Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Kef KHT 3005SE

En puritansk klassiker

Kef KHT3005SE er testet før med godt resultat. Nå er anlegget tilgjengelig i en ”Purist Edition”, som betyr høyglans hvit utførelse. Systemet gjør film- og musikkopplevelsene til en ren nytelse. Men gi høyttalerne bra med forsterkerkraft, det fortjener de.
Lyd & Bilde mener
Veloppløst lyd Klare dialoger
Litt lite slagkraft
Spesifikasjoner
  • 5.1-høyttalersett
  • 4 1/2’’ mellomtonebasser
  • 3/4’’ diskant
  • 10” subwoofer m/ slave
  • Følsomhet 88 dB
  • 30 Hz–55 kHz (+/- 3 dB)

Kef KHT3005SE har nylig kommet i ”The Purist’s Edition”. Lyden er den samme som da vi testet systemet i 2008, forskjellen er at den nye versjonen er i høyglans hvit utførelse.

Dette er det største Kef-systemet med eggformete høyttalere. Denne formen skal hindre forvrengning og stående bølger inne i kabinettet, for å gi renest mulig lyd ut. I sann Kef-ånd er dessuten diskanten montert midt i den akustiske senteren av mellomtoneelementet, for at hele frekvensområdet skal komme fra samme punkt.

Den slanke og runde subwooferen bruker et 10-tommes basselement med en 10-tommes slave på baksiden. Slaven sørger for at kabinettet hele tiden har samme trykk når elementet slår, noe som kan gi en dypere og mer lineær bassgjengivelse.

Lydkvaliteten
Kef-høyttalerne gjengir dialog på film med bedre oppløsning enn Pioneer, takket være en veloppløst diskant og homogen mellomtone. Dermed hører man tydelig hva som skjer og hva som blir sagt selv ved lavt lydnivå. Faseresponsen er meget bra, og høyttalerne tegner opp et meget stort lydbilde.

Subwooferen er stram og definert, og den henger godt med. På Terminator 4 er det en del intense scener som får den til å jobbe hardt, men den fikser det hele fint. Det er ikke med det sagt at den er den mest hardtslående subwooferen vi har hørt. Når lydnivået går opp til referansenivå (så høyt produsentene mener man skal høre filmen på kino), avtar kontrollen, og det blir mer rumlende enn hardtslående. Så er det heller ikke noe annet å forvente fra noe av denne størrelsen i denne prisklassen.

Annonse

Stemmen til Ane Brun i stereo låter fint og silkeglatt, med god gjengivelse av overtoner. Alle instrumenter kommer fint frem og låter helstøpt. Hip-hop og rock krever en del når det gjelder rytme og driv, og det er klart at dette ikke er det høyttalerne trives best med. Pass også på å bruke god nok elektronikk. Onkyo TX-SR608 er nok minimum av hva de bør ha.

Konklusjon
Kef KHT3005SE står seg fremdeles bra, selv etter det har gått opp i pris siden sist vi hadde det på test. Det tjener først og fremst på tonal sammenheng og oppløsning. Sangstemmer og dialoger kommer tydelig frem, lydbildet er stort og sømløst, og subwooferen spiller kvalitetsbass. Den er ikke den mest slagkraftige vi har hørt, men den holder følge et godt stykke. Systemet gjør film- og musikkopplevelsene til en ren nytelse. Men gi høyttalerne bra med forsterkerkraft, det fortjener de.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Scandyna Minipod 5.1

Science fiction i hvit plast

Disse høyttalerne låter kanonbra! Lydbildet er stort og fyldig, instrumenter og stemmer gjengis meget naturlig. Enten det er lavmælt musikk eller heseblesende actionfilm som står på menyen, kvitterer høyttalerne overbevisende. Og subwooferen er imponerende. Dette høyttalersystemet fungerer like bra på hjemmekino som på musikk i to og flere kanaler. Fenomenalt!

Naturlig lyd Oppløsning Dynamikk
Utseendet skremmer mange

Pioneer S-31 5.2

Med to basskasser

Pioneer-systemet er satt sammen av høyttalere i S-31-serien. Budsjettet tillater to subwoofere, i forsøk på en bedre og jevnere bassrespons.

Tonal sammenheng Bassen fyller rommet
Litt tam diskant Noe treige subwoofere

Monitor Audio Radius HD 5.1

Britisk eleganse

Monitor Audios Radius HD-serie gjengir film og musikk med glimrende klarhet og dynamikk, og subwooferen er kraftig og henger med på moroa. Dialoger og sangstemmer er klokkeklare, og lydbildet omringer oss på imponerende vis. Dette livlige systemet mangler bare litt mer oppløsning for å nå helt til topps.

Klar og stor lyd Dynamikk Kraftig subwoofer
Vi ønsker litt mer oppløsning

Infinity Phi 51

Lite og lekkert

Infinity Phi 51 er et snertent, lite høyttalersystem med runde former. Det tar liten plass, og lyden er ganske bra.

Lite og kompakt Låter bra til størrelsen
Mangler litt guffe
forfatter
Av

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.