermen samtidig.

  Smart TV
  En annen trend for den nye generasjonen flatskjermer er inntoget av såkalte Smarte TV-er. Teknologien er ikke så revolusjonerende som det først kan virke. I all hovedsak dreier det seg om at TV-ene har fått internett-tilkobling som gjør dem i stand til å vise nye typer interaktivt innhold. For eksempel kan du åpne en internettleser og søke fritt, se Youtube-videoer eller oppdatere Facebook-profilen din via TV-skjermen. TV-ene kan også motta musikk, bilder og video fra andre enheter tilkoblet nettverket – også kjent som streaming.

  Produkter i testen

  Oppsummering

  3D til hvert sitt bruk

  De to 3D-teknikkene vi har sett på har sine styrker og svakheter, men den passive teknikken må sies å fungere overraskende bra.

  Panasonic TX-P50GT30

  3D-arvtager

  Panasonic sto for den soleklart beste 3D-skjermen i fjor. Kan TX-P50GT30 beholde Panasonics posisjon som sjefen innen 3D-underholdning?

  Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
  Lukkerbriller krever dempet belysning

  LG 47LW650

  Den Enkleste veien til 3D

  Med langt billigere og seervennlige 3D-briller er LG 47LW65O den hittil enkleste veien til 3D-moro hjemme i stua.

  Velutstyrt budsjett-TV Kontrastrikt og behagelig 3D-bilde
  Litt redusert bildeskarphet i 3D
  forfatter

  Audun Hage

  (f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

  Legg igjen en kommentar

  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Mesterklasse fra Panasonic Panasonics beste OLED-TV er tilbake i full vigør, og nå kan den endelig leveres i stort format! LZ2000E gir rett og slett en strålende bildeopplevelse.
  Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
  Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
  Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
  Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
  Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
  Følg Lyd & Bilde