Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Samsung Smart Hub

I en klasse for seg

Samsung var den første produsenten til å lansere begrepet Smart TV, og fortsatt er det ingen annen leverandør som kan skilte med et så bredt spekter av tjenester.

Portalen som Samsung kaller Smart Hub har det klart lekreste brukergrensesnittet i denne sammenligningen, og utvalget av apper og funksjoner er imponerende. Her finner du mange interessante, lokalt forankrede tjenester som Samsung er først ute med.  Her finner du spill som Angry Birds, egen værmeldings-app fra YR.no, en god internettleser og mulighet for Skype videosamtale.

I tillegg til de forhåndsinstallerte programmene tilbyr Samsung et rikt utvalg av nedlastbare apper og spill, både gratis så vel som betalingstjenester. Tjenesten er ikke like ”åpen”, men all den tid Samsung er en dominerende aktør, vil også mange innholdsleverandører prioritere denne plattformen.

Samsung er flinke til å komme med hyppige oppdateringer av tjenestene, av og til for ofte: Man må tåle nedlasting og forstyrrende servicemeldinger til tider: En bekreftelse på at TV-en for alvor har tatt skrittet over i dataverdenen.

Brukervennlighet og betjening
Samsung har utstyrt sine Smart TV-er med to ulike fjernkontroller. Den ene er den velkjente standardkontrollen. Den andre er en mer avansert variant med trykkfølsom plate og innebygd mikrofon. Trykkplaten brukes når du skal navigere i menyer, og er spesielt kjekk når du skal navigere i nettleseren.

I tillegg til fjernkontrollene har Samsung også lansert muligheten for å betjene TV-ens funksjoner ved hjelp av tale og håndbevegelser. Disse to funksjonene fungerer både uavhengig og i kombinasjon med hverandre. Når man legger til at Samsung-systemet også kan styres via iPhone og iPad samt Androidtelefoner, er det nesten overveldende hvor mange kontrollmuligheter man har.

Annonse

For at TV-en skal registrere bevegelsene dine må du sitte rett foran, og maks 4 meter unna skjermen. Da kan du for eksempel styre musepekeren i nettleseren ved hjelp av håndflaten, og ”klikke” ved å lukke hånden. Kontrollen er imidlertid veldig følsom og det krever litt trening for å treffe det man er ute etter. Et annet forbehold er at sensoren krever mye lys i rommet for å registrere bevegelsene dine.

Stemmestyringen er nå oppdatert med støtte for norsk, dansk og svensk, kombinert med engelsk for noen kommandoer. Du kan slå TV-en av og på, bytte kanal og gå direkte til forskjellige menyer kun ved hjelp av stemmen. Det er først og fremst veldig morsomst, men programvaren er ikke moden for å erstatte den tradisjonelle fjernkontrollen helt enda. Vi sitter litt med følelsen av at Samsung muligens har siktet litt høyt, og heller burde satset på å finne den mest effektive betjeningsmetoden av dem alle, og utvikle denne enda mer.

Annonse

Samsungs Smart Hub er på mange måter i en klasse for seg. Brukervennligheten og utvalget av gode tjenester gjør at dette er den mest komplette smart-portalen på markedet akkurat nå.

Det grafiske brukergrensesnittet er svært lekkert, og du kan velge mellom ulike bakgrunner for å gjøre programoversikten mer personlig.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Panasonic Smart Viera

Panasonic Smart Viera

Panasonic var sammen med Samsung en av de første som fikk en skikkelig smart-portal på plass. Under paraplyen Smart Viera tilbyr de en rekke oppdaterte tjenester.

Philips Smart TV

Satser på ny app-plattform

Philips har gått i bresjen for en åpen, felles standard innen smart TV.

Liten notis

Sony og Google TV

Sony har ikke lansert noen nevneverdige Smart-nyheter i 2012. Det alle venter på nå er den nye, frittstående Google TV boksen som Sony har utviklet.

LG Smart World

Med magisk fjernkontroll

LGs smart-plattform er både lekker, velutstyrt og enkel å bruke takket være den stilige fjernkontrollen.

forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.