Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Emga Caterchef Thermoblender

Den enkle

Maskinen for deg som gjerne vil ha orden på alt selv.

Skrevet av / 15.04.23 - 12:48
Emga Caterchef Thermoblender
Pernille Redder

Få sekunder etter at termoblenderen fra Caterchef er slått på, er det klart at den er skapt ut fra en annen filosofi enn de øvrige maskinene i testen. Den er skapt for profesjonelle som vet hva de driver med, og selv vil bestemme hvordan maten skal tilberedes, fremfor å følge en oppskrift og fremgangsmåte som andre har utviklet.

Det er noe svært kontant over maskinen, som hverken har innebygd kokebok eller en fiks app. Dette er en maskin med en rekke funksjoner, og den mest basale forklaringen på hva disse kan, i den innebygde menyen. Med andre ord: Maskinen kan løse alle de oppgavene du stiller den overfor, men du kan ikke overlate hele ansvaret til den.

For noen vil det være en befrielse. Det er for de som innerst inne synes det er overkill med oppskrifter som trinn for trinn forteller deg hvor mange gram vann du skal helle i, og akkurat hvor mange sekunder du skal hakke grønnsakene. For andre er det nettopp den tryggheten som er det helt store argumentet for å kjøpe en termoblender, og har du det sånn, er denne maskinen ikke det beste valget for deg.

Maskinen har en enkel meny som du raskt gjør deg kjent med. (Foto: H. W. Larsen)

Pizza a la Caterchef

Der de andre termoblenderne har en oppskrift på pizzadeig klar til deg, har Caterchef funksjonen ‘flour’ (=mel), og ja, det er faktisk en eltefunksjon, selv om det i første omgang godt kan se ut som om den gjerne vil male en porsjon mel for deg. Funksjonen er forutinnstilt til å vare åtte minutter, og mens den elter, varmer den deigen opp til lune 37 grader.

Det blir en fin gjennomeltet deig, så ingen klager der, men underveis blir vi nesten bekymret for maskinen. Den hopper og danser rundt på bordet, mens den gir deigen god juling, og vi tør faktisk ikke gå fra den av frykt for at den vil hoppe ut over bordkanten. Og vi holder et godt øye med det, for med sine 9,4 kilo ville den ikke være morsom å få på tærne.

Selv uten pizzaprogram lykkes det å lage en fin pizzadeig som hever raskt fordi gjæren har fått varme i maskinen. (Foto: Pernille Redder)

Hjelp til rengjøringen

Maskinen kommer i mål, og når deigen er ferdig, bruker vi maskinens innebygde rengjøringsprogram til å få fjernet alle de små deigrestene som sitter på eltekroken. Det innebærer at man heller vann og litt sulfon i maskinen, og så varmer den blandingen opp til 45 grader og pisker den rundt så ikke den minste lille deigklatt kan gjemme seg.

Det går lett og er altså litt smartere enn vår KitchenAid Artesan, hvor det alltid sitter mel i deigkrokens hengsle, som man bare kan fjerne med en oppvaskklut. Etter rengjøringsprogrammet er det bare et spørsmål om å skille kannen, bunnen og kniven fra hverandre og skylle delene under springen.

Fløyelsmyk smoothie

Da vi ikke kan teste innebygde oppskrifter på denne maskinen, prøver vi i stedet å lage vår faste frokostsmoothie, som vi normalt blender med stavmikseren. Den består av frossen frukt, en banan, proteinpulver og væske. Med stavmikseren må man ofte stå i flere minutter for å få den frosne frukten blendet, og proteinpulveret har det med å samle seg i en klump på selve skaftet.

Åh, en åpenbaring å lage den i termoblenderen. Alle ingrediensene puttes i samtidig, og på under et minutt er det blendet sammen til en fløyelsmyk, glatt smoothie som renner tykk og innbydende ut av kannen. Frukten er ikke bare blendet, men maskinen har også klart å få luft inn i blandingen på en måte vi aldri har opplevd før med blendere. Imponerende!

Suppe full av smak

Det blir fort godt med varme på Caterchef-maskinen, så det tar bare et par minutter fra maskinen er slått på til den har hakket og svitsjet løken. Det tok nesten lengre tid å skrelle og dele den, enn resten av prosessen.

Termoblenderen har et program som heter ‘Fry’ (steke), og det viser seg å være det helt rette til å riste grønnsakene, før vi heller i vann og velger å innstille maskinen manuelt til å koke dem møre.

Generelt sett venner man seg raskt til å droppe Caterchefs litt merkelige programmer (hva er ‘potager’?) og bare kjøre manuelt. Derfor blir suppen også blendet til en helt glatt konsistens på det manuelle programmet, og vi setter selv en temperatur som vil holde suppen varm  som vi ønsker. Det er virkelig en svært enkel betjening.

Konklusjon

Caterchefs maskin kan ikke oppnå en like høy vurdering som de som har innebygd kokebok og app. Den er bare ikke ‘smart’ nok, da den har en mer basal oppbygging. Men det vil til gjengjeld være en fordel for profesjonelle og rutinerte foodies.

For hvis du helst bare vil ha en enkel betjening og styre alt selv, vil du sette pris på dens enkelhet. Funksjonelt er den i absolutt toppklasse.

Karakter
Emga Caterchef Thermoblender
Premium

Home mener

Ekstremt enkel å betjene, og løser alle oppgaver med bravur. Med sine 1500 watt er den en kraftfull kamerat. Tenker ikke for deg, så du må selv vite hvordan du skal tilberede maten. Maskinen hopper og danser på bordet når den går løs på hardt arbeid.

Også i denne testen:

4 Termoblendere

SOGO Køkkenrobot med touchskærm

Den minste

Spanske Sogo har laget en kjøkkenrobot med de mest basale funksjonene.

En maskin som løser de oppgavene du gir den. Gjennomsiktig lokk gir en god føling med hvordan matlagingen skrider frem.
Menyen finnes ikke på norsk, og det medvirker til inntrykket av at det ikke er lagt så mye arbeid i detaljene. Helt overflødig med to lokk som passer til forskjellige tilbehør. Det bidrar til forvirring.
Les hele testen

Vorwerk Thermomix TM6

Den originale

Thermomix dominerer markedet, og det er ikke uten grunn.

Ekstremt mange funksjoner. Maskinens mange programmer gjør det nærmest umulig å feile.
Betalt abonnement på kokeboken. Det er vanskelig å følge med på hvor langt tilberedningen har kommet, da lokket ikke er gjennomsiktig.
Les hele testen

Kenwood Cooking Chef XL

Den største

Kjøkkenmaskin på digitale steroider.

Bollen er på hele 6,7 liter, og dermed dobbelt så stor som de øvrige maskinene. Velfungerende app med et fint utvalg av oppskrifter som du til og med kan bruke til å styre maskinen med.
En litt mer komplisert maskin enn de andre, som det krever tid å sette seg inn i. Det er tungvint å flytte maten rundt mellom foodprosessor, blender og bolle, og det gir også litt mer oppvask.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Nytt ansikt med strøm og små klapp

Så god at jeg bare må kjøpe den!

El-tannbørster i kamp: smart, smartere og enda bedre

Et skikkelig familiekjøleskap

Romslig vaskemaskin med mange funksjoner

Massasje når og hvor du vil

Behersker du trykket?

Hjertet på rett sted

Hjemmets vinkjeller skjemmer bort druene

Finn sakene dine

Strømstasjonen du ikke visste du trenger

Nye Nespresso er en dyr fornøyelse

Scroll to Top