: Sony Ericsson Hazel

Sony Ericsson Hazel

Dette er en av telefonene som merkelig nok ikke er en touch-mobil. Dette forhindrer ikke at den er et lite kraftsenter med SEs miljøinnretting som et interessant tillegg. Dette er en telefon i GreenHart serien.

Det betyr at den er produsert i resirkulerbart materiale, og det er jo gode greier i dag. Den likner til forveksling på en del andre modeller vi har sett fra SE i det siste. Nærmere bestemt Elm som kom ut for ikke så lenge siden. Utseendemessig er disse telefonene til forveksling like. Det som skiller Hazel positivt ut er at den har mer eller mindre alt tilgjengelig for deg som vil gjøre det meste med et tastetrykk eller to.

Sosial
Hazel har fått både Facebook, Twitter og funksjoner som MySpace tilgengelig vi såkalte Widgets. Disse får du tilgang til direkte fra Standby-skjermen. Hazel er også en skyvetelefon slik at tastaturet skyves ut under når du trenger det. Foruten funksjonene til Elm har den også fått et frontkamera i tillegg, slik at du kan foreta videosamtaler direkte fra hengekøya.

Selv om Hazel er anvendelig til det meste, er skjermen ganske liten. Kun 2,6 tommer er stilt til din disposisjon, så å bruke den til å se video er en liten utfordring. De fleste vil nok foretrekke en litt større variant til slikt arbeid. Kameraet på sin side fungerer fint. Dette kan utmerket godt brukes til å dokumentere små, artige ferieminner i en fei. Med 5 megapiksler og funksjoner som ansiktsgjenkjenning, geo-merking og smileregistrering for å nevne noe, er den en svært brukbar kameratelefon.

Underholdning
Selv om skjermen er litt liten til video, kan Hazel en hel masse annet, og den gjør dette svært bra. Den er en svært brukbar musikkspiller, selv om vi ikke helt begriper hvorfor SE ikke har en 3,5 mm lydutgang men tvinger deg til å bruke SEs velkjente proprietære grensesnitt. Det er vel snart på tide å begrave dette for godt nå. Dette betyr at den heller ikke har MicroUSB for tilkobling av lader.

Som sagt er det en god musikktelefon, men du vil nok investere i et minnekort for musikken din. Telefonen støtter opp til 16GB. Den støtter også A2DP, så har du et Bluetooth stereo headset, kan dette fint brukes sammen med telefonen. Radio er nesten en selvfølge i en SE-telefon, så også her. I tillegg har den GPS. Mer interessant er at den også støtter DLNA. Dette betyr at du kan kommunisere med musikk du har liggende på en datamaskin uten å måtte overføre filer til telefonen først.

Konklusjon
Dette er kort sagt en god telefon. Den er ganske avansert, men er en tradisjonell telefon som ikke har touch. Dette er faktisk ikke noe du savner plagsomt mye. Den kan det meste og er en helt grei underholdningstelefon til en hyggelig pris. Den har alle de viktig tingene som Wi-Fi, GPS, Turbo 3G, radio, musikkspiller og gode sosiale funksjoner. Kort sagt en god telefon.

Også i denne testen:

Creative Zen X-Fi2

Liten pakke med god lyd

Creative er en av produsentene som har vært lengst i denne bransjen. Selskapet og produktene er kanskje ikke like langt fremme i media som de var bare for noen år siden. Dette betyr imidlertid ikke at selskapet ikke lager glimrende produkter fremdeles.

Meget god lyd Godt bilde
Ikke kapasitiv skjerm Noe trege menyer

Sony Walkman A845

Syltynn kvalitet

Selv om Sony Ericsson pumper ut telefoner med avanserte musikkfunksjoner, fortsetter moderselskapet med sine Walkman musikkspillere. Denne modellen er kun 7 mm tykk, og det er virkelig ikke mye.

Liten Ruter Radio
Dårlig i sollys Ikke kamera i front

HTC Desire

Pur nytelse

Her er testen fjerde operativsystem, Android. Mobilen har mye til felles med Googles Nexus One, men denne er langt bedre på mange måter. La oss også si det med en gang, dette er testens desidert beste telefon.

Stor og god skjerm Godt bruker- grensesnitt
Litt svak i sollys Svak batterikapasitet

Nokia X6

Ikke alt for imponerende

Dette skal være Nokias flaggskip innenfor underholdningssegmentet. Derfor stiller vi også ganske store krav. Dette blir i liten grad oppfylt av denne modellen. Det er grunn til å kunne forvente mer fra våre finske naboer.

God batterikapasitet Radio God lyd
Svak i sollys Svakt grensesnitt

HTC HD Mini

En bitteliten kraftkar

Her er det touch som gjelder. Selv om den har fått navnet mini, er den ikke så veldig liten. Den kjører faktisk Windows, noe som ikke er så veldig vanlig om dagen. Telefoner som kjører Windows Mobile blir stadig færre.

Liten Ruter Radio
Dårlig i sollys Ikke kamera i front
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Annonse
Annonse

Les også

Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!