Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Ryobi Swift Clean

En Ryobi som virkelig suger

En våtstøvsuger som ikke får opp noe væske må være årets dårligste rengjøringsprodukt.

Skrevet av / 29.05.24 - 12:00
Ryobi Swift Clean
Jonas Ekelund

Tepperensere eller våtstøvsugere er fiffige apparater som har et dobbelt munnstykke. Først spruter de ut en blanding av vann og rengjøringsmiddel, så suger de nesten umiddelbart opp væsken igjen før den rekker å trenge altfor langt ned i materialet og skade noe.

Som vi har forstått ideen bak Ryobi Swift Clean, skal det være en håndholdt og batteridrevet variant. Kjempesmart, tenkte vi! Det burde jo være utmerket for bilsetene eller når man har sølt noe på et teppe eller i sofaen. Den koster tross alt ikke mer enn å leie en våtstøvsuger noen ganger.

Foto: Jonas Ekelund, L&B Home

Ryobi er ellers kjent for sine håndholdte verktøy, og pleier ofte å anbefales i gjør-det-selv- grupper som pålitelige og holdbare. Denne støvsugeren inngår i deres One+-serie, der alle 180+-verktøyene benytter samme 18 volts batteri. Batteriet finnes imidlertid i ulike kapasiteter. Har man allerede et Ryobi-verktøy i serien, kan man kjøpe Swift Clean uten batteri og lader for å spare omtrent 30 prosent av prisen.

Les også Den suger der robotene gir opp Roborock Dyad Pro er en trådløs støvsuger med et par ekstra triks – og en vanntank – i ermet.

Konstruksjon

Akkurat som den store kusinen har Swift Clean en tank for vann med rengjøringsmiddel og en stor tank for oppsugd skittent vann. Lengst fremme sitter munnstykket som skal suge opp det skitne vannet fra tekstilet man rengjør. Dessuten finnes det en roterende børste som skal gni materialet for å løsne smuss og flekker. Lengst bak trykker man det ladbare One+-batteriet på plass.

Børsten skal gnikke på flekken slik at man kan suge opp smusset. (Foto: Jonas Ekelund)

På toppen av håndtaket sitter tre knapper for å spraye flekken med rengjøringsmiddel, slå på børsten, og sette i gang å suge opp væsken. Det må sies at maskinen er ganske stor og tung, så man holder ikke på spesielt lenge med den. På den andre siden er den der for å ta bort flekker, ikke for å rengjøre et helt teppe. Både tankene, sugemunnstykket og børsten er lette å løsne for å rengjøre.

Det er lett å ta maskinen fra hverandre for å rengjøre delene. (Foto: Jonas Ekelund)

Rengjøring

Ryobi beskriver selv Swift Clean som en ”flekkfjerningsmaskin”. Og med tanke på at det bare er plass til en drøy desiliter vann med rengjøringsmiddel i tanken, sier det seg selv at det nok ikke holder til noen store flater. Til forskjell fra en tepperensmaskin er det ikke noen kontinuerlig flyt av vann som gjør rent og så suges opp. I stedet skal man spraye rengjøringsmiddel på flekken, sette igang børsten og gni på den, for så å suge opp den skitne væsken.

Ryobi innan ryobi efter
<
>
Smusset gnidd ut på teppet i stedet for oppsugd. (Foto: Jonas Ekelund)

De to første delene av rengjøringen føles som om man like gjerne kunne ha gnidd på flekken med en våt svamp. Så da gjelder det at selve våtsugingen er effektiv, da hele poenget er at man ikke vil at smusset skal gnis ned i tekstilet. Man vil jo ha det bort. Men dessverre lyktes vi aldri å få maskinen til å suge opp noe væske overhodet, hverken fra et teppe eller en sofa. Vi tenkte først at tekstilene kanskje måtte bli skikkelig våte, så vi tømte i prinsippet hele tanken på flekken. Men vi fikk likevel ikke opp noen ting.

Til tross for mye væske og idealistiske forhold fikk vi bare opp noen dråper. (Video: Jonas Ekelund)

Det kan jo ha sammenheng med at maskinen ikke har spesielt mye sugekraft. 13 watt er ikke mye sammenlignet med en vanlig trådløs håndholdt støvsuger som ofte har 150 watt. Men hva er da poenget med denne maskinen? Er det bare en glorifisert sprayflaske med en børste som er altfor dyr.

Konklusjon

På papiret ser det ut som en bra idé. En maskin som sprayer rengjøringsmiddel på en flekk, gnir løs smusset, og så suger opp det skitne vannet. Batteridrevet slik at man lett kan ta den ut i bilen. Problemet er at det siste steget ikke fungerer, så alt man får, er en utsmurt flekk med smusset gnidd ned i tekstilet. Tilbake til tegnebordet, Ryobi!

Karakter
Ryobi Swift Clean
Premium

Home mener

Benytter Ryobis standardbatteri. Lett å ta fra hverandre og rengjøre. Tung maskin. Suger ikke opp det skitne vannet i våre tester. Gjør ikke jobben!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Trådløs overvåkning av hjemmet

Kjør frysepizza i Airfryeren

Hold små klåfingre unna flaskene

Effektiv klipping av store hager

Når du vil se bra ut

Freo X Ultra hjelper, men kan ikke stå alene

Revolusjon innen ismaskiner?

Lysmagi til husfasaden

Sodastream i nye japanske klær

Blir bedre og bedre

Smart pengeskap med mangler

Raskere og hyggeligere støvsuging

Scroll to Top