Test av 5 gulvhøttalere

Høyttalerfest!

Ute etter en stilig høyttaler som kan gi deg konsertfølelse hjemme i stua uten å sprenge budsjettet? Da kan en av disse høyttalerne være rett for deg.

Tar man en kikk på dagens høyttalere kan det virke som tiden har stått stille. Høyttalerne ser jo tross alt ut som de alltid har gjort, mer eller mindre, mens tv-ene våre er blitt flatere og musikksamlingen er flyttet fra spinnende plater til en vibrerende telefon på innerlomma. Det mange ikke vet, er at det skjer mer utvikling på høyttalerfronten nå enn noen gang før, rett og slett fordi det er blitt mer konkurranse om forbrukernes gunst.
De fremste høyttalerprodusentene må jobbe hardere for å ligge et steg foran de kinesiske billigprodusentene, og dette får stor innvirkning på hvilken lydkvalitet du og jeg kan kjøpe for pengene våre. Høyttalerprodusentene sprenger stadig grenser for den ypperste lydkvaliteten som kan oppnås, men det er enda mer forbløffende å se (og ikke minst høre) hvor god lydkvalitet man kan få fra en relativt rimelig høyttaler i dag. Det er høyttalerne mellom 10 000 og 15 000 kroner et godt eksempel på: Her kan du nå kjøpe høyttalere med lekker design, flotte materialvalg og avansert teknikk som tidligere var forbeholdt langt dyrere høyttalere.

SLIK TESTET VI Til denne sammenligningen har vi tatt for oss fem ulike høyttalere mellom 9000 og 16 000 kroner. Vi har som vanlig lagt aller størst vekt på lydkvaliteten, men ser også på hvor fleksible høyttalerne er med tanke på plassering og forsterkervalg. Vi leter ikke bare etter høyttaleren med best lyd, men også den som gir mest for pengene. Og hvem vet, kanskje vi kan finne begge deler blant disse fem kandidatene?

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Produkter i testen

Audiovector KI3 Signature

Best blant de minste

K-serien fra Audiovector har lenge vært blant våre favoritter når det kommer til kompakte og lettplasserte høyttalere, og nå er de ute i ny og forbedret versjon.

Musikalsk og plasseringsvennlig
Går ikke kjellerdypt

Bowers & Wilkins CM7

Gammel klassiker i ny drakt

At Bowers & Wilkins CM-serie er blant de mest populære høyttalerne i denne prisklassen er lett å forstå når man lytter til de kompakte, men kraftfulle CM7.

Fyldig og varm lyd Glassklar melllomtone
Litt upresis bass

System Audio Mantra 60

Musikalsk fyrverkeri

Før testen var omme fikk testrommet vårt nok et vakkert besøk: En høy og slank høyttaler med basselementer så langt øyet kan se! System Audio Mantra 60 er en høyttaler som låter like spennende som den ser ut. Bak den slanke og høyreiste figuren skjuler det seg en kruttsterk lydgjengivelse som det er lett å bli hekta på. Stort mer kan vi ikke forlange av en høyttaler til 15 000 kroner!

Varm og fyldig klang Heftig og dynamisk bassgjengivelse Spiller høyt og rent
Ingenting

Elac FS207

Balansekunstneren

Tyske høyttalere duger bare til høylytt jodling og hornmusikk, sies det. Høyttalerne fra Elac bryter så avgjort med denne oppfatningen. Mer silkemyk lyd skal du lete lenge etter!

Varm og velavstemt, fyldig lyd
Ingen rockehøyttaler

PSB Image T6

Kraft og kontroll

Når kanadiske PSB lanserer en ny høyttalerserie, er det all grunn til å være lutter øre. Og den nye Image-serien må vi nok regne med å høre mye fra fremover: Du får en stor høyttaler med høy presisjon og massevis av spilleglede. Til knappe 9000 kroner er T6 et udiskutabelt røverkjøp!

Kraftfull og musikalsk Dyp og presis bassgjengivelse
En smule grovkornet i diskanten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Marius


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.