TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST TCL C835 (55C835)

Mye bilde for pengene

TCL C835 er en velutstyrt Google-TV med strålende bildekvalitet til en gunstig pris.

forfatter
Publisert 21.12.22 - 09:00
Karakter
TCL C835 (55C835)
L&B mener
TCL C835 serverer meget god bildekvalitet med glimrende lysstyrke og kontrast, i tillegg til et fint Google brukergrensesnitt og gode tilkoblingsmuligheter.
TCL har litt smalere innsynsvinkel enn konkurrenten fra Samsung.
Spesifikasjoner
  • Størrelse/type: 55” 4K LCD
  • Oppløsning: 3840×2160 (4K Ultra HD)
  • Panelfrekvens: 100/120 Hz (144 Hz)
  • Operativsystem: Google TV
  • Innganger: 4 HDMI (2 x 2.1), 2 USB 2.0
  • Utganger: Optisk digital lydutgang, HDMI eARC
  • HDR: Dolby Vision, HDR10+, HLG
  • Annet: Onkyo høyttalere
  • Skjermstørrelser: 55”, 65”, 75”
  • Web: tcl.com
Veil. pris 13990Pr. 21.12.22 Produktside

Kinesiske TCL er kjent for å levere TV-er med et gunstig forhold mellom pris og ytelse: Nylig testet vi skjermkolossen 98C735, som så overraskende bra ut i forhold til størrelse og prisklasse. Med 55-tommeren i C835-serien (også tilgjengelig i 65/75) tar vi et betydelig steg ned i størrelse, men samtidig et steg opp i bildekvalitet!

TCL C835

TCL-skjermen gjør ikke så mye ut av seg rent utseendemessig. Den har en enkel design med en midtmontert fot som gjør den enkel å plassere. Når vi betrakter skjermen fra siden, ser vi at den er litt tykkere enn Samsung QN85B, og vil følgelig stikke mer ut dersom du veggmonterer den.

TCL-skjermen har menysystemet Google TV som vi liker godt. App-utvalget er bredt, og systemet gir deg personlige anbefalinger på aktuelt innhold, basert på egne preferanser. Skjermen svarer kjapt på kommandoer fra fjernkontrollen, som er av Bluetooth-typen med innebygd mikrofon.

C835 kan også skilte med bred formatstøtte. Den støtter blant annet HDR-formatene HDR10+ og Dolby Vision IQ, med en egen lyssensor som tar hensyn til lysforholdene i rommet – alt for å sikre en best mulig gjengivelse.

C835 er også utstyrt med fire HDMI-innganger, der to av inngangene tar imot 4K/120Hz videosignaler. På gaming-siden er det støtte for blant andre VRR og Freesync, som sikrer jevn gjengivelse av spillgrafikk. Her er også en egen «Game Bar» meny med direkte innstillinger for spill. Vi målte input lag til respektable 15 millisekunder i spillmodus (4K/60Hz).

TCL C835 remote TCL C835 rear TCL C835 Onkyo woofer TCL C835 Google TV
<
>
Fjernkontrollen til TCL C835 føles ergonomisk og ligger godt i hånden. Den bruker Bluetooth, slik at den ikke trenger pekes direkte. (Foto: Audun Hage)

Bildekvalitet

C835 bruker et QLED LCD-panel med direkte bakbelysning og lokal dimming. I dette tilfellet snakker vi om et avansert MiniLED-baklys, som gir forventninger til god kontrast og dypt svartnivå.

TCL-skjermen ser da også meget imponerende ut i praksis, både målmessig og med det blotte øye. Lysstyrken er svært god i både små områder av bildet, så vel som i fullskjerm hvitt. Vårt testeksemplar hadde imponerende god skjermuniformitet, som vil si at lyset er jevnt fordelt over hele skjermen, uten mørke flekker.

Vi fant at C835 hadde et veldig engasjerende og livlig bilde på et bredt spekter av innhold. TCL-skjermen er velegnet til å titte på sport i lyse rom. De storslåtte naturscenene fra Maktens ringer bugner av lys og liv, hvor TCL også klarer å bevare en naturlig fargebalanse.

Bakbelysningen er ikke bare kraftig, men også presis: C835 klarer å bevare et godt svartnivå i mørke partier av bildet, selv når det er mye lys i bildet.

Mørke gruvescener fra Troll ser overbevisende ut, med bedre dybdefølelse og mindre glorieeffekter enn vi ser hos konkurrenten fra Sony, og fullt på høyde med Samsung. Vi målte et overbevisende kontrastforhold på rundt 10.000:1 (ANSI Checkerboard, lokal dimming aktivert). Det er ikke helt i OLED-klasse, men veldig bra til LCD å være.

Der C835 derimot taper seg litt, er på innsynsvinkelen. Denne er nokså snever, og fargene ser derfor aller best ut når du sitter direkte foran skjermen. Her har Samsung en fordel med sitt IPS-panel.

Når vi betrakter de to skjermene side om side, synes vi heller ikke at C835 når helt opp til skarpheten og dybdefølelsen fra Samsung-konkurrenten. Når det er sagt, er ikke forskjellen enorm, og så lenge TCL-modellen koster noen tusenlapper mindre, kan denne være et meget godt kjøp!

TCL C835 Troll Netflix TCL C835 Troll Netflix (2) TCL C835 Troll Netflix (3)
<
>
TCL C835 leverer et imponerende kontrastrikt bilde med bra svartnivå. Her fra Netflix-filmen Troll. (Foto: Audun Hage)

Lydkvalitet

TCL C835 er utrustet med et høyttalersystem signert Onkyo, som består av undermonterte høyttalere pluss en ekstra basshøyttaler på baksiden.

Lydmessig er det ikke så stort forskjell fra Samsung, men vi merker at TCL kan spille litt høyere, og samtidig bevarer en god klarhet på stemmegjengivelsen. Den ekstra basshøyttaleren bidrar til ekstra fylde og trøkk til lydeffektene. Bra!
Når det er sagt, vil nok de fleste foretrekke å oppgradere lyden på et tidspunkt. C835 er utstyrt med en HDMI-utgang for lyd (eARC), slik at det vil være enkelt å koble til en lydplanke.

Konklusjon

TCL C835 er utvilsomt en glimrende TV. Det kjappe og brukervennlige Google-grensesnittet, gode tilkoblingsmuligheter, bred formatstøtte og fremfor alt, gnistrende kontrastrik bildekvalitet, gjør dette til en TV som er lett å anbefale.

Selv om det ble en knepen seier til Samsung denne gangen, kommer TCL hakk i hæl til en litt rimeligere pris. Dermed får C835 en velfortjent beste kjøp!

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sony X90K/X93K (XR-55X93K)

God til det meste

Fra Sony kommer en TV med Google TV brukergrensesnitt og topptrimmet bildebehandling. Men X90K kan virke litt traust mot MiniLED-modellene.

Sony-skjermen leverer knallsterk lysstyrke, som gjør den velegnet til TV-titting i lyse rom.
Kontrasten er ikke helt på høyde med MiniLED-skjermene, og lyden er ganske slank.

Samsung QN85B (QE55QN85B)

Sylskarp kontrast-kanon

Samsung QN85B er en slank TV med solid ytelse: Her får du et skarpt og kontrastrikt bilde med suveren dybdefølelse!

Samsung-modellen serverer en gnistrende kontrastrik og dybdefull bildekvalitet i en slank design. Tilkoblingsmulighetene er også gode.
Menysystemet halter litt, og Samsung må fortsatt klare seg uten støtte for Dolby Vision.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Bilder i studiokvalitet Panasonic LZ1500E gir imponerende kontrastrike og fargepresise bilder, og er noe av det nærmeste vi kommer en studiomonitor til hjemmebruk. En TV for de virkelig kresne!
Samsung Relumino En ny bildemodus til Samsungs TV-er skal gjøre bildet lettere å tyde for personer med nedsatt syn.
Trådløs OLED-TV fra LG Ny toppmodell med trådløs videooverføring. 
Nå kan Samsung TV styre Philips Hue Ny app fra Samsung og Signify gir overraskende muligheter - en slags "Ambilight" for Samsung TV?
Panasonic lanserer nytt OLED-flaggskip Med kraftig forbedret lysstyrke og ny "Filmmaker mode" kan dette bli en lekkerbisken for filmentusiastene.
Følg Lyd & Bilde