Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Hue Dymera utendørs vegglampe

Stemningslys inne og ute

Etter å ha erobret boligen innendørs vil Philips Hue gjerne strø lysmagi over carporten og husveggen.

Skrevet av / 24.06.24 - 09:00
Philips Hue Dymera utendørs vegglampe
John Hvidlykke

Det begynner alltid i det små. Smart-lys i hjemmet starter vanligvis med en pakke pærer. Eller i tilfellet Philips Hue med en startpakke som inneholder et par pærer og en Hue Bridge til å forbinde lyskildene med det trådløse nettverket.

Philips Hue Dymera er derimot en lyskilde man først anskaffer når man har overgitt seg helt til de smarte lyskildene. Når husets indre er lyst opp av Hue-pærer, og man gjerne vil ha samme kreative muligheter utenfor.

(Foto: Philips Hue)

Dymera er en vegglampe til utendørs bruk. Det er imidlertid ikke noe til hinder for å bruke den innendørs, og den er pen og stilren nok til å brukes til det. Men lampehuset i metall og vanntettheten kommer først til sin rett på husveggen eller i carporten.

Det er snakk om en integrert lampe med to innebygde LED-lyskilder. Selve lampehuset er et ovalt, sort metallrør som er åpent i topp og bunn, hvor lyskildene sitter. Det er så diskré og stilrent at Dymera godt kunne vært en designerlampe. I så tilfelle ville prisen virke rørende lav.

Les også Smartlys til campingbordet Philips Hue Go er en bordlampe som kan brukes selv om du er borte fra stikkontakten. Og den klarer også en lett regnbyge.

Montering og oppsett

Som utendørs vegglampe kreves det litt mer håndverksmessig kunnskap for å ta i bruk Philips Hue Dymera enn for eksempel , som bare skal kobles til stikkontakten. Dymera monteres på veggen med to til fire skruer (husk å bruke rustfrie, galvaniserte skruer eller messingskruer). For at koblingen skal bli helt tett må den monteres direkte utenpå et lampeuttak på veggen.

Philips-Hue-Dymera-Wall-Light-Backyard-WA-16x9 Philips Hue Dymera - lifestyle
<
>
Hue Dymera er beregnet til utendørs veggmontering. (Foto: Philips Hue)

Beskyttelsesgraden er IP44, noe som betyr at lampen tåler regn og vannsprut fra alle sider. Men den er ikke 100 % vanntett, så den passer nok best under et takoverheng.

Resten av prosessen er til gjengjeld ukomplisert. Har man et eksisterende Philips Hue-system (og dette er som sagt ikke den første lampen man skaffer seg), tar det bare et par minutter å gjenkjenne Hue Dymera og innlemme den i samlingen.

To lyskilder

Dymera-lampens spesielle partytriks er at den har to adskilte lyskilder som kan styres hver for seg. Det gir mulighet til å leke med lyssettingen og for eksempel skape et kulørt stemningslys oppover fasaden – eller i taket, hvis lampen brukes innendørs – samtidig med at den nedoverrettede lyskilden gir et fokusert spotlys.

8720169234505-929003665001-Hue_Dymera-wall-light-black-EU-MIP.jp 8720169234505-929003665001-Hue_Dymera-wall-light-black-EU-MIP_01
<
>
De to lyskildene kan innstilles individuelt i farger og hvite toner. (Foto: Philips Hue)

Som andre Hue-lamper kan Dymera inngå i en såkalt scene hvor alle lampene i en gruppe skaper en stemningsbelysning. Og er ikke det effektfullt nok, rommer Hue-appen et arsenal av animasjonseffekter som skal etterligne for eksempel peisild eller sollyset som glimrer på havet. Og ja, man kan godt bruke to forskjellige effekter på de to lyskildene. Men da er sjansen minimal for at man fortsatt kan finne frem den riktige nøkkelen når man står ved inngangsdøren i det flakkende lyset.

Funksjonell belysning

Festlys er fint, men en utendørs vegglampe er først og fremst funksjonslys, og her leverer Dymera heldigvis varene. Når man velger hvitt lys, har de to lyskildene en samlet lysstyrke på omkring 1000 lumen, avhengig av fargetemperaturen. Altså tilsvarende en gammeldags 75 watt lyspære.

Philips-Hue-Dymera-Wall-Livingroom-WA-WCA-Full-color-16x9 Philips-Hue-Dymera-Wall-Light-Livingroom-WA-16x9
<
>
Innendørsbelysning er selvfølgelig også mulig. (Foto: Philips Hue)

Da lyset er indirekte, oppleves lysstyrken ikke fullt så høy, men lyset blender til gjengjeld ikke. Jeg kunne ønsket at den maksimale lysstyrken hadde vært litt høyere, men til utendørs bruk er lampen beregnet til å inngå i en gruppe av lamper til lyssetting av fasaden.

Les også Effektlys som får hagen til å ligne en million Med smarte hagespotter skifter hagen personlighet når det blir mørkt

Konklusjon

Philips Hue Dymera er veldig pen og stilfull. Prismessig lander den midt mellom de billige vegglampene fra byggevarehuset og designerlampene. Og man får to ganske sterke Hue-lyskilder med på kjøpet. De to separate lyskildene til up- og downlight gir flere muligheter enn de fleste normale vegglamper. Og to tilsvarende Hue-pærer ville alene utgjøre en tredjedel av prisen på den samlede lampen. Så hvis du har forlovet deg med Philips Hue-økosystemet, er det ikke mye grunn til betenkning.

Karakter
Philips Hue Dymera utendørs vegglampe
Premium

Home mener

Passer i det kjempestore Philips Hue-økosystemet. To helt separate lyskilder gir mulighet til å designe lyset. Ganske lyssterk. Bare IP44-beskyttet. Koster en hel del. Litt komplisert å få de to separate lyskildene til å jobbe sammen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Trådløs overvåkning av hjemmet

Kjør frysepizza i Airfryeren

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Scroll to Top