Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Wilfa Dualfry Grill 10L Airfryer AFG-10

Airfryeren som klarer store ovnsformer

En ekstra bred airfryer viste seg å være det som måtte til for å gjøre ovnen overflødig.

Skrevet av / 08.07.24 - 08:40
Wilfa Dualfry Grill 10L Airfryer AFG-10
Jonas Ekelund

Wilfa har siden vi hadde vår store test av Airfryers i høst, gått fra to modeller til ti modeller som tilfredsstiller ulike ønsker. De finnes i ulike størrelser, prisklasser og med ulike format. Som denne Dualfry Grill som har en ekstra stor kapasitet, ikke fordi kurven er dypere, men fordi den er ekstra bred. Faktum er at den er en halvmeter bred, som en mikrobølgeovn. I esken følger det med et grillnett og en pizzaform. Derimot får man ikke med noen oppskrifter eller noen guide for nybegynnere.

Utoer standardgitteret følger det med en pizzaform og et skikkelig grillgitter. (Foto: Wilfa)

Konstruksjon og vedlikehold

Som nevnt tidligere er denne modellen uvanlig stor, så man bør måle benken før man slår til og kjøper. Konstruksjonen føles skikkelig, med hard plast og tykt metall, noe som forklarer at Wilfa våger å gi en 5-års garanti. Den store kurven har et avtakbart gitter som dessverre har en tendens til å løsne om man forsøker å helle opp den ferdige maten. Litt forsiktighet kreves. Kurven glir ganske lett, og det er ikke et problem at den setter seg fast.

wilfa heating element wilfa lower heat
<
>
Akkurat som med Cosori har denne et varmeelement i bunnen for undervarme. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Da kurven har et vindu, kan man dessverre ikke bruke oppvaskmaskinen da vinduet kan ta skade. Men i løpet av de to månedene vi brukte den, gikk det faktisk helt utmerket å holde den ren ved å bruke håndvask. Non-stick-egenskapene er bra, og ingenting har faktisk brent seg fast, selv om vi laget ribbenstek med BBQ-saus, som er kjent for å brenne seg fast da den drypper. Det eksponerte varmeelementet anbefaler Wilfa at man skrubber med en oppvaskbørste.

Håndtering

På det enorme touch-panelet er det knapper for å justere varme og tid, samt slå på lampen. Dessuten finner man hurtigknapper for pommes frites, kylling, biff, pizza, ris, reker, holde på varmen og tørking. Det fiffige er at man selv kan modifisere dem. Om man for eksempel får bedre resultat med en annen tid og temperatur for akkurat sine pommes frites, er det bare å omprogrammere det førinnstilte programmet. Veldig smart!

wilfa oven dish wilfa pizza philips pizza
<
>
Selv i Philips XXL kan man ikke få ned en frysepizza. Da står ovnen for tur. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Det som imidlertid driver oss til vanvidd, er at man forvarme den før man kan sette igang. Det hele stopper helt enkelt opp når den har nådd temperaturen og ikke vil starte tilberedningen før man har dratt ut kurven, lagt i maten og lukket den igjen. Om man ikke er så erfaren, regner man med oppvarmingstiden og setter helt enkelt en totaltid for alt. Men her kan man altså ikke gå fra, men må stå og vente i flere minutter, dra ut og sette tilbake kurven, og late som om man ikke har hatt maten i den fra begynnelsen. Det er idiotisk, og man burde kunne slå av funksjonen.

Les også 6 airfryers som gjør matlagingen lekende lett Alt man gjør i en ovn, kan man gjøre i en airfryer – bare raskere og bedre.

Matlaging

Vi satte den på 180 grader, og etter den irriterende forvarmingen som tok drøyt to minutter, hadde vi forventet at den skulle være 180 grader. Men den var på bare 140 grader! Det tok virkelig nærmere seks minutter, noe som er veldig langsomt, før temperaturkurven flatet ut. Ikke på 180 grader, men på 160! I løpet av de følgende minuttene klatret den sakte en grad nå og da for til slutt å havne oppimot 170–174 grader. Det er kanskje et akseptabelt avvik om man skal ha noe i ovnen i 20 minutter, men skal det bare være inne en kort tid, må man altså ta hensyn til at ovnen er altfor kald den første tiden.

wilfa egg bites wilfa fish and chips wilfa sausage wilfa shortribs
<
>
Man kan også steke et helt stykke svinekam – eller spareribs om man skal være amerikansk. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Det som virkelig påvirker matlagingen, viste seg overraskende nok å være størrelsen. Ikke så mye for resultatet som for hva man kan lage i den. Med tidligere airfryers har vi laget enklere retter for en–to personer. Men med Dualfry Grill oppdaget vi at det faktisk er plass til en frysepizza, spareribs eller en stor ovnsform med grateng. Etter at vi begynte å bruke denne, har derfor ikke ovnen blitt benyttet en eneste gang! Vi liker også den ekstra høye temperaturen som i kombinasjon med grillristen faktisk gir grillstriper.

Konklusjon

Fra starten var vi skeptiske til det lave, men ekstra brede formatet som gjør at Dualfry Grill tar mye plass på benken. Men det er akkurat formatet som gjør at man kan lage ting som ikke får plass i en vanlig airfryer, noe som gjorde ovnen overflødig under hele testperioden. Vær også oppmerksom på den ekstra høye temperaturen og grillristen for å få en skikkelig overflate. Derimot ble vi irriterte over at man ikke kan velge bort forvarming, og at oppvarmingen tar så lang tid.

Karakter
Wilfa Dualfry Grill 10L Airfryer
Premium

Home mener

Enorm kapasitet, selv for større ovnsformer. Hurtiginnstillingene kan modifiseres. Grillnett følger. Har muligheter for høy temperatur. Vindu og belysning. Forvarmingen er irriterende. Ingen mobilapp. Tar opp ganske mye plass. Kan ikke tas i oppvaskmaskinen. Langsom oppvarming.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Trådløs overvåkning av hjemmet

Kjør frysepizza i Airfryeren

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Scroll to Top