Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Grundig 55VLX9570BP

Skarp nykommer

Grundig er tilbake med en velutstyrt TV som skal utfordre etablerte konkurrenter som Samsung og LG. Og her er det mye å like.

Skrevet av / 15.12.15 - 05:00
Grundig 55VLX9570BP
Audun Hage

Grundig har alltid vært et ”no-nonsense” merke der lyd og bilde har stått i fokus fremfor overflødige finesser. Den nye Grundig-modellen 55VLX9570 kommer i svart eller hvit utførelse, og har en nedtonet, minimalistisk design. En smal ramme omkranser bildepanelet, som for øvrig har en silkematt overflate – gode nyheter for de som har sett seg lei på ”speilblanke” TV-skjermer. TV-en står på to små føtter, men kan også veggmonteres med passende VESA-feste. I den forbindelse er det verdt å merke seg at noen av tilkoblingene vender bakover. Grundig-skjermen krever derfor en viss avstand til veggen bak.

 

Brukervennlighet og finesser

Grundigs fjernkontroll er lett å bli fortrolig med – knappene er tydelige og logisk plassert. Den røde Netflix-knappen gir oss en snarvei inn til strømmetjenesten. Selve menysystemet er også enkelt og oversiktlig. Grundig har gjort seg flid med mange av de små detaljene som gjør TV-en enkel å bruke. 55VLX9570 fremstår som en velutstyrt modell i sin prisklasse: I tillegg til innebygd mottaker for parabol, kabel og bakkenett, har den også moderne funksjoner som Bluetooth og Miracast, som gjør det enkelt å dele innhold mellom TV og mobil/nettbrett.

Selve smart-TV plattformen er litt begrenset, og har ikke det samme rike utvalget av apper som Samsung og LG kan varte opp med. Når det er sagt, er de viktigste tjenestene på plass, deriblant Netflix i 4K-versjon, som jo er essensielt på en 4K TV som dette. Grundig melder at flere apper, inkludert spill kommer til i løpet av høsten. Det merkes at TV-ens innebygde firekjerners prosessor jobber raskt og laster apper uten problemer – det er ingenting å utsette på hastigheten.

 

Bildekvalitet

Førsteinntrykket vi får av 55VLX9570 er meget positivt. Grundig-skjermen er meget kontrastrik, og leverer plenty med lysstyrke i alle seersammenhenger. Ikke nok med det – her er det også utmerket svartnivå som skaper den rette dybdefølelsen når film og TV-serier står på menyen. Her har Grundig tatt et betydelig løft i forhold til tidligere generasjoner.

TV-en oppfører seg eksemplarisk med ekte 4K innhold. Med serier som ”The Blacklist” kan vi nyte en glassklar bildekvalitet, med rå detaljer ned til hvert minste hårstrå. Skjermen takler det høyoppløste innholdet uten problemer.

Det står ikke like bra til når vi tester oppskalering av SD-signaler så vel som HD TV-sendinger. Våre testopptak fra den tyske DTM-serien (Viasat motor) er utfordrende når det kommer til konstante bevegelser og kamerapanorering. Grundig henger ikke helt med i svingene – det blir mye raster-effekter med synlige blokker av støy. Et problem som vedvarte uavhengig av innstillinger. Det er tydelig hos sidemannen fra Samsung, at konkurrenten reduserer støyen bedre og gjør bildet mer levelig å se på. Det virker som Grundig-skjermen favoriserer innhold av best mulig kvalitet, og det trekker litt ned på ”allround” egenskapene.

 

Lydkvalitet

Grundig er kjent for å legge ekstra vekt på lydgjengivelsen i sine TV-er. 55VLX9570 har et litt mer påkostet lydsystem med fremovervendte høyttalere, kombinert med en ekstra basshøyttaler på baksiden og 2 x 15 W effekt. Dette gir både klar og tydelig stemmegjengivelse samt god fylde til musikk og lydeffekter. Grundig vil fortsatt ha godt av litt drahjelp fra en lydplanke eller lignende, men lyden er klart bedre enn hva mange av utfordrerne kan stille opp med.

 

Konklusjon

Grundig-skjermen er velutstyrt og har alle de viktigste finessene og tjenestene på plass. Et bra bildepanel samt gode innebygde høyttalere sørger for at TV-opplevelsen holder høyt nivå. Bildekvaliteten fra Ultra-HD kilder som Netflix ser krystallklar ut. Det skurrer litt enkelte steder: Grundig-skjermen har litt problemer med signaler av lavere kvalitet og oppløsning, og har ikke like god støyreduksjon som de beste i feltet. Når man tar hensyn til prisen, fremstår 55VLX9570 likevel som et godt kjøp.

Lyd & Bilde mener

Utmerket lysstyrke, kontrast og skarphet gjør at Grundig-skjermen imponerer i forhold til pris. Bildebehandlingen leverer ikke like bra på alle områder, og spesielt støyreduksjonen og oppskaleringen oppleves mangelfull.

Også i denne testen:

rimelige 4K TV-er

Sony Bravia KD-55X8505C

God allrounder

Sonys utfordrer leverer solid ytelse på bildefronten, med et Android operativsystem som er på bedringens vei. Den siste tiden har også prisen blitt hyggeligere.

Den slanke og elegante Sony-skjermen har utmerket bildebehandling og presterer å få selv lavoppløst innhold til å se riktig bra ut. Her får du et bilde med massevis av detaljer og naturtro farger. Lav input lag rundt 36ms er et argument for spillfanatikerne.
Det nye Android-brukergrensesnittet halter fortsatt litt her og der, og vi savner et mer oversiktlig menysystem.
Les hele testen

Panasonic TX-55CX670

Topp bildekvalitet

Panasonic har slått seg opp med noen av de beste TV-ene i rimelig prisklasse, og det inntrykket ble bare forsterket etter noen runder med deres billigste 4K TV, TX-55CX670.

55TX-670E har et smartsystem som er enkelt å bruke, og leverer en meget velbalansert bildekvalitet med rå skarphet, lite støy og utmerket svartnivå, samt naturlige farger. En TV som er lett å like!
Litt ujevn lysfordeling, deriblant en horisontal stripe midt på skjermen, hindrer bildet i å være helt lytefritt.
Les hele testen

Philips 55PUT6400

Sent, men godt?

Philips melder seg til TV-oppgjøret med sin hittil rimeligste 4K-TV. Men noen ganger lønner det seg å betale mer …

Philips-skjermen er ganske ribbet for utstyr, men har til gjengjeld fått bra fart i smartfinessene takket være Android operativsystemet, som byr på mange muligheter.
Konkurransen er tøff i dette segmentet, og 55PUT6400 havner litt bak i feltet når det gjelder bildekvalitet. Spesielt når det gjelder oppskalering av vanlige TV-programmer.
Les hele testen

Samsung 55JU6875

Close, but no cigar

Denne modellen fra Samsung hadde vi høye forventninger til, men 55JU6875 holder ikke helt inn til mål på de mest kresne bildeparametrene.

Rå skarphet og fenomenal fargegjengivelse er blant imponatorfaktorene på denne Samsung-skjermen, som dessuten har et meget bra smartsystem og utvalg av applikasjoner.
Kontrast, svartnivå og lysfordeling skuffer litt i forhold til de øvrige egenskapene.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

UEFA Euro 2024 – De beste TV-ene til fotball-EM

Er dette Samsungs beste TV hittil?

Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024?

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

Scroll to Top