Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Test av 4 musikkmobiler og 2 mediespillere

Nyt sommeren med musikk i lommen

Det er klart for late dager i hengekøya. Da trenger du litt underholdning som passer livsstilen. Du vil rett og slett underholdes.

Skrevet av / 18.06.10 - 10:02
Test av 4 musikkmobiler og 2 mediespillere
Marius Siste artikler:
Marius

Produkter i denne test

Sola begynner å varme i krokene. Vi tilbringer stadig mer tid utendørs. Vi nyter kort og godt late dager i hengekøya eller kanskje på stranden. Da gjelder det å finne seg elektronikk som passer for slike dager. Noe som kan underholde deg mens dagen flyter forbi. En god musikktelefon. En mediespiller som kan vise den siste filmen med Tom Cruise eller den siste episoden av The Mentalist. Kort sagt enheter som gjør dagene i hengekøya litt bedre. Kanskje du til og med har skaffet deg en bokleser med siste boka til Harlan Coben i elektronisk format. Vi har satt sammen noen tips som gjør sommerdagen og kvelden litt mer levelig.

Musikktelefoner
For inntil kort tid siden var valgene du måtte gjøre på mobilfronten ofte vanskelige. Du var nødt til å finne telefonen som fokuserte på det du var ute etter. Noen spesialiserte seg på foto, noen på musikk, mens andre på sin side var rene arbeidshester. Dette er valg du ikke lenger tar. Vi her på bruket, og resten av Europa for øvrig, har bestemt oss for at vi vil ikke velge lenger. Vi vil ha alt på en gang. Vi vil ikke at mobilprodusentene skal tvinge oss til å velge en hovedfunksjon og kanskje måtte kjøpe mer enn en telefon. Vi vil at telefonen skal gjøre det vi vil den skal gjøre når vi vil den skal gjør det. Vi er villige til å betale litt ekstra for en smart telefon som kan alt.

Alle statistikker tilsier at markedet beveger seg mot smarttelefonene. De enkle telefonene er noe som forbeholdes barn. Resten av oss vil ha smarte telefoner som kan alt. Ikke bare det, vi vil ha touch. Hvis en telefon ikke kan styres ved å ta på skjermen er vi ikke særlig interessert lenger. Det kommer selvfølgelig fremdeles mange modeller på markedet som styres på helt vanlig måte, men det er touch de fleste av oss vil ha. Ikke bare det, vi vil også ha store skjermer. Vi vil se hva som foregår. Vi vil kunne se en spillefilm uten å bruke kikkert. Prisen vi betaler er nettopp prisen. Telefonene er blitt dyrere og større. Det er ikke lenger slik at de kuleste telefonene er de minste. Vi aksepterer at telefonene er blitt større, hvis de bare kan gi oss det vi vil ha. Og vi vil underholdes nå. Vi vil være i kontakt med venne våre via Facebook, høre på radio, se film, høre musikk, streame musikk, og ikke minst vil vi kunne laste inn programmer som gjør alt dette mulig når vi trenger dem. Dette er grunnen til iPhones enorme suksess, og det er også grunnen til at alle produsentene ender opp med modeller som prøver å etterlikne den. Noen klarer faktisk å finne på noe nytt underveis, og bra er det.

Vi glemte forresten en ting. Vi vil at telefonene skal fungere som GPS-er også. Nå skal telefonen også kunne vise deg nøyaktig hvor du er, nøyaktig hvordan du kommer deg videre, og ikke minst, den skal kunne fortelle deg litt om stedet du er på. Telefonen er med andre ord blitt en lommedatamaskin som vi tilfeldigvis også kan ringe med. Kort sagt en informasjonssentral med underholdningsegenskaper. Når i sommermånedene er det ofte det siste vi fokuserer på, og her er et lite utvalg av det siste nye.

Produkter i denne test

Creative Zen X-Fi2

Liten pakke med god lyd

Creative er en av produsentene som har vært lengst i denne bransjen. Selskapet og produktene er kanskje ikke like langt fremme i media som de var bare for noen år siden. Dette betyr imidlertid ikke at selskapet ikke lager glimrende produkter fremdeles.

Meget god lyd Godt bilde
Ikke kapasitiv skjerm Noe trege menyer
Les hele testen

Sony Walkman A845

Syltynn kvalitet

Selv om Sony Ericsson pumper ut telefoner med avanserte musikkfunksjoner, fortsetter moderselskapet med sine Walkman musikkspillere. Denne modellen er kun 7 mm tykk, og det er virkelig ikke mye.

Liten Ruter Radio
Dårlig i sollys Ikke kamera i front
Les hele testen

HTC Desire

Pur nytelse

Her er testen fjerde operativsystem, Android. Mobilen har mye til felles med Googles Nexus One, men denne er langt bedre på mange måter. La oss også si det med en gang, dette er testens desidert beste telefon.

Stor og god skjerm Godt bruker- grensesnitt
Litt svak i sollys Svak batterikapasitet
Les hele testen

Nokia X6

Ikke alt for imponerende

Dette skal være Nokias flaggskip innenfor underholdningssegmentet. Derfor stiller vi også ganske store krav. Dette blir i liten grad oppfylt av denne modellen. Det er grunn til å kunne forvente mer fra våre finske naboer.

God batterikapasitet Radio God lyd
Svak i sollys Svakt grensesnitt
Les hele testen

HTC HD Mini

En bitteliten kraftkar

Her er det touch som gjelder. Selv om den har fått navnet mini, er den ikke så veldig liten. Den kjører faktisk Windows, noe som ikke er så veldig vanlig om dagen. Telefoner som kjører Windows Mobile blir stadig færre.

Liten Ruter Radio
Dårlig i sollys Ikke kamera i front
Les hele testen

Sony Ericsson Hazel

Sony Ericsson Hazel

Dette er en av telefonene som merkelig nok ikke er en touch-mobil. Dette forhindrer ikke at den er et lite kraftsenter med SEs miljøinnretting som et interessant tillegg. Dette er en telefon i GreenHart serien.

Mange gode funksjoner Miljø Enkel å bruke
Ikke 3,5 mm audio
Les hele testen

Lyd & Bilde mener

Mange gode funksjoner Miljø Enkel å bruke Ikke 3,5 mm audio

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Scroll to Top