: Samsung Smart Hub

I en klasse for seg

Samsung var den første produsenten til å lansere begrepet Smart TV, og fortsatt er det ingen annen leverandør som kan skilte med et så bredt spekter av tjenester.
Annonse
Annonse
forfatter

Portalen som Samsung kaller Smart Hub har det klart lekreste brukergrensesnittet i denne sammenligningen, og utvalget av apper og funksjoner er imponerende. Her finner du mange interessante, lokalt forankrede tjenester som Samsung er først ute med.  Her finner du spill som Angry Birds, egen værmeldings-app fra YR.no, en god internettleser og mulighet for Skype videosamtale.

I tillegg til de forhåndsinstallerte programmene tilbyr Samsung et rikt utvalg av nedlastbare apper og spill, både gratis så vel som betalingstjenester. Tjenesten er ikke like ”åpen”, men all den tid Samsung er en dominerende aktør, vil også mange innholdsleverandører prioritere denne plattformen.

Samsung er flinke til å komme med hyppige oppdateringer av tjenestene, av og til for ofte: Man må tåle nedlasting og forstyrrende servicemeldinger til tider: En bekreftelse på at TV-en for alvor har tatt skrittet over i dataverdenen.

Brukervennlighet og betjening
Samsung har utstyrt sine Smart TV-er med to ulike fjernkontroller. Den ene er den velkjente standardkontrollen. Den andre er en mer avansert variant med trykkfølsom plate og innebygd mikrofon. Trykkplaten brukes når du skal navigere i menyer, og er spesielt kjekk når du skal navigere i nettleseren.

I tillegg til fjernkontrollene har Samsung også lansert muligheten for å betjene TV-ens funksjoner ved hjelp av tale og håndbevegelser. Disse to funksjonene fungerer både uavhengig og i kombinasjon med hverandre. Når man legger til at Samsung-systemet også kan styres via iPhone og iPad samt Androidtelefoner, er det nesten overveldende hvor mange kontrollmuligheter man har.

Annonse

For at TV-en skal registrere bevegelsene dine må du sitte rett foran, og maks 4 meter unna skjermen. Da kan du for eksempel styre musepekeren i nettleseren ved hjelp av håndflaten, og ”klikke” ved å lukke hånden. Kontrollen er imidlertid veldig følsom og det krever litt trening for å treffe det man er ute etter. Et annet forbehold er at sensoren krever mye lys i rommet for å registrere bevegelsene dine.

Stemmestyringen er nå oppdatert med støtte for norsk, dansk og svensk, kombinert med engelsk for noen kommandoer. Du kan slå TV-en av og på, bytte kanal og gå direkte til forskjellige menyer kun ved hjelp av stemmen. Det er først og fremst veldig morsomst, men programvaren er ikke moden for å erstatte den tradisjonelle fjernkontrollen helt enda. Vi sitter litt med følelsen av at Samsung muligens har siktet litt høyt, og heller burde satset på å finne den mest effektive betjeningsmetoden av dem alle, og utvikle denne enda mer.

Samsungs Smart Hub er på mange måter i en klasse for seg. Brukervennligheten og utvalget av gode tjenester gjør at dette er den mest komplette smart-portalen på markedet akkurat nå.

Det grafiske brukergrensesnittet er svært lekkert, og du kan velge mellom ulike bakgrunner for å gjøre programoversikten mer personlig.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Panasonic Smart Viera

Panasonic Smart Viera

Panasonic var sammen med Samsung en av de første som fikk en skikkelig smart-portal på plass. Under paraplyen Smart Viera tilbyr de en rekke oppdaterte tjenester.

Philips Smart TV

Satser på ny app-plattform

Philips har gått i bresjen for en åpen, felles standard innen smart TV.

Liten notis

Sony og Google TV

Sony har ikke lansert noen nevneverdige Smart-nyheter i 2012. Det alle venter på nå er den nye, frittstående Google TV boksen som Sony har utviklet.

LG Smart World

Med magisk fjernkontroll

LGs smart-plattform er både lekker, velutstyrt og enkel å bruke takket være den stilige fjernkontrollen.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
3D-lyd med Dolby Atmos og berøringspanel er blant nyhetene på Bluesounds nye lydplanke.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.