TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Scandyna Minipod 5.1

Science fiction i hvit plast

Disse høyttalerne låter kanonbra! Lydbildet er stort og fyldig, instrumenter og stemmer gjengis meget naturlig. Enten det er lavmælt musikk eller heseblesende actionfilm som står på menyen, kvitterer høyttalerne overbevisende. Og subwooferen er imponerende. Dette høyttalersystemet fungerer like bra på hjemmekino som på musikk i to og flere kanaler. Fenomenalt!

Lyd & Bilde mener
+Naturlig lyd Oppløsning Dynamikk
-Utseendet skremmer mange
Spesifikasjoner
  • 5.1-høyttalersett
  • 5’’ mellomtonebass
  • 1’’ diskant
  • 10” subwoofer
  • Følsomhet 90 dB
  • 40 Hz–20 kHz (-3 dB)
Veil. pris 19588

Scandyna lager høyttalere som ikke likner på noen andre. Minipod ser ut som en blanding av et romskip og et sneglehus, med klare referanser mot Michelinmannen. Senterhøyttaleren ser med sine doble basser ut som ansiktet til et romvesen. Formen på kabinettene er imidlertid ikke tilfeldig. De runde, bobleaktige kurvene er inspirert av sneglehusformen på B&Ws opprinnelige Nautilus-høyttaler, og disse sørger for svært lite intern forvrengning og stående bølger. Derfor synes Scandyna faktisk at det ikke er nødvendig med et tjukt kabinett, men har i stedet gått for et relativt tynt et av hvit hardplast!

Subwooferen minner den hvite roboten Eva i Disney-filmen WALL-E, eller kanskje et romskip. Inne i denne skjuler det seg et 10-tommes basselement og en innebygd forsterker på 100 Watt.

Lydkvaliteten
Det er litt overraskende hvor bra disse høyttalerne faktisk låter. Dialogene på Terminator 4 har vesentlig mer fylde og substans enn Infinity, og faktisk også enn Monitor Audio. Oppløsningen er også meget god, lyden fra stemmer er faktisk den mest troverdige og naturlige i testen. Systemet gir et stort og dypt lydbilde med god fylde, og selv ved høyt lydnivå blir det ikke skarpt. Høyttalerne er riktignok av plast, men de låter alt annet enn plastisk! Subwooferen er dessuten kraftig og slår hardt. Den henger med på all action, vi føler faktisk at dette er testens best sub. Vi blir sugd inn i filmen!

Kvinnelige vokalister fra CD låter naturlig, det er like mye detaljer i toppen som hos Infinity og Monitor Audio, og de serveres på en mer naturlig og avslappet måte med Scandyna. Det er som om høyttalerne ikke prøver å låte dynamisk, de bare leverer dynamikken som en selvfølge. Akustisk gitar gjengis dessuten med større kropp enn med noen av de andre i testen.

Hip-hop gjengis med tonalt god bass, som dessuten reagerer kjapt. Det er svært lite farging fra kabinettene, til tross for hva man skulle tro siden de knapt har intern demping. Totalt sett er dette høyttalerne vi foretrekker lydmessig, knepent foran Monitor Audio og Kef.

Konklusjon
Mange vil ikke like utseendet av Minipod-systemet. Vi er skeptiske selv. Men det forandrer ikke det faktum at disse høyttalerne låter kanonbra! Lydbildet er stort og fyldig, instrumenter og stemmer gjengis meget naturlig. Enten det er lavmælt musikk eller heseblesende actionfilm som står på menyen, kvitterer høyttalerne overbevisende. Og subwooferen er imponerende. Dette høyttalersystemet fungerer like bra på hjemmekino som på musikk i to og flere kanaler. Fenomenalt!

Oppsummering
Mye bra for pengene
Ønsker du god og stor lyd fra små høyttalere, må du finne deg i å betale litt. Av de systemene vi her har testet, er det ingen dårlige. Men noen er bedre enn andre. Og dyrere.

Nederst på prisstigen finner vi Infinity Phi 51 og systemet fra Pioneers S-31-serie. Og selv om disse har gode kvaliteter på hver sin måte, må de nok se seg slått av de øvrige i testen. Men om dette er ditt uoverskridelige budsjett, kan du også her glede deg over god lydkvalitet. Infinity har fordel av å være meget lite og kompakt, mens Pioneer med sine to subwoofere gir mer og jevnere bass. Selv om subwooferne nok er litt i tregeste laget for krevende film og musikk.

I toppen kniver Kef, Monitor Audio og Scandyna. Kef KHT3005SE er like bra som vi husket det fra 2008, med tonal helhet og naturlig klangbalanse som sine styrker. Bassen er også meget bra her, den mangler bare litt slagkraft. Høyttalersystemet er også litt tungdrevent, så det må en kraftig forsterker til for at det ikke skal låte flatt. Monitor Audios Radius HD-serie er meget spennende saker, med en elegant design og klar og åpen lyd. Subwooferen her er kanskje den mest slagkraftige i testen, noe som kommer godt med på actionfilm. Litt mer silkemyk oppløsning i overtoneområdet, så kunne anlegget tatt seieren hjem.

I stedet går seieren til Scandyna Minipod 5.1. Den rare designen kan nok avskrekke mange, men de som faller for den, kan glede seg over en lyd i særklasse. Mellomtoneområdet er testens fyldigste, noe som gjør at dialoger og sangstemmer låter stort og naturlig. Det er glimrende oppløsning i tonene, og subwooferen er både kjapp og kontant. Den er omtrent like slagkraftig som Monitor Audio sin, og til sammen synes vi altså at dette systemet er best.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Pioneer S-31 5.2

Med to basskasser

Pioneer-systemet er satt sammen av høyttalere i S-31-serien. Budsjettet tillater to subwoofere, i forsøk på en bedre og jevnere bassrespons.

Tonal sammenheng Bassen fyller rommet
Litt tam diskant Noe treige subwoofere

Monitor Audio Radius HD 5.1

Britisk eleganse

Monitor Audios Radius HD-serie gjengir film og musikk med glimrende klarhet og dynamikk, og subwooferen er kraftig og henger med på moroa. Dialoger og sangstemmer er klokkeklare, og lydbildet omringer oss på imponerende vis. Dette livlige systemet mangler bare litt mer oppløsning for å nå helt til topps.

Klar og stor lyd Dynamikk Kraftig subwoofer
Vi ønsker litt mer oppløsning

Kef KHT 3005SE

En puritansk klassiker

Kef KHT3005SE er testet før med godt resultat. Nå er anlegget tilgjengelig i en ”Purist Edition”, som betyr høyglans hvit utførelse. Systemet gjør film- og musikkopplevelsene til en ren nytelse. Men gi høyttalerne bra med forsterkerkraft, det fortjener de.

Veloppløst lyd Klare dialoger
Litt lite slagkraft

Infinity Phi 51

Lite og lekkert

Infinity Phi 51 er et snertent, lite høyttalersystem med runde former. Det tar liten plass, og lyden er ganske bra.

Lite og kompakt Låter bra til størrelsen
Mangler litt guffe

Legg igjen en kommentar

Marius


Siste artikler: