Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Philips Hue Lily utendørs spot

Markedslederen kan fortsatt

Philips leverer solide og funksjonelle hagespotter

Skrevet av / 31.07.23 - 12:25
Philips Hue Lily utendørs spot
Pernille Redder

Man kan ikke vite hvordan denne testen – eller hele smartlysmarkedet – hadde sett ut hvis Philips ikke hadde introdusert Hue på høsten 2012. Det er systemet som de fleste mennesker forbinder med smart belysning, og det forplikter.

Heldigvis kan de små Lily-hagespottene godt bære det enorme forventningspresset. Ikke bare fordi de er en del av et gjennomtestet og velfungerende system, men også fordi de er fremstilt i solide og holdbare materialer.

Spydet er i metall, noe som trekker opp i denne testen, og som den eneste har produsenten lagt ved en liten forlengerpinne, så spotten ikke behøver å være helt nede ved jorden, men ganske elegant kan løftes ti centimeter. Godt tenkt, hvis den for eksempel skal stå i høyt gress eller lyse opp en bygning med sokkel.

Spotten fra Philips Hue leveres som den eneste med en liten forlengerpinne som kan skrus fast mellom spydet og lampen. (Foto: Pernille Redder)

Startpakke

Philips Hue Lily spotter selges som en startpakke med tre spotter og en strømforsyning. Man kan kjøpe ekstra spotter, og du kan koble opptil fem spotter til den samme strømforsyningen.

De kan så lyse i den samme fargen eller med forskjellige farger. I Philips Hues app kan du også gå på oppdagelsesferd i nærmest uendelig mange scener, så det er nesten ingen grenser er for hvor kreativt opplyst hagen kan bli. Hva sier du for eksempel til northern light med en blanding av turkise og grønne nyanser?

Bridge

Helt fra starten har Philips Hue produsert en hub de kaller for Bridge, og den er nødvendig for å kunne utnytte de mange mulighetene som systemet tilbyr. Den kobles direkte til ruteren med en Ethernet-kabel, og uten den kan du sette spottene direkte i stikkontakten, slå dem på og av manuelt, og styre lysets farge med appen.

Men med bridgen får du et kontrollsenter som kan styre hele huset, til og med via stemmestyring, for Philips Hue kan naturligvis kobles til din foretrukne stemmeassistent.

Det er millioner av farger å velge mellom i appen. (Screendump)

Problemer med avstand

Vi opplevde det som en ulempe at spottene utendørs skal kobles med bridgen, som jo står inne midt i huset ved siden av ruteren.

Vi mistet rett og slett forbindelsen til den da vi tok spottene med ned i enden av hagen. Det er et problem som konkurrenten Wiz har løst ved at deres lamper ikke trenger å være koblet opp på nettverket etter installasjonen.

En løsning er å plassere en eller flere Hue-pærer mellom bridgen og spottene på utsiden for på den måten å forlenge rekkevidden. Med andre ord et argument for å kjøpe flere av produsentens produkter.

Konklusjon

En sikker og gjennomtestet løsning, som vil være på markedet i mange, mange år. Produktet er solid og i høy kvalitet, men avstanden mellom huben på innsiden og spottene på utsiden kan bli et problem.

Karakter
Philips Hue Lily utendørs spot
Premium

Home mener

Del av et enormt, intelligent lyssystem, som Philips har produsert og utviklet i over 10 år. For å få fullt utbytte av produktet må du også investere i en Bridge, Philips’ hub.

Også i denne testen:

4 smarte hagespotter

Ledvance Wifi Smart+ Outdoor Garden LED Spot

Ledvance leverer den raskeste installasjonen

Det er lett å være lysdesigner med disse spottene i hagen

Kan installeres på under et minutt.
Lampen krever konstant oppkobling på et Wifi-nettverk. Fot og spyd er fremstilt av plast.
Les hele testen

Wiz Jordspot

For den lekne og kreative

Solide spotter med uendelige muligheter

Lampene er i solide materialer og virker også selv om de mister kontakten til Wifi-nettverket.
Prisen er i det høye sjiktet.
Les hele testen

Calex Smart Outdoor LED Spotlight RGB CCT

Calex er nykommeren fra Nederland

Testens minste spot gjør det den skal.

En liten spot som ikke gjør mye vesen av seg, men som har alle muligheter for å skape et effektfullt opplyst uterom.
Spydet og foten er laget av altfor tynn plast. Og husk å kjøpe med en hub.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Endelig en elektrisk grill som ikke er kjedelig

Trådløs overvåkning av hjemmet

Kjør frysepizza i Airfryeren

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Scroll to Top