Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender: Luke 11Delta

: Samsung Smart Hub

I en klasse for seg

Samsung var den første produsenten til å lansere begrepet Smart TV, og fortsatt er det ingen annen leverandør som kan skilte med et så bredt spekter av tjenester.

Skrevet av / 08.09.12 - 00:00
Samsung Smart Hub
Audun Hage

Portalen som Samsung kaller Smart Hub har det klart lekreste brukergrensesnittet i denne sammenligningen, og utvalget av apper og funksjoner er imponerende. Her finner du mange interessante, lokalt forankrede tjenester som Samsung er først ute med.  Her finner du spill som Angry Birds, egen værmeldings-app fra YR.no, en god internettleser og mulighet for Skype videosamtale.

I tillegg til de forhåndsinstallerte programmene tilbyr Samsung et rikt utvalg av nedlastbare apper og spill, både gratis så vel som betalingstjenester. Tjenesten er ikke like ”åpen”, men all den tid Samsung er en dominerende aktør, vil også mange innholdsleverandører prioritere denne plattformen.

Samsung er flinke til å komme med hyppige oppdateringer av tjenestene, av og til for ofte: Man må tåle nedlasting og forstyrrende servicemeldinger til tider: En bekreftelse på at TV-en for alvor har tatt skrittet over i dataverdenen.

Brukervennlighet og betjening
Samsung har utstyrt sine Smart TV-er med to ulike fjernkontroller. Den ene er den velkjente standardkontrollen. Den andre er en mer avansert variant med trykkfølsom plate og innebygd mikrofon. Trykkplaten brukes når du skal navigere i menyer, og er spesielt kjekk når du skal navigere i nettleseren.

I tillegg til fjernkontrollene har Samsung også lansert muligheten for å betjene TV-ens funksjoner ved hjelp av tale og håndbevegelser. Disse to funksjonene fungerer både uavhengig og i kombinasjon med hverandre. Når man legger til at Samsung-systemet også kan styres via iPhone og iPad samt Androidtelefoner, er det nesten overveldende hvor mange kontrollmuligheter man har.

For at TV-en skal registrere bevegelsene dine må du sitte rett foran, og maks 4 meter unna skjermen. Da kan du for eksempel styre musepekeren i nettleseren ved hjelp av håndflaten, og ”klikke” ved å lukke hånden. Kontrollen er imidlertid veldig følsom og det krever litt trening for å treffe det man er ute etter. Et annet forbehold er at sensoren krever mye lys i rommet for å registrere bevegelsene dine.

Stemmestyringen er nå oppdatert med støtte for norsk, dansk og svensk, kombinert med engelsk for noen kommandoer. Du kan slå TV-en av og på, bytte kanal og gå direkte til forskjellige menyer kun ved hjelp av stemmen. Det er først og fremst veldig morsomst, men programvaren er ikke moden for å erstatte den tradisjonelle fjernkontrollen helt enda. Vi sitter litt med følelsen av at Samsung muligens har siktet litt høyt, og heller burde satset på å finne den mest effektive betjeningsmetoden av dem alle, og utvikle denne enda mer.

Samsungs Smart Hub er på mange måter i en klasse for seg. Brukervennligheten og utvalget av gode tjenester gjør at dette er den mest komplette smart-portalen på markedet akkurat nå.

Det grafiske brukergrensesnittet er svært lekkert, og du kan velge mellom ulike bakgrunner for å gjøre programoversikten mer personlig.

Også i denne testen:

4 smarte TV-er

Panasonic Smart Viera

Panasonic Smart Viera

Panasonic var sammen med Samsung en av de første som fikk en skikkelig smart-portal på plass. Under paraplyen Smart Viera tilbyr de en rekke oppdaterte tjenester.

Les hele testen

Philips Smart TV

Satser på ny app-plattform

Philips har gått i bresjen for en åpen, felles standard innen smart TV.

Les hele testen

Liten notis

Sony og Google TV

Sony har ikke lansert noen nevneverdige Smart-nyheter i 2012. Det alle venter på nå er den nye, frittstående Google TV boksen som Sony har utviklet.

Les hele testen

LG Smart World

Med magisk fjernkontroll

LGs smart-plattform er både lekker, velutstyrt og enkel å bruke takket være den stilige fjernkontrollen.

Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

De beste storskjermene til serier, sport og spill

De beste OLED TV-ene

Større TV på budsjett

Fargesprakende entertainer-TV

Luksuriøs OLED-TV fra Loewe

Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV!

Prisgunstig MiniLED-TV

Samsung møter LG i OLED-duell

Fargesprakende flaggskip: Samsungs nye OLED-TV imponerer

Perfekt frilufts-TV

Sonys MiniLED-TV gjør treffsikkert comeback

Fortsatt en av de beste?

Scroll to Top