Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: SOGO Køkkenrobot med touchskærm

Den minste

Spanske Sogo har laget en kjøkkenrobot med de mest basale funksjonene.

Skrevet av / 15.04.23 - 12:48
SOGO Køkkenrobot med touchskærm
Pernille Redder

Spanske Sogo lager all verdens forskjellige apparater til hjemmet, og med denne kjøkkenroboten er de også til stede på termoblender-markedet.

Ved første øyekast ligner Sogo en litt mindre og enklere versjon av Vorwerk TM6 og Caterchef. Den har, som de to andre, en touchskjerm og en enkel skruknapp til høyre for skjermen. Selve navigasjonen mellom kokebok og de manuelle funksjonene foregår på samme måte som på TM6-eren ved å svepe til høyre og venstre. Også tilbehøret ligner til forveksling de andres, med stort sett de samme delene. Sogo har imidlertid som en liten oppgradering også et rivjern.

Men da vi begynte å bruke maskinen, ble det raskt klart at den er en klasse under TM6-eren. For eksempel følger det med to lokk, og det er ikke umiddelbart klart hvorfor. Men det ene lokket skal brukes når maskinen har foodprosessor-kniven satt i, mens det andre ikke kan lukkes med den kniven satt på. Det virker temmelig overflødig å måtte oppbevare to forskjellige lokk i kjøkkenskapet – produsenten burde ha designet et lokk som virker med alt tilbehøret.

Lokket, som passer til kniven, er utstyrt med en gummiring som yter lovlig stor motstand, og hullet man skulle tro at man kunne helle ingrediensene gjennom, er så lite at det reelt sett ikke er brukbart til så mye annet enn en stråle olje, eller hvis man bruker en trakt. Det er derfor nødvendig å ta av hele lokket hver gang man skal tilsette nye ingredienser i skålen.

En ganske betraktelig fordel er imidlertid at de to lokkene til Sogos er gjennomsiktige, så det er mulig å holde øye med maten mens maskinen jobber. For oss som er vant til å lage mat på en komfyr, og gjerne liker å bruke sansene under matlagingen, er det virkelig bra.

Du kan definitivt bake vellykkede pizzaer med den deigen Sogo Kjøkkenrobot elter for deg. (Foto: Pernille Redder)

Pizza, pizza, pizza

Vi tester robotens innebygde kokebok ved å søke etter oppskriften på pizzadeig. Den virker perfekt, når man bare ser bort fra at alle oppskriftene er på engelsk. Vektangivelsene er heldigvis i gram.

Roboten guider trinn for trinn: Hell i vann, olje og salt. Neste menypunkt: Varm opp til 37 grader. Neste menypunkt: Tilsett 10 gram gjær.

Nei, huff. Vekten er ikke så fintfølende. Selv etter en halv pakke tørrgjær viser vekten fortsatt 0 gram. Det er noe som blir irriterende i lengden.

Men kan den elte ingrediensene til en brukbar deig? Maskinens eget utsagt er at det tar to minutter, så det får den lov til å bevise. Og etter to minutter har man utvilsomt fått en deig, men den ser ikke like glatt ut som man kunne ønske, og glutenstrukturene er garantert ikke bygget opp. Så vi går da et trinn tilbake i oppskriften og starter de to minuttene med elting på nytt. Og nå! Nå er deigen godkjent. Den er glatt, fin, elastisk, og klistrer ikke lenger til hverken skål eller fingre. Det er en bedrift som selv en italiensk Mama med svulmende overarmsmuskler, skapt av et helt livs elting av pizzadeig, må være imponert over. Vi er i hvertfall det.

Og etter en times heving imponerer deigen fortsatt. Den kan strekkes og rulles helt ut uten å revne.

Det er en fordel med kjøkkenroboten fra Sogo at du kan se hva som foregår i bollen mens den jobber. Her er det pizzadeig som blir eltet. (Foto: Pernille Redder)

Suppe

Det er faktisk en oppskrift på kremet grønnsakssuppe i Sogos oppskriftsamling, og den velger vi selvfølgelig å følge. Men man kan undre seg litt over fremgangsmåten, som kanskje skyldes en annerledes spansk suppetradisjon?

I hvertfall ber maskinen om at vi tar alle grønnsakene i samtidig, også løk, og så hakker den alt til smuler før den går i gang med å riste det.

Når suppen er kokt mør med vann og buljong, går vi i gang med å blende den, men det krever en del forsøk før vi finner det rette programmet. Det viser seg at det er turbofunksjonen som virker best, og resultatet er faktisk en fin og glatt suppe uten klumper.

Konklusjon

Sogo er på ingen måte spesialister i å lage termoblendere, som noen av de øvrige produsentene i denne testen. Så egentlig er det godt gjort at de har laget en maskin som de aller fleste ville være fornøyd med. Den kan det den skal.

Men det er ikke lagt så mye arbeid i de små detaljene som hos Vorwerk og Kenwood. Den er likevel et utmerket kjøp, spesielt hvis du finner den på tilbud.

Karakter
SOGO Køkkenrobot med touchskærm
Premium

Home mener

En maskin som løser de oppgavene du gir den. Gjennomsiktig lokk gir en god føling med hvordan matlagingen skrider frem. Menyen finnes ikke på norsk, og det medvirker til inntrykket av at det ikke er lagt så mye arbeid i detaljene. Helt overflødig med to lokk som passer til forskjellige tilbehør. Det bidrar til forvirring.

Også i denne testen:

4 Termoblendere

Vorwerk Thermomix TM6

Den originale

Thermomix dominerer markedet, og det er ikke uten grunn.

Ekstremt mange funksjoner. Maskinens mange programmer gjør det nærmest umulig å feile.
Betalt abonnement på kokeboken. Det er vanskelig å følge med på hvor langt tilberedningen har kommet, da lokket ikke er gjennomsiktig.
Les hele testen

Emga Caterchef Thermoblender

Den enkle

Maskinen for deg som gjerne vil ha orden på alt selv.

Ekstremt enkel å betjene, og løser alle oppgaver med bravur. Med sine 1500 watt er den en kraftfull kamerat.
Tenker ikke for deg, så du må selv vite hvordan du skal tilberede maten. Maskinen hopper og danser på bordet når den går løs på hardt arbeid.
Les hele testen

Kenwood Cooking Chef XL

Den største

Kjøkkenmaskin på digitale steroider.

Bollen er på hele 6,7 liter, og dermed dobbelt så stor som de øvrige maskinene. Velfungerende app med et fint utvalg av oppskrifter som du til og med kan bruke til å styre maskinen med.
En litt mer komplisert maskin enn de andre, som det krever tid å sette seg inn i. Det er tungvint å flytte maten rundt mellom foodprosessor, blender og bolle, og det gir også litt mer oppvask.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

To giganter i duell: Hvem tar avfallet?

Lav pris kan fort gi grå hår

Tørketrommelen som kan nesten alt

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Scroll to Top