LG 47LW650 vs Panasonic TX-P50GT30

3DTV - The next generation

Produsentene er nå endelig klare med sine 2011- modeller, og Panasonic og LG er først ute med to av årets kanskje mest spennende TV-er.
forfatter

Det som kanskje blir årets største 3D-duell er klar for dyst. I venstre hjørne står Panasonic, plasma-tungvekter og regjerende mester innen 3D-bildekvalitet. I høyre hjørne står utfordreren fra LG, utstyrt med LED-teknikk og billigere 3D-briller. Panasonic henvender seg til feinschmeckerne som vil ha best mulig dybde og kvalitet over 3D-bildene, og er villig til å betale for det. LG slår et slag for de som har mange 3D-sultne familiemedlemmer å kjøpe briller til.

Passiv vs aktiv
LG og Panasonic representerer to forskjellige veivalg både når det gjelder bildepanel og 3D-teknikk. Panasonic GT30 er en plasmaskjerm med aktive 3D-briller. I brillene sitter elektronikk som åpner og lukker for venstre og høyre øye, synkronisert opp skjermen som veksler mellom venstre og høyre bilde. Slik opplever vi den berømte 3D-effekten, og fordelen med den aktive teknikken er den gir oss 3D med full HD-oppløsning, siden den bruker hele skjermen til ett øye av gangen. LGs nye budsjett 3D-modell er en LCD-skjerm med kantmontert LED-belysning. Den store nyheten er bruken av passive 3D-briller. Teknikken er identisk med den som brukes på kino, og består av enkle briller med polariserte brilleglass. Fordelen er først og fremst lavere pris, da brillene koster en brøkdel å lage sammenlignet med den aktive varianten. Ulempen er at oppløsningen halveres til 540 horisontale linjer, fordi venstre og høyre bilde må vises på skjermen samtidig.

Smart TV
En annen trend for den nye generasjonen flatskjermer er inntoget av såkalte Smarte TV-er. Teknologien er ikke så revolusjonerende som det først kan virke. I all hovedsak dreier det seg om at TV-ene har fått internett-tilkobling som gjør dem i stand til å vise nye typer interaktivt innhold. For eksempel kan du åpne en internettleser og søke fritt, se Youtube-videoer eller oppdatere Facebook-profilen din via TV-skjermen. TV-ene kan også motta musikk, bilder og video fra andre enheter tilkoblet nettverket – også kjent som streaming.

Produkter i testen

Oppsummering

3D til hvert sitt bruk

De to 3D-teknikkene vi har sett på har sine styrker og svakheter, men den passive teknikken må sies å fungere overraskende bra.

Panasonic TX-P50GT30

3D-arvtager

Panasonic sto for den soleklart beste 3D-skjermen i fjor. Kan TX-P50GT30 beholde Panasonics posisjon som sjefen innen 3D-underholdning?

Knallsterk kontrast og fargegjengivelse Sylskarpt 3D-bilde
Lukkerbriller krever dempet belysning

LG 47LW650

Den Enkleste veien til 3D

Med langt billigere og seervennlige 3D-briller er LG 47LW65O den hittil enkleste veien til 3D-moro hjemme i stua.

Velutstyrt budsjett-TV Kontrastrikt og behagelig 3D-bilde
Litt redusert bildeskarphet i 3D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.