TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
CYBER MONDAY // - 12 MND 50%!

Test av 5 x 5.1 høyttalerpakker

Lekker lyd for øyne og ører

Vellydende høyttalere har ofte kjedelig design. Designhøyttalere låter like ofte dårlig. Her er et knippe høyttalere med både frisk design og god lyd.

forfatter
Publisert 03.08.10 - 15:00
L&B mener
Lite og kompakt Låter bra til størrelsen
Mangler litt guffe
Spesifikasjoner
• 5.1-høyttalersett • 4 x 2’’ mellomtoner • 3/4’’ diskant • 8” subwoofer • Følsomhet 84 dB • 35 Hz–22 kHz (+/- 3 dB)
Veil. pris 10990Pr. 03.08.10 Produktside

Å anbefale et lydanlegg burde være enkelt. Anlegget man mener er best innenfor en gitt prisklasse, er det du skal ha. Dessverre er det som regel ikke slik. Som regel får kommer svaret tilbake at høyttalerne er for store, for stygge eller for kjedelige av utseende. Det er forståelig. Ikke rent sjeldent kommenterer undertegnedes bedre halvdel i negativ retning noen høyttalerdrog som står hjemme til test, og at til tross for at de låter knallbra, skal de ”på hue og ræva ut” straks de er ferdig testet.

Skal man ha surroundlyd i stua, er det gjerne enda viktigere at høyttalerne er stilige og kompakte. Med mindre man har et dedikert hjemmekinorom, noe de færreste av oss har. Høyttalerne skal gjerne kunne festes på veggen, og bassområdet gjengis av en subwoofer som kan gjemmes bort.

I denne testen søker vi etter virkelig god lyd fra høyttalersett med et friskt utseende. Høyttalere som enten er så kompakte at de glir lett inn sammen med interiøret, eller de er så stilige at man ikke vil gjemme dem bort. Dilemmaet er at lyden fra slike høyttalere sjeldent er like god som hos tradisjonelle høyttalere til samme pris.

I søken etter god lyd har vi i denne omgang valgt å fokusere på høyttalere til over 10 000 kroner for settet. Billigere høyttalere av typen små satellitter med subwoofer har det med å låte mer ”hermetisk” og unaturlig, fordi overtonestrukturen som lager rom i lydbildet ikke kommer frem like godt, i tillegg til at subwooferen ikke er i stand til å verken slå hardt nok eller spille bra nok til å gjengi basseffektene troverdig. Det blir gjerne slapt i tillegg til at basskabinettet, som ofte er av billig plast, rumler og står i. Øker du budsjettet til over 10 000 kroner, og gjerne enda mer (det dyreste settet i denne testen koster nesten 20 000 kroner), får du strammere og mer korrekt bass, i tillegg til at selve tonestrukturen fra høyttalerne blir riktigere. Du får også mer dynamikk, som er spesielt viktig når du skal spille film og musikk med litt høyt lydnivå.

Og kandidatene er…
Det nye høyttalersystemet Phi 51 er Infinitys bidrag til kategorien kompakte og flotte høyttalere. Det er også rimeligst i testen, med en prislapp på 11 000 kroner.

Nestemann opp er Pioneer, som har satt sammen testens eneste system med to subwoofere. Utgangspunktet er påstanden om at to subwoofere gir jevnere bassrespons enn en.

Så gjør vi et lite hopp opp til Kef KHT 3005SE. Dette er nå tilgjengelig i lekker, hvit pianolakk. Vi har testet det før, men aldri i gruppesammenheng. Når det nå har steget i pris fra 15 til 17 000 kroner, er det interessant å finne ut hvordan det står seg.

Dyrest i testen er systemene Monitor Audio Radius HD og Scandyna Minpod. Monitor Audio-systemet er satt sammen av tre identiske, avlange høyttalere i front og to mindre høyttalere bak, samt den kraftigste subwooferen i serien. Scandyna bruker større høyttalerelementer enn de andre. Men det er ikke det spesielle. Det er nemlig utførelsen. Kabinettene er av blank hvit plast, og formen minner om Michelin-mannen. Senterhøyttaleren minner om et alien-ansikt, mens subwooferen likner litt på roboten Eva i Disney-filmen ”Wall-e”…
 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Black Week Tilbud 30%
Kun 64,16 pr mnd i 12 mnd
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Produkter i testen

Scandyna Minipod 5.1

Science fiction i hvit plast

Disse høyttalerne låter kanonbra! Lydbildet er stort og fyldig, instrumenter og stemmer gjengis meget naturlig. Enten det er lavmælt musikk eller heseblesende actionfilm som står på menyen, kvitterer høyttalerne overbevisende. Og subwooferen er imponerende. Dette høyttalersystemet fungerer like bra på hjemmekino som på musikk i to og flere kanaler. Fenomenalt!

Naturlig lyd Oppløsning Dynamikk
Utseendet skremmer mange

Pioneer S-31 5.2

Med to basskasser

Pioneer-systemet er satt sammen av høyttalere i S-31-serien. Budsjettet tillater to subwoofere, i forsøk på en bedre og jevnere bassrespons.

Tonal sammenheng Bassen fyller rommet
Litt tam diskant Noe treige subwoofere

Monitor Audio Radius HD 5.1

Britisk eleganse

Monitor Audios Radius HD-serie gjengir film og musikk med glimrende klarhet og dynamikk, og subwooferen er kraftig og henger med på moroa. Dialoger og sangstemmer er klokkeklare, og lydbildet omringer oss på imponerende vis. Dette livlige systemet mangler bare litt mer oppløsning for å nå helt til topps.

Klar og stor lyd Dynamikk Kraftig subwoofer
Vi ønsker litt mer oppløsning

Kef KHT 3005SE

En puritansk klassiker

Kef KHT3005SE er testet før med godt resultat. Nå er anlegget tilgjengelig i en ”Purist Edition”, som betyr høyglans hvit utførelse. Systemet gjør film- og musikkopplevelsene til en ren nytelse. Men gi høyttalerne bra med forsterkerkraft, det fortjener de.

Veloppløst lyd Klare dialoger
Litt lite slagkraft

Infinity Phi 51

Lite og lekkert

Infinity Phi 51 er et snertent, lite høyttalersystem med runde former. Det tar liten plass, og lyden er ganske bra.

Lite og kompakt Låter bra til størrelsen
Mangler litt guffe

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Følg Lyd & Bilde