Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

GRUPPETEST: 3 x 75″ premium LCD TV-er med MiniLED, 120 Hz og HDR

De beste storskjermene til sport, film og gaming

STØRRELSEN TELLER: Når du vil ha en førsteklasses TV-opplevelse, holder det ikke med 55 eller 65 tommer. Vi har testet de beste 75-tommerne i premium-klassen!

Skrevet av / 05.07.24 - 08:00
3 x 75″ premium LCD TV-er med MiniLED, 120 Hz og HDR
Audun Hage

Produkter i denne test

75 tommer er i ferd med å bli en meget populær TV-skjermstørrelse her i Norden, og stadig flere velger denne størrelsen når de skal oppgradere fra sin gamle 55-65 tommer. Kjøper du noe mindre, kan du etter dagens målestokk faktisk bli anklaget for å være litt konservativ!

Fra spøk til revolver, så er det nok litt for tidlig å anse 75 tommer som den nye «folkestørrelsen» – men det er likevel en størrelse som vil passe midt i blinken hos veldig mange. Hvis du har en variert underholdningsmeny bestående av sport, film/serier og spill, vil du garantert sette pris på bildeopplevelsen som bare en stor TV kan gi.

Denne sommeren er det dessuten høysesong for sport, med både Euro 2024 (fotball-EM), Tour de France, Wimbledon-turneringen og de olympiske leker på sendeskjemaet. Dermed er det ikke rart at mange ønsker seg en oppgradering.

I denne gruppetesten har vi samlet en trio av splitter nye 75″ TV-skjermer fra Samsung, Sony og TCL. Alle testdeltakerne bruker topp moderne 120 Hz (144 Hz) LCD bildepaneler med HDR, og et avansert MiniLED-baklys med lokal dimming for best mulig kontrast. Dermed er det duket for en «trekamp» i premium-klassen!

65 vs. 75: En 75-tommers TV har cirka 33 % større bildeareal enn en 65-tommer, og egner seg godt for seeravstander på 2-3 meter.

Større TV gir bedre bildeopplevelse – men kvaliteten teller

Lyd & Bilde har testet mange 75-tommers TV-er i løpet av de siste årene, og erfaringene viser at det er nettopp i premium-klassen du får mest valuta for pengene. I dette segmentet har TV-produsentene lagt ekstra ressurser ned i ytelsen på bildepanelet, videoprosessering og lyd –  alt for å gi deg en bedre bildeopplevelse.

Med en 75 tommers 4K-TV kan du sette pris på de skarpe detaljene i det høyoppløste bildet. Det ekstra skjermarealet kompenserer for det man mister gjennom svarte striper på spillefilm. I tillegg kan du se fram til en helt annen innlevelse på sport og spill.

Ulempen med et stort bilde er at skjermkvaliteten blir mer fremtredende: Derfor vil det lønne seg å legge noen ekstra kroner ned i god bildekvalitet.

Dette bør du tenke på

  • Den typiske 75″ skjermen er omtrent 170 centimeter meter bred og 95 centimeter høy, og egner seg utmerket for en sitteavstand på rundt tre meter.
  • Hvis du ikke har nok plass på veggen, er det bare å be håndverkerne flytte døra, eller å la vitrineskapene vike, til fordel for en større TV!
  • Om du likevel synes 75″ blir for stort – eller ikke stort nok(!), finnes det håp. Testdeltakerne leveres også i andre skjermstørrelser, fra 55″ og helt opp til 98″ i noen tilfeller.

75-tommere fra 2024 med høy ytelse

Vi har altså samlet en trio med TV-skjermer fra Samsung, Sony og TCL, hvor alle er splitter nye 2024-modeller. Med støtte for de nyeste HDR-formatene og et avansert MiniLED-baklys på innsiden, ligger alt til rette for en fortreffelig bildeopplevelse.

Vi har testet TV-ene opp mot hverandre under kontrollerte lysforhold, og lagt spesiell vekt på lysstyrke, kontrast og fargegjengivelse, samt bevegelser, oppskalering og støyreduksjon. I tillegg har vi selvfølgelig vurdert lydkvalitet, tilkoblingsmuligheter og generell brukervennlighet.

I premium-klassen stilles det høye krav til alle parameterne, og vi søker TV-en som gir den beste totalopplevelsen.

Hvilken 75 tommers TV går av med seieren? På tide å finne ut!

Produkter i denne test

Samsung QN85D (TQ75QN85D)

Best med ball

Denne Samsung-modellen leverer riktig flott bildekvalitet, og er smartere og raskere enn de fleste. I tillegg er den gnistrende god til sport og spill!

Samsung QN85D leverer lekker og kontrastrik bildekvalitet, et smart brukergrensesnitt og glimrende tilkoblingsmuligheter – alt i en slank innpakning.
Savner støtte for HDR-formatet Dolby Vision.
Les hele testen

Sony Bravia 7 (K-75XR70)

Filmelskernes favoritt

Sony er tilbake i svart, og den splitter nye Bravia 7 viser seg å være en av de beste utfordrerne i premium-klassen.

Sony-skjermen leverer et meget livaktig og presist bilde med glimrende kontrast og lysstyrke.
Bare to av de fire HDMI-inngangene støtter 4K/120 Hz videosignaler.
Les hele testen

TCL C855 (75C855)

God allrounder med heftig kontrast

TCL er kjent for sine potente MiniLED-skjermer, og årets nykommer C855 har fått enda flere dimming-soner – det merkes på kontrasten.

Rikelig med kontrast og lysstyrke gjør TCL-skjermen glimrende til både sport og filmtitting.
Bevegelsene er ikke like glatte og flimmerfrie som Samsung og Sony, og innsynsvinkelen kunne vært bedre.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

UEFA Euro 2024 – De beste TV-ene til fotball-EM

Er dette Samsungs beste TV hittil?

Hvilken er den beste OLED-TV-en i 2024?

Din egen IMAX-kino

Stor test av billige 55-tommere

OLED-TV på billigsalg

Hisense ULED: En OLED-killer?

Lekker og balansert bildekvalitet

Glimrende gaming-TV

De beste TV-ene på budsjett

Vi tester TCLs største og billigste TV

De beste storskjermene til serier, sport og spill

Scroll to Top