: Sony KDL55NX810

Blant de beste!

Sonys KDL-55NX810 kombinerer flott design med utsøkt bildekvalitet. Eneste problem er prisen…
Lyd & Bilde mener
Meget skarpt og detaljert bilde Høy kvalitet i 3D
Prisen
Spesifikasjoner
  • 50” 3D LED LCD, 1920 x 1080
  • MPEG4/RiksTV godkjent
  • 4 HDMI
  • USB-inngang, Wi-Fi internett
Annonse
Annonse
forfatter

NX810-serien henter mye teknikk fra 52LX900 – en av fjorårets favoritter, som nå synger sin svanesang. Det dreier seg her om en mellom-modell som vil eksistere frem til Sony slipper sine 2011-modeller i april og utover. NX810 bruker et LCD bildepanel med kantmontert Edge LED, og er bare 32 millimeter tykk. Modellen beholder Sony sitt stilrene Monolithic design med heldekkende glassfront, som etter vår mening er noe av det peneste innen TV for tiden. NX810 står på en solid sokkel i glass og metall, og kan leveres med en spesialfot som lar den vinkles svakt oppover – kjekt hvis TV-en skal stå på et lavt bord. Fjernkontrollen er uendret, og litt av en monolitt den også. Sony kunne med fordel ha utviklet en mer ergonomisk og mindre mursteinsaktig variant.

Menysystemet er et lyspunkt, det gjør det lekende lett å navigere seg gjennom de ulike funksjonene. Vi har ikke gått nærmere inn på nettportalen denne gangen, men Bravia Internet funksjonene er blitt utvidet den siste tiden med en del nye tjenester. NX810 kommer forberedt for 3D, men du må kjøpe en pakke med sender og 3D-briller utenom for å få glede av 3D-filmene.

Bildekvalitet
Og moro blir det! NX810 byr på svært lekker bildekvalitet i både 2D og 3D. Den store skjermen har masse lysstyrke og kontrast til rådighet, men forsøker ikke å overdrive på noen måte. Velger du en Blu-ray spiller som kilde, skifter bildet automatisk til ”kinomodus” med svært naturlige og nøytrale farger. Sony har i likhet med Toshiba gått for en heldekkende, blank glassfront, men 55NX810 bruker et mørkere filter foran skjermen som er mer vellykket. Det gir bildet et litt ”glossy” preg uten plagsomme refleksjoner som bivirkninger. Du slipper å se deg selv i speilet hele kvelden.

Når kilden er bra, leverer Sony-skjermen enormt fin bildekvalitet. Bildekvaliteten fra Avatar i 3D er helt på høyde med referansen vår fra Panasonic, og den beste vi har sett av 3D fra en LED-basert skjerm. Her er det ingen problemer med støy eller doble bilder (crosstalk), og dybdefølelsen er fenomenal! Bildet er samtidig veldig behagelig å se på. Sony-modellen bruker 200 Hz-teknikk mot Toshibas 400 Hz, men i praksis er den like jevn og fin i bevegelsene.

Konklusjon
Det er i skrivende stund litt uvisst hvilken levetid Sony KDL-55NX810 får, men inntil modeller som HX820 og HX920 treffer markedet er dette en av de flottere TV-ene du får kjøpt. Prisen er ganske høy, men det er sikkert muligheter for å gjøre et godt kjøp på denne 55-tommeren før lagrene er tomme…

Også i denne testen:

LG 50PX950N

Prisgunstig 3D

50-tommeren fra LG er en av de rimeligere 3D-skjermene der ute. For deg som er glad i film er dette mye TV for pengene!

Bra svartnivå og jevne farger Velutstyrt
Litt hakkende bevegelser

Toshiba 55WL768N

Ikke helt i mål

Toppmodellen fra Toshiba byr på skikkelig størrelse og flott design, men bildekvaliteten mangler litt i forhold til de beste.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Speilblankt frontglass skaper besvær Dybdefølelsen kunne vært bedre
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.