Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: rimelige 4K TV-er

Knivskarpt bilde på billigsalg

Din neste TV har sannsynligvis 4K-oppløsning, og nå behøver du ikke lenger rane banken for å ha råd til en!

Skrevet av / 15.12.15 - 06:00
rimelige 4K TV-er
Audun Hage

Produkter i denne test

Husker du da 3DTV ble introdusert som ”the next big thing” innen TV, og alle produsentene proklamerte det som en lekker finesse det var verdt å betale dyrt for? Det første året var 3D forbeholdt de aller mest kostbare premium TV-ene, men allerede på neste generasjon TV-er hadde prisen sunket betraktelig.

Noe av det samme er i ferd med å skje med 4K/Ultra-HD-oppløsning: De knivskarpe TV-ene har nå dalt til et så hyggelig prisnivå, og har blitt så utbredt at den neste TV-en du kjøper med stor sannsynlighet har 4K-oppløsning. Og i motsetning til 3D, ligger Ultra-HD an å bli en suksess. Teknikken selger seg nesten selv: Med fire ganger oppløsningen til normal HD, er det lett å se forbedringen i skarphet som 4K byr på. Og skarpere, mer detaljerte bilder er noe alle vil ha – spesielt når man ikke behøver spesialbriller for å se på!

Tilgangen på innhold øker sakte, men sikkert: Selv om 4K kringkasting fortsatt er noen år unna, og neste generasjons Blu-ray format lar vente på seg, har teknologiledende leverandører som Netflix gått i bresjen for å gjøre sine produksjoner tilgjengelig i best mulig kvalitet. 4K-formatet er også blitt tilgjengelig i form av bilder og video skutt fra actionkameraer, systemkameraer og kompaktkameraer – og nå også droner. De som kjøper en 4K TV i dag, kan derfor umiddelbart få glede av den økte bildekvaliteten.

 

Smart-systemer og apper

Jo flere finesser TV-ene har å by på, desto høyere krav stilles det til et velfungerende menysystem som syr det hele sammen. TV-en er snart like avhengig av god software som mobilen! Vi sitter ikke lengre og zapper fra kanal til kanal, men hopper inn og ut av tjenester mens vi gjør interaktive valg og taster inn søkeord. Det krever et brukergrensesnitt som er raskt og enkelt å bruke, samt en god fjernkontroll å navigere med. TV-produsentene legger store ressurser ned i å få dette til, og noen har lykkes bedre enn andre. Om du er mest opptatt av TV-ens egenskaper som monitor, og uansett bruker eksterne mediespillere som Apple TV, Playstation, Xbox og lignende, er smart-systemet mindre viktig.

 

Billigere 4K-skjermer

I denne testen har vi kikket på noen av de foreløpig rimeligste 4K-skjermene fra fem ulike produsenter. Noen av dem ligger tett på den magiske 10.000 kroners grensen – kanskje enda billigere med tiden. Dette er modeller som gir mye for pengene både i form av bildekvalitet, brukervennlighet og finesser. På enkelte områder har de faktisk mye til felles med produsentenes toppmodeller, da de som oftest bygger på samme tekniske plattform. Noen forskjeller er det selvsagt – du får ikke de beste bildepanelene og den mest avanserte teknikken – men muligheten for et godt kjøp er absolutt til stede.

Vi valgte 55-tommere da dette er den mest populære størrelsen blant folk flest. Det er også den minste vi anbefaler til skikkelig TV-kos: Om du har plass, og virkelig vil ha fullt utbytte av 4K-oppløsningen kan det lønne seg å legge noen ekstra tusenlapper i en 65-tommer. Flere av modellene vi tester er også tilgjengelig i denne størrelsen.

Produkter i denne test

Sony Bravia KD-55X8505C

God allrounder

Sonys utfordrer leverer solid ytelse på bildefronten, med et Android operativsystem som er på bedringens vei. Den siste tiden har også prisen blitt hyggeligere.

Den slanke og elegante Sony-skjermen har utmerket bildebehandling og presterer å få selv lavoppløst innhold til å se riktig bra ut. Her får du et bilde med massevis av detaljer og naturtro farger. Lav input lag rundt 36ms er et argument for spillfanatikerne.
Det nye Android-brukergrensesnittet halter fortsatt litt her og der, og vi savner et mer oversiktlig menysystem.
Les hele testen

Panasonic TX-55CX670

Topp bildekvalitet

Panasonic har slått seg opp med noen av de beste TV-ene i rimelig prisklasse, og det inntrykket ble bare forsterket etter noen runder med deres billigste 4K TV, TX-55CX670.

55TX-670E har et smartsystem som er enkelt å bruke, og leverer en meget velbalansert bildekvalitet med rå skarphet, lite støy og utmerket svartnivå, samt naturlige farger. En TV som er lett å like!
Litt ujevn lysfordeling, deriblant en horisontal stripe midt på skjermen, hindrer bildet i å være helt lytefritt.
Les hele testen

Philips 55PUT6400

Sent, men godt?

Philips melder seg til TV-oppgjøret med sin hittil rimeligste 4K-TV. Men noen ganger lønner det seg å betale mer …

Philips-skjermen er ganske ribbet for utstyr, men har til gjengjeld fått bra fart i smartfinessene takket være Android operativsystemet, som byr på mange muligheter.
Konkurransen er tøff i dette segmentet, og 55PUT6400 havner litt bak i feltet når det gjelder bildekvalitet. Spesielt når det gjelder oppskalering av vanlige TV-programmer.
Les hele testen

Samsung 55JU6875

Close, but no cigar

Denne modellen fra Samsung hadde vi høye forventninger til, men 55JU6875 holder ikke helt inn til mål på de mest kresne bildeparametrene.

Rå skarphet og fenomenal fargegjengivelse er blant imponatorfaktorene på denne Samsung-skjermen, som dessuten har et meget bra smartsystem og utvalg av applikasjoner.
Kontrast, svartnivå og lysfordeling skuffer litt i forhold til de øvrige egenskapene.
Les hele testen

Grundig 55VLX9570BP

Skarp nykommer

Grundig er tilbake med en velutstyrt TV som skal utfordre etablerte konkurrenter som Samsung og LG. Og her er det mye å like.

Utmerket lysstyrke, kontrast og skarphet gjør at Grundig-skjermen imponerer i forhold til pris.
Bildebehandlingen leverer ikke like bra på alle områder, og spesielt støyreduksjonen og oppskaleringen oppleves mangelfull.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

UEFA Euro 2024 – De beste TV-ene til fotball-EM

Er dette Samsungs beste TV hittil?

Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024?

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

Scroll to Top