Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Philips 55PUT6400

Sent, men godt?

Philips melder seg til TV-oppgjøret med sin hittil rimeligste 4K-TV. Men noen ganger lønner det seg å betale mer …
Lyd & Bilde mener
Philips-skjermen er ganske ribbet for utstyr, men har til gjengjeld fått bra fart i smartfinessene takket være Android operativsystemet, som byr på mange muligheter.
Konkurransen er tøff i dette segmentet, og 55PUT6400 havner litt bak i feltet når det gjelder bildekvalitet. Spesielt når det gjelder oppskalering av vanlige TV-programmer.
Spesifikasjoner
  • 55” 4K LED LCD, 3840 x 2160
  • 4 HDMI 2.0, 2 USB
  • Android OS, Dual Core prosessor
  • RiksTV/MPEG4
  • Netflix 4K/HEVC

Endelig har vi en Philips-TV på testbenken! Selskapet har tatt seg god tid med å ferdigstille sine nye modeller med Android operativsystem, men nå rulles det oppdaterte 2015-sortimentet ut i stor stil. På årets IFA-messe fikk vi se noen av de hotteste nyhetene, deriblant den fargesprakende Ambilux og den sylskarpe toppmodellen i 9-serien. Modellen vi tester her, 55PUT6400 er på sin side den rimeligste 4K-skjermen i Philips-familien, og må således klare seg uten de feteste finessene. Det første vi legger merke til er at Ambilight, som er Philips sitt patenterte bakgrunnslys, glimrer med sitt fravær på denne modellen. I øvrig er det snakk om en nokså spartansk design, men Philips har i det minste tatt seg råd til en metallfot med svingbar sokkel.

 

Brukervennlighet og finesser

Philips-skjermen har kun 1 innebygd TV-mottaker for bakkenett, så parabol- og kabelkundene må regne med å bruke ekstern boks. Det er det heldigvis flust av plass til med 4 HDMI-innganger. Den viktigste finessen er selvsagt på plass, nemlig det nye Android operativsystemet som er utviklet i samarbeid med Google. Vi har tidligere hatt diverse ankepunkter mot systemet, men etter siste oppdatering virker det som brikkene begynner å falle på plass. Inntrykket er i hvert fall at Philips-skjermen laster appene raskt. I tillegg virker det som Philips har gjort en litt bedre jobb enn Sony når det gjelder å organisere sine egne menyer (innstillinger og lignende) i kombinasjon med Android-forsiden.

 

Bildekvalitet

Philips er kjent for sin avanserte bildebehandling og gjennomgående høye kvalitet, men vi var litt spente på hvor en rimelig budsjettmodell som 55PUT6400 ville legge seg. Og det er ingen tvil om at den leverer god bildekvalitet. Men er det nok til å danke ut årets tøffeste utfordrere?

Annonse

Førsteinntrykket med Netflix 4K som kilde, er at Philipsen behersker det sylskarpe bildeformatet på en bra måte. Philips er kjent for glatte bevegelser (de oppfant begrepet Natural Motion), og 55PUT6400 har en velfungerende interpolering som bidrar til å bevare skarpheten også når bildet i bevegelse. Fargegjengivelsen og kontrasten er også god, men når ikke helt opp til ytelsen fra Panasonic og Samsung på testbildene våre.

HDTV-sendinger i 720p/1080i er heller ikke Philips-skjermens favorittrett. Det oppskalerte bildet er ikke like skarpt som det Panasonic varter opp med, og virker til tider direkte uklart, selv når vi trimmer støyreduksjon og andre innstillinger. Vi fant også at lysfordeling er ganske ujevn, som merkes i form av skyggeeffekter (også kalt ”dirty screen effect” på fagspråket fordi det virker som skjermen ikke har en helt ren overflate). Selv om Philips-skjermen har mange gode egenskaper, fremstår det ganske tydelig at den ikke henger med resten av feltet. På den positive siden målte vi lav input lag (forsinkelse på inngangen) på rundt 20 millisekunder med Philips-skjermen.

Annonse

 

Lydkvalitet

Vi testet Philips-skjermen med alt fra nyheter til film, serier og Youtube-videoer, og det generelle inntrykket er at lyden er av det tynne og hule slaget. Her er det verken særlig mye bass eller diskant-informasjon. En ekstern lydplanke er nødvendig for å få skikkelig futt i lyden.

 

Konklusjon

Philips har her tatt frem et rimelig alternativ til sine toppmodeller med 4K og heftig Ambilight-lys. Inntrykket er imidlertid at 55PUT6400 fremstår som en litt ”ribbet” modell i forhold til de beste i denne testen. Philips har riktignok lykkes bra med sitt nye Android-system, som er bra integrert sammen med de øvrige TV-funksjonene. Det er først og fremst lyd- og bildekvalitet vi ikke er helt tilfreds med. Philips-skjermen er riktignok blant de billigste TV-ene i testen, men de litt dyrere utfordrerne fremstår som bedre, mer komplette kjøp. Det er i mange tilfeller snakk om små forskjeller, som likevel er tydelig når vi sammenligner med konkurrentene side om side.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Sony Bravia KD-55X8505C

God allrounder

Sonys utfordrer leverer solid ytelse på bildefronten, med et Android operativsystem som er på bedringens vei. Den siste tiden har også prisen blitt hyggeligere.

Den slanke og elegante Sony-skjermen har utmerket bildebehandling og presterer å få selv lavoppløst innhold til å se riktig bra ut. Her får du et bilde med massevis av detaljer og naturtro farger. Lav input lag rundt 36ms er et argument for spillfanatikerne.
Det nye Android-brukergrensesnittet halter fortsatt litt her og der, og vi savner et mer oversiktlig menysystem.

Panasonic TX-55CX670

Topp bildekvalitet

Panasonic har slått seg opp med noen av de beste TV-ene i rimelig prisklasse, og det inntrykket ble bare forsterket etter noen runder med deres billigste 4K TV, TX-55CX670.

55TX-670E har et smartsystem som er enkelt å bruke, og leverer en meget velbalansert bildekvalitet med rå skarphet, lite støy og utmerket svartnivå, samt naturlige farger. En TV som er lett å like!
Litt ujevn lysfordeling, deriblant en horisontal stripe midt på skjermen, hindrer bildet i å være helt lytefritt.

Samsung 55JU6875

Close, but no cigar

Denne modellen fra Samsung hadde vi høye forventninger til, men 55JU6875 holder ikke helt inn til mål på de mest kresne bildeparametrene.

Rå skarphet og fenomenal fargegjengivelse er blant imponatorfaktorene på denne Samsung-skjermen, som dessuten har et meget bra smartsystem og utvalg av applikasjoner.
Kontrast, svartnivå og lysfordeling skuffer litt i forhold til de øvrige egenskapene.

Grundig 55VLX9570BP

Skarp nykommer

Grundig er tilbake med en velutstyrt TV som skal utfordre etablerte konkurrenter som Samsung og LG. Og her er det mye å like.

Utmerket lysstyrke, kontrast og skarphet gjør at Grundig-skjermen imponerer i forhold til pris.
Bildebehandlingen leverer ikke like bra på alle områder, og spesielt støyreduksjonen og oppskaleringen oppleves mangelfull.
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.