Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

LG 50PX950N

Prisgunstig 3D

50-tommeren fra LG er en av de rimeligere 3D-skjermene der ute. For deg som er glad i film er dette mye TV for pengene!
Lyd & Bilde mener
Bra svartnivå og jevne farger Velutstyrt
Litt hakkende bevegelser
Spesifikasjoner
  • 50” 3D plasma, 1920 x 1080
  • MPEG4/RiksTV godkjent, 4 HDMI
  • USB-inngang, Wi-Fi internett
  • 2 x 3D-briller

LG er i motsetning til LED-skjermen fra Toshiba, en plasmaskjerm bestående av fosforceller. Dette gir den muligheten til å styre lysintensiteten og fargene i hvert bildepunkt individuelt, og dette sammen med den raske oppdaterings/skjermfrekvensen har vist seg å fungere bra på 3D.

LG-skjermen koster en god del mindre, og måler også 5 tommer mindre diagonalt enn Toshiba-skjermen. Men kvalitetsmessig leverer den likevel et mye bedre 3D-bilde enn Toshibaen. Scenene fra Avatar får en helt annen dybde, det er skarpere og står mer i ro. Når bildet henger bedre sammen blir det også lettere å fokusere på handlingen. En annen faktor som riktignok vil være individuell, er at 3D-brillene fra LG føles mer komfortable å ha på seg over lengre tid. LG-brillene kan lades med USB, mens Toshiba krever batterier.

Bevegelsene er ikke like glatte som på Toshiba-skjermen, og heller ikke like sømløse som vår referanse Panasonic TX-P50V20. LG-skjermen kan heller ikke måle seg med lysstyrken fra Toshiba-skjermen, og er først og fremst en TV man koser seg med på kveldstid snarere enn høylys dag. Den har meget gode bildeinnstillinger for film, samt eget THX/ISF bildemodus med svært nøytrale farger.

Konklusjon
Plasmaen fra LG gir bra 3D-ytelse og er en glimrende skjerm for filmentusiastene. Både bildet og brillene er av den behagelige sorten, og gjør at man kan se på TV over lengre tid uten øyebesvær.

Også i denne testen:

Sony KDL55NX810

Blant de beste!

Sonys KDL-55NX810 kombinerer flott design med utsøkt bildekvalitet. Eneste problem er prisen…

Meget skarpt og detaljert bilde Høy kvalitet i 3D
Prisen

Toshiba 55WL768N

Ikke helt i mål

Toppmodellen fra Toshiba byr på skikkelig størrelse og flott design, men bildekvaliteten mangler litt i forhold til de beste.

God kontrast og lysstyrke Bra svartnivå
Speilblankt frontglass skaper besvær Dybdefølelsen kunne vært bedre
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.