: Creative Zen X-Fi2

Liten pakke med god lyd

Creative er en av produsentene som har vært lengst i denne bransjen. Selskapet og produktene er kanskje ikke like langt fremme i media som de var bare for noen år siden. Dette betyr imidlertid ikke at selskapet ikke lager glimrende produkter fremdeles.

Dette er som alt annet på markedet i dette segmentet også en touch-kontrollert enhet. Skjermen er på tre tommer, altså på samme størrelse som telefonmodellene. Denne skjermen er ikke kapasitiv, noe vi gjerne skulle sett at den var. Du ender med litt mye trykking og til sammenlikning med den nevnte iPoden er manøvreringen noe treg. Til gjengjeld er den svært oversiktlig, og bruken er såpass enkel at du trenger svært lite innføring før du bruker den. Den har en del funksjoner som RSS-leser samt muligheter for kontakter og kalender. Vi skal imidlertid hoppe glatt over disse funksjonene og konsentrere oss om det som betyr noe: musikk og video.

Mediehåndtering
Vi begynner med video. Dette støttes i de fleste vanlige formatene som WMV, MPEG4, Xvid og DivX. For å gjøre dette forståelig for spilleren, virker det som om det er nødvendig å kjøre dem gjennom konvertering i programvaren først. Det virker ikke som den liker alt hvis du bare dumper filene rett fra datamaskinen og ned i spilleren. Når det først er kommet over blir det derimot svært så bra. Video blir klart og fint. Det er derimot lyden på filmene som overrasker i positiv retning.

Dette bringer oss direkte over i musikkavspilling. På dette området er Creative-spilleren en glede å bruke. Selskapet bruker en del lydforbedring som i motsetning til mange andre løsninger vi har testet, faktisk forbedrer lyden. Du ender opp med bedre dybde og større bredde i lydbildet. Dette er mange hakk bedre enn telefonene i testen. Spilleren leveres sammen med Creatives EP-630 øreplugger. Også disse holder et rimelig høyt nivå i forhold til prisen. Vi bruker imidlertid våre egne som holder enda høyere kvalitet. Dette utnytter spilleren fullt ut.

Konklusjon
Creative Zen X-Fi2 er noe så sjeldent som en mediespiller uten telefonfunksjon. Dette er slett ikke noen dum idé, i og med at selskapet har kunnet konsentrere seg om lyden uten å tenke på at den også skal være en god telefon. Du får meget god lyd for pengene, og det er billig for en såpass avansert enhet. Den gjør det den skal gjøre, og den gjør det godt. Dette er en spiller vi gjerne anbefaler på det varmeste. Den har også nettopp kommet i en 64GB versjon, men denne har vi ikke prisen på ennå.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Sony Walkman A845

Syltynn kvalitet

Selv om Sony Ericsson pumper ut telefoner med avanserte musikkfunksjoner, fortsetter moderselskapet med sine Walkman musikkspillere. Denne modellen er kun 7 mm tykk, og det er virkelig ikke mye.

Liten Ruter Radio
Dårlig i sollys Ikke kamera i front

HTC Desire

Pur nytelse

Her er testen fjerde operativsystem, Android. Mobilen har mye til felles med Googles Nexus One, men denne er langt bedre på mange måter. La oss også si det med en gang, dette er testens desidert beste telefon.

Stor og god skjerm Godt bruker- grensesnitt
Litt svak i sollys Svak batterikapasitet

Nokia X6

Ikke alt for imponerende

Dette skal være Nokias flaggskip innenfor underholdningssegmentet. Derfor stiller vi også ganske store krav. Dette blir i liten grad oppfylt av denne modellen. Det er grunn til å kunne forvente mer fra våre finske naboer.

God batterikapasitet Radio God lyd
Svak i sollys Svakt grensesnitt

HTC HD Mini

En bitteliten kraftkar

Her er det touch som gjelder. Selv om den har fått navnet mini, er den ikke så veldig liten. Den kjører faktisk Windows, noe som ikke er så veldig vanlig om dagen. Telefoner som kjører Windows Mobile blir stadig færre.

Liten Ruter Radio
Dårlig i sollys Ikke kamera i front

Sony Ericsson Hazel

Sony Ericsson Hazel

Dette er en av telefonene som merkelig nok ikke er en touch-mobil. Dette forhindrer ikke at den er et lite kraftsenter med SEs miljøinnretting som et interessant tillegg. Dette er en telefon i GreenHart serien.

Mange gode funksjoner Miljø Enkel å bruke
Ikke 3,5 mm audio
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!