: Test av fire high-end gulvhøyttalere

I eksklusivt selskap

I vår søken etter lydmessig nirvana, er turen nå kommet til de litt mer eksklusive utgavene av høyttalere – perfekt for deg som søker en musikkopplevelse utenom det vanlige!

Om du vil ha en høyttaler som takler alt fra rock til klassisk med bravur, og kan spille høyt nok til å fylle store rom med lyd, nytter det ikke med små stativhøyttalere. Da må du over på en stor gulvhøyttaler av god kvalitet, og det koster nødvendigvis litt penger. For den som søker en musikkopplevelse utenom det vanlige, finnes det et utall gode høyttalere å velge mellom. Gulvhøyttalere finnes i alle prisklasser, fra 1000 kroner og opp til 1 million, men om vi skal være litt realistiske, er det de velkonstruerte høyttalerne opp mot 25 000 kroner som gir mest godlyd for pengene.
Slike har vi testet mange av i året som gikk, men nå er tiden kommet for å heve lista litt til. For selv om en god høyttaler til 25 000 kroner kan gi en smak av ekte high-end-lydkvalitet, er det utvilsomt mer å hente. Eller sagt på en annen måte, mye vil ha mer …

Kresne høyttalere
Det skjer ingen dramatiske forandringer når man runder 30 000, høyttalerne får bare litt mer av alt det gode. Kabinettutførelse og elementkvalitet er mer eksklusiv. Høyttalerne er ofte større og har større basselementer, både for å kunne spille høyere og for å gjengi den dypere enden av bassen med større nøyaktighet og realisme.
Høyttalerne i denne prisklassen kan på sitt beste gi virkelig feinschmecker-lyd, men de er også mer kresne på utstyret de har rundt seg. Her er det ikke lenger nok med en rimelig integrert forsterker eller surroundreceiver som strømleverandør, og CD-spilleren blir fort avslørt om kvaliteten er under pari. Bruker du en iPod som lydkilde, bør du helst holde deg til ukomprimerte musikkfiler, og en skikkelig D/A-konverter eller dockingstasjon er heller ikke å forakte.
En annen ting man må være forberedt på er at det ikke nødvendigvis bare er å sette høyttalerne opp etter veggen og håpe på bra lyd rett opp fra esken. Høyttalere i denne prisklassen krever ofte omhyggelig plassering for å låte optimalt, og trives best i litt større rom hvor de kan få litt avstand til veggene. Om du ikke er villig til å ta de rette forholdsreglene, er det egentlig ingen vits å handle høyttalere i denne prisklassen, med mindre du skal bygge opp anlegget over tid.

Testen
Hos høyttalerne vi tester denne gangen er det lagt vekt på formgivning, plasseringsvennlighet og raffinert lydkvalitet. Dette er høyttalerne for deg som vil ha ekstra god lydkvalitet uten å måtte gjøre stua om til et lydstudio.
 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Produkter i testen

Audiovector S3 Signature

Smooth og deilig

Audiovectors nyreviderte S3-serie er raskt blitt en av de mest populære høyttalerne i toppklassen, og det er lett å skjønne hvorfor når vi hører lyden.

Dynamisk og stor lyd i liten forpakning
Kan bli litt pågående i diskanten

Sonus Faber Liuto

Lekker lydskulptur

Sonus Faber Liuto er en nydelig høyttaler på flere måter. Et storslått og dynamisk lydbilde med realistisk klangkarakter, koblet med en imponerende dypbass som få høyttalere i prisklassen kan matche, gjør dette til en høyttaler som er lett å anbefale. At de ser ut som et smykke i speilblank pianolakk ser vi heller ikke på som noen ulempe.

Åpen, avslørende og musikalsk til tusen
Forsiktig diskant­gjengivelse Ikke spesielt lettdrevne

Monitor Audio GS60

Britisk tøffing

Når høyttalerne heter Monitor Audio og kommer fra England, kan man lett tro at de vil låte tørt og kjedelig, men ingenting kunne vært lenger fra sannheten. Diskantgjengivelsen er ikke like finkornet og luftig som et par av konkurrentene, men den presise og behagelige lyden med massevis av trøkk og moro vil garantert gå rett hjem hos mange lyttere.

Fyldig og engasjerende lyd
Mangler litt raffi­nement i diskanten

Elac FS 249

To tårn

Fra Tyskland kommer Elac FS249 – to høyreiste tårn av noen høyttalere med mye spennende å by på både for øyne og ører.

Presis og krystallklar lyd
Mangler litt dynamisk driv i bassen
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.