BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

: Creative Zen X-Fi2

Liten pakke med god lyd

Creative er en av produsentene som har vært lengst i denne bransjen. Selskapet og produktene er kanskje ikke like langt fremme i media som de var bare for noen år siden. Dette betyr imidlertid ikke at selskapet ikke lager glimrende produkter fremdeles.

Lyd & Bilde mener

Meget god lyd Godt bilde
Ikke kapasitiv skjerm Noe trege menyer
 • 3 tommers skjerm
 • 75 g
 • Radio
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris kr

Dette er som alt annet på markedet i dette segmentet også en touch-kontrollert enhet. Skjermen er på tre tommer, altså på samme størrelse som telefonmodellene. Denne skjermen er ikke kapasitiv, noe vi gjerne skulle sett at den var. Du ender med litt mye trykking og til sammenlikning med den nevnte iPoden er manøvreringen noe treg. Til gjengjeld er den svært oversiktlig, og bruken er såpass enkel at du trenger svært lite innføring før du bruker den. Den har en del funksjoner som RSS-leser samt muligheter for kontakter og kalender. Vi skal imidlertid hoppe glatt over disse funksjonene og konsentrere oss om det som betyr noe: musikk og video.

Mediehåndtering
Vi begynner med video. Dette støttes i de fleste vanlige formatene som WMV, MPEG4, Xvid og DivX. For å gjøre dette forståelig for spilleren, virker det som om det er nødvendig å kjøre dem gjennom konvertering i programvaren først. Det virker ikke som den liker alt hvis du bare dumper filene rett fra datamaskinen og ned i spilleren. Når det først er kommet over blir det derimot svært så bra. Video blir klart og fint. Det er derimot lyden på filmene som overrasker i positiv retning.

Dette bringer oss direkte over i musikkavspilling. På dette området er Creative-spilleren en glede å bruke. Selskapet bruker en del lydforbedring som i motsetning til mange andre løsninger vi har testet, faktisk forbedrer lyden. Du ender opp med bedre dybde og større bredde i lydbildet. Dette er mange hakk bedre enn telefonene i testen. Spilleren leveres sammen med Creatives EP-630 øreplugger. Også disse holder et rimelig høyt nivå i forhold til prisen. Vi bruker imidlertid våre egne som holder enda høyere kvalitet. Dette utnytter spilleren fullt ut.

Konklusjon
Creative Zen X-Fi2 er noe så sjeldent som en mediespiller uten telefonfunksjon. Dette er slett ikke noen dum idé, i og med at selskapet har kunnet konsentrere seg om lyden uten å tenke på at den også skal være en god telefon. Du får meget god lyd for pengene, og det er billig for en såpass avansert enhet. Den gjør det den skal gjøre, og den gjør det godt. Dette er en spiller vi gjerne anbefaler på det varmeste. Den har også nettopp kommet i en 64GB versjon, men denne har vi ikke prisen på ennå.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Også i denne testen:

  Sony Walkman A845

  Syltynn kvalitet

  Selv om Sony Ericsson pumper ut telefoner med avanserte musikkfunksjoner, fortsetter moderselskapet med sine Walkman musikkspillere. Denne modellen er kun 7 mm tykk, og det er virkelig ikke mye.

  HTC Desire

  Pur nytelse

  Her er testen fjerde operativsystem, Android. Mobilen har mye til felles med Googles Nexus One, men denne er langt bedre på mange måter. La oss også si det med en gang, dette er testens desidert beste telefon.

  Nokia X6

  Ikke alt for imponerende

  Dette skal være Nokias flaggskip innenfor underholdningssegmentet. Derfor stiller vi også ganske store krav. Dette blir i liten grad oppfylt av denne modellen. Det er grunn til å kunne forvente mer fra våre finske naboer.

  HTC HD Mini

  En bitteliten kraftkar

  Her er det touch som gjelder. Selv om den har fått navnet mini, er den ikke så veldig liten. Den kjører faktisk Windows, noe som ikke er så veldig vanlig om dagen. Telefoner som kjører Windows Mobile blir stadig færre.

  Sony Ericsson Hazel

  Sony Ericsson Hazel

  Dette er en av telefonene som merkelig nok ikke er en touch-mobil. Dette forhindrer ikke at den er et lite kraftsenter med SEs miljøinnretting som et interessant tillegg. Dette er en telefon i GreenHart serien.

  Les også

  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.
  iPhone 12 er kanskje det beste kjøpet blant Apples fire nye iPhone-modeller.
  LG og Sonys nye toppmodeller er er propp fulle av finesser og ny teknologi. Men hvilken av disse 8K-TV-ene har den aller beste bildekvaliteten? La oss teste!