annonse
annonse
Sommertilbud: Få tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned for 1 kr! Prøv Lyd & Bilde
annonse
annonse
annonse

Sjefen over alle sjefer

600-serien fra Bowers & Wilkins pleier å være standarden som andre budsjetthøyttalere måles mot. Og hvorfor er ikke vanskelig å skjønne når vi hører på de langstrakte 683-ene.

Les innledning:
10 gulvhøyttalere
Pluss lbadvantages
Enormt klar mellomtone Stram og vektig bass Svært bra sammenheng
Minus lbdisadvantages
Krever/fortjener kraftig forsterker

Disse høyttalerne er blant de dyrere i testen, noe som både synes og høres. Toppmodellen i 600-serien er utstyrt med fire høyttalerelementer av høy kvalitet, blant annet den spesielle FST-mellomtonen som er kjent fra den langt dyrere Nautilus-serien. Foruten denne og en diskantdome i aluminium, har 683 to solide basselementer i et bassreflekskabinett, hvor porten munner ut på forsiden. Dette blir dermed en ekte treveis-høyttaler hvor bass, mellomtone og diskant kan få optimale betingelser.

Lydkvalitet
Det aller mest imponerende ved disse B&W-høyttalerne, er uten tvil den enorme klarheten i mellomtonen. Både stemmer og instrumenter kommer utrolig tydelig fram, med en kropp og autoritet som er vanskelig å matche. Vokalene er så sterke og klare at man nesten kunne mistenke artistene for å ha tatt et steg nærmere mikrofonen …

Med en såpass energisk mellomtone, kunne det fort sporet helt av om ikke resten av frekvensområdet sto i stil, men 683 er heldigvis bedre balansert enn som så. Her er det skikkelig driv i bassrytmene – ikke like hardtslående som Patos, Dali eller QLN vel å merke, men langt strammere og bedre definert. Høyttalerne har i tillegg en nærmest sømløs overgang mellom diskant og mellomtone, som gjør lyden veldig «helstøpt» og homogen. Slik sett minner de mye om Tannoy-høyttalerne, men med atskillig mer vekt i de dypere oktavene. B&W har dessuten ingen problemer med å få i gang rockefoten, og kan spille tordnende høyt uten at lydbildet faller sammen.

Lyden fra B&W er rett og slett mer dynamisk og virkelighetstro enn de andre vi har hørt til nå. De har en musikkgjengivelse som kryper tett innpå deg og forlanger å bli hørt. Konsekvensen av den svært fokuserte og stramme lyden, er imidlertid at de kan oppfattes som litt lyse og aggressive ved lengre tids lytting. Derfor er det viktig å matche med den rette elektronikken, og 683-ene krever også en kraftig forsterker før de virkelig begynner å synge. Da kvitterer de til gjengjeld med noe av den beste lyden vi har hørt under 10 000 kroner.

 • 1’’ diskant
 • 6’’ FST mellomtone
 • 2 x 6,5’’ bass
 • 38–22 000 Hz frekvensgang
 • 90 dB følsomhet
 • 8 ohm impedans
 • H x B x D = 98,5 x 19,8 x 34 cm
 • 26 kg per stk.

Pris: 9996 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  10 gulvhøyttalere
  Også i denne testen:
  Her er det en høyttaler for enhver smak. Gledelig nok er det ingen dårlige høyttalere i denne testen, men alle er ikke like gode på alt.
  Les hele testen
  Er med på moroa
  JBL har aldri laget kjedelige høyttalere. Med de populistiske ES80 satser de først og fremst på morofaktor.
  Les hele testen
  Frisk spellemann
  Høyttalerparet fra Canton er blant de friskere i testen, først og fremst på grunn av sin dynamiske mellomtone. Her blir det liv – rai, rai!
  Les hele testen
  Kompakt men energisk
  Kanadiske Energy lager høyttalere med krutt i, det er de kortvokste RC30 et bevis på.
  Les hele testen
  Flott allrounder
  Er det noen som kan det å lage gode høyttalere for en rimelig penge, så er det Audio Pro. Derfor er vi kjempespent på denne ganske så voksne fulltonehøyttaleren.
  Les hele testen
  Et skikkelig knallkjøp
  Engelske høyttalere er blant mange kjent for å låte pinlig nøyaktig, men litt kjedelig. Dette paret fra Monitor Audio er definitivt ikke kjedelig!
  Les hele testen
  Hjemmediskotek
  Testens største høyttalere får de andre til å se ut som dverger. Med to 12-tommere i hvert kabinett dundrer de løs med slagkraften til Mike Tyson.
  Les hele testen
  Kjære... jeg krympet høyttalerne!
  Disse Tannoy-høyttalerne er blant de minste gulvhøyttalerne vi noensinne har sett! Kan det bli god lyd av noe så smått?
  Les hele testen
  Engasjeren concept
  Concept 8 er Dalis forsøk på å lage en stor og rimelig høyttaler som låter bra på det meste. Har de klart det?
  Les hele testen
  Lett å like
  Patos sin Basic-serie henvender seg til de som vil ha mye lyd for pengene, og er kjent for å gi en varm og fyldig lyd som egner seg bra til alle typer musikk.
  Les hele testen

  Les også

  Fant ikke noen innlegg.
  Lukk meny

  LYD & BILDE
  LESERUNDERSØKELSE
  SVAR & VINN
  KYGO HODETELEFONER

  Vi ønsker kontinuerlig å forbedre oss – nå vil vi vite hva DU mener om oss.
  DELTA HER
  close-link