: Panasonic Smart Viera

Panasonic Smart Viera

Panasonic var sammen med Samsung en av de første som fikk en skikkelig smart-portal på plass. Under paraplyen Smart Viera tilbyr de en rekke oppdaterte tjenester.

Panasonic har ikke hatt det største app-utvalget, men har vært flinke til å til å få de relevante tjenestene på plass. Faktisk er det nå blitt såpass mange tjenester at vi begynner å merke begrensningen i det gamle menysystemet.

Vi har tidligere kritisert Panasonic for mangel på lokale og interessante tjenester, og her har det skjedd en forbedring. Nettvideoleie fra Viaplay og SF Anytime er eksempler på det, det samme er Skype videosamtale. I tillegg har Panasonic vært flinke til å utvikle sine egne, originale tjenester. Med Facebook har de for eksempel gjort en egen vri hvor Facebook-applikasjonen kan legges oppå TV-bildet slik at du kan følge med på statusoppdateringene mens du ser på favorittprogrammet ditt. En annen ny tjeneste er Eurosport Summer of Sports, som er Eurosports egen nett-TV kanal med både direktesendinger/opptak av sport. Dette er en abonnementstjeneste som koster penger, men Panasonic sponser den første måneden slik at man kan teste den ut.

Brukervennlighet og betjening
Viera Connect-menyen er oppbygd i et oversiktlig rutemønster, men designmessig begynner det nå å føles litt utdatert. Panasonic har hatt den samme menystrukturen helt siden de begynte med Smart TV, og den er litt tungvint å navigere innover og utover i rutemenyene. Vi lurer også på hvordan man skrur av den forstyrrende ”plingelyden” hver gang man trykker en kommando med fjernkontrollen.

Bortsett fra det er betjeningen ganske mye forbedret på årets versjon. Panasonic har introdusert en pekekontroll med trykkpanel som forenkler navigasjonen i nettleseren. Denne følger med toppseriene VT50 og WT50, men er også tilgjengelig som tilbehør på de øvrige modellene. Du kan også koble til USB-tastatur som forenkler inntasting i søkefeltet.

Den kanskje mest profilerte funksjonen på årets Panasonic-TV-er er muligheten til å dele innhold mellom TV og mobil/nettbrett, og vice versa. Denne funksjonen kan man for eksempel bruke til å vise bilder fra mobilen rett på TV-skjermen, eller gå motsatt vei, og vise TV-programmer direkte på mobilens skjerm. Det eneste som kreves er at du laster ned Panasonics egen remote-applikasjon. Når du går lei av å hive opp bilder og video, vil du også merke at applikasjonen er en fin måte å styre TV-funksjonene på.

Panasonic Viera Connect er en rask nettportal med bra utvalg av innhold, men det grafiske brukergrensesnittet føles litt utdatert. 

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
  Også i denne testen:

  Philips Smart TV

  Satser på ny app-plattform

  Philips har gått i bresjen for en åpen, felles standard innen smart TV.

  Liten notis

  Sony og Google TV

  Sony har ikke lansert noen nevneverdige Smart-nyheter i 2012. Det alle venter på nå er den nye, frittstående Google TV boksen som Sony har utviklet.

  LG Smart World

  Med magisk fjernkontroll

  LGs smart-plattform er både lekker, velutstyrt og enkel å bruke takket være den stilige fjernkontrollen.

  Samsung Smart Hub

  I en klasse for seg

  Samsung var den første produsenten til å lansere begrepet Smart TV, og fortsatt er det ingen annen leverandør som kan skilte med et så bredt spekter av tjenester.

  Les også

  Sony A85 er en jevnt over glimrende OLED-TV med flott bilde og usynlig, men tydelig lyd!
  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.