annonse
annonse
Sommertilbud: Få tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned for 1 kr! Prøv Lyd & Bilde
annonse
annonse
annonse

Flott allrounder

Er det noen som kan det å lage gode høyttalere for en rimelig penge, så er det Audio Pro. Derfor er vi kjempespent på denne ganske så voksne fulltonehøyttaleren.

Les innledning:
10 gulvhøyttalere
Pluss lbadvantages
Fyldig bass Varm og engasjerende lyd Stort lydbilde
Minus lbdisadvantages
Tilbakelent mellomtone Litt overdreven øvre bass

Hver av mellomtonebassene er montert henholdsvis over og under diskantelementet, en såkalt d’appolito-konstruksjon. Erfaringsmessig hjelper dette på et bredt og veldefinert lydbilde. Hvert av de to elementene er dessuten drevet av verdens kraftigste magnetmateriale, neodym, som sørger for en stram og kontant bassgjengivelse uten at magnetene trenger å være spesielt store. Diskanten er av type superdiskant, og strekker seg opp til 40 kHz, dobbelt så høyt som det øverste frekvensområdet som kan høres av mennesker.

Kabinettet er buet for å gi mindre egenresonans i bassområdet. Imidlertid virker veggene litt tynne, og knakktesten avslører at det med fordel kunne vært bedre dempet. Velg mellom valnøtt-utførelse eller mer eksklusiv hvit eller sort pianolakk.

Lydkvaliteten
En jazzkvartett låter forførerisk varmt og fyldig. Spesielt kontrabassen er stor og vektig. Høyttalerne er på den varme siden av nøytralt, med det resultat at ”mellomtoneinstrumenter” som gitar og piano kommer en anelse tilbake i lydbildet, og det samme gjør vokalisten. Kroppen i en akustisk gitar er kjempestor, da høyttalerne har et meget bra fokus i det øvre bassområdet.

Det er ikke fullt så mange nyanser i kvinnelige vokaler hos Audio Pro som hos Tannoy og B&W, da disse ligger i det mellomtoneområdet hvor Audio Pro trekker seg litt tilbake. Men til gjengjeld er Audio Pro-høyttalerne meget behagelige å høre på, også når man spiller høyt. Og de låter bedre enn både Dali og Patos.

Popmusikk à la Bertine Zetlitz med sine suggererende bassrytmer og mye synthbruk, varter opp med et punchy og stort lydbilde. Men stemmen til den mannlige vokalisten som ligger under Bertine på låta ”500” kommer ikke like tydelig ut som hos B&W. Igjen har dette med den litt tilbakelente mellomtonen å gjøre. Til gjengjeld er bassrytmene store og hardtslående, og de går dypt.

 • Toveis bassrefleks
 • 2 x 6 ½’’ mellomtonebasser
 • ¾’’ diskant
 • 30 Hz–40 kHz frekvensområde
 • 90 dB følsomhet
 • 4 ohm impedans
 • H x B x D = 102 x 26 x 44 cm
 • 20,6 kg per stk.

Pris: 8995 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  10 gulvhøyttalere
  Også i denne testen:
  Her er det en høyttaler for enhver smak. Gledelig nok er det ingen dårlige høyttalere i denne testen, men alle er ikke like gode på alt.
  Les hele testen
  Er med på moroa
  JBL har aldri laget kjedelige høyttalere. Med de populistiske ES80 satser de først og fremst på morofaktor.
  Les hele testen
  Sjefen over alle sjefer
  600-serien fra Bowers & Wilkins pleier å være standarden som andre budsjetthøyttalere måles mot. Og hvorfor er ikke vanskelig å skjønne når vi hører på de langstrakte 683-ene.
  Les hele testen
  Frisk spellemann
  Høyttalerparet fra Canton er blant de friskere i testen, først og fremst på grunn av sin dynamiske mellomtone. Her blir det liv – rai, rai!
  Les hele testen
  Kompakt men energisk
  Kanadiske Energy lager høyttalere med krutt i, det er de kortvokste RC30 et bevis på.
  Les hele testen
  Et skikkelig knallkjøp
  Engelske høyttalere er blant mange kjent for å låte pinlig nøyaktig, men litt kjedelig. Dette paret fra Monitor Audio er definitivt ikke kjedelig!
  Les hele testen
  Hjemmediskotek
  Testens største høyttalere får de andre til å se ut som dverger. Med to 12-tommere i hvert kabinett dundrer de løs med slagkraften til Mike Tyson.
  Les hele testen
  Kjære... jeg krympet høyttalerne!
  Disse Tannoy-høyttalerne er blant de minste gulvhøyttalerne vi noensinne har sett! Kan det bli god lyd av noe så smått?
  Les hele testen
  Engasjeren concept
  Concept 8 er Dalis forsøk på å lage en stor og rimelig høyttaler som låter bra på det meste. Har de klart det?
  Les hele testen
  Lett å like
  Patos sin Basic-serie henvender seg til de som vil ha mye lyd for pengene, og er kjent for å gi en varm og fyldig lyd som egner seg bra til alle typer musikk.
  Les hele testen

  Les også

  Fant ikke noen innlegg.
  Lukk meny

  LYD & BILDE
  LESERUNDERSØKELSE
  SVAR & VINN
  KYGO HODETELEFONER

  Vi ønsker kontinuerlig å forbedre oss – nå vil vi vite hva DU mener om oss.
  DELTA HER
  close-link