TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Panasonic Smart Viera

Panasonic Smart Viera

Panasonic var sammen med Samsung en av de første som fikk en skikkelig smart-portal på plass. Under paraplyen Smart Viera tilbyr de en rekke oppdaterte tjenester.

Panasonic har ikke hatt det største app-utvalget, men har vært flinke til å til å få de relevante tjenestene på plass. Faktisk er det nå blitt såpass mange tjenester at vi begynner å merke begrensningen i det gamle menysystemet.

Vi har tidligere kritisert Panasonic for mangel på lokale og interessante tjenester, og her har det skjedd en forbedring. Nettvideoleie fra Viaplay og SF Anytime er eksempler på det, det samme er Skype videosamtale. I tillegg har Panasonic vært flinke til å utvikle sine egne, originale tjenester. Med Facebook har de for eksempel gjort en egen vri hvor Facebook-applikasjonen kan legges oppå TV-bildet slik at du kan følge med på statusoppdateringene mens du ser på favorittprogrammet ditt. En annen ny tjeneste er Eurosport Summer of Sports, som er Eurosports egen nett-TV kanal med både direktesendinger/opptak av sport. Dette er en abonnementstjeneste som koster penger, men Panasonic sponser den første måneden slik at man kan teste den ut.

Brukervennlighet og betjening
Viera Connect-menyen er oppbygd i et oversiktlig rutemønster, men designmessig begynner det nå å føles litt utdatert. Panasonic har hatt den samme menystrukturen helt siden de begynte med Smart TV, og den er litt tungvint å navigere innover og utover i rutemenyene. Vi lurer også på hvordan man skrur av den forstyrrende ”plingelyden” hver gang man trykker en kommando med fjernkontrollen.

Bortsett fra det er betjeningen ganske mye forbedret på årets versjon. Panasonic har introdusert en pekekontroll med trykkpanel som forenkler navigasjonen i nettleseren. Denne følger med toppseriene VT50 og WT50, men er også tilgjengelig som tilbehør på de øvrige modellene. Du kan også koble til USB-tastatur som forenkler inntasting i søkefeltet.

Den kanskje mest profilerte funksjonen på årets Panasonic-TV-er er muligheten til å dele innhold mellom TV og mobil/nettbrett, og vice versa. Denne funksjonen kan man for eksempel bruke til å vise bilder fra mobilen rett på TV-skjermen, eller gå motsatt vei, og vise TV-programmer direkte på mobilens skjerm. Det eneste som kreves er at du laster ned Panasonics egen remote-applikasjon. Når du går lei av å hive opp bilder og video, vil du også merke at applikasjonen er en fin måte å styre TV-funksjonene på.

Panasonic Viera Connect er en rask nettportal med bra utvalg av innhold, men det grafiske brukergrensesnittet føles litt utdatert. 

Også i denne testen:

Philips Smart TV

Satser på ny app-plattform

Philips har gått i bresjen for en åpen, felles standard innen smart TV.

Liten notis

Sony og Google TV

Sony har ikke lansert noen nevneverdige Smart-nyheter i 2012. Det alle venter på nå er den nye, frittstående Google TV boksen som Sony har utviklet.

LG Smart World

Med magisk fjernkontroll

LGs smart-plattform er både lekker, velutstyrt og enkel å bruke takket være den stilige fjernkontrollen.

Samsung Smart Hub

I en klasse for seg

Samsung var den første produsenten til å lansere begrepet Smart TV, og fortsatt er det ingen annen leverandør som kan skilte med et så bredt spekter av tjenester.