TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Smartklokke duell

Dette kan du bruke smartklokken til

Samsung og LG har helt motsatte oppfatninger om hva en smartklokke skal kunne.

forfatter
Publisert 02.02.15 - 00:01
Produkter i testen
 • Samsung Gear S
 • LG G Watch R
 • Ikke nok med at vi må kjøpe nye mer avanserte smartmobiler hvert år, nå vil produsentene overbevise oss om at vi dessuten trenger en smartklokke rundt håndleddet. De første modellene vi så hadde enten så få funksjoner at de var meningsløse, eller de var så overlastet med finesser, kostet en formue og hadde ussel batteritid. Nå finnes det imidlertid mer lettdrevne operativsystem for klokkene, og i denne duellen skal vi se hvordan de to motsatte leirene er opp mot hverandre.

  Så hvorfor skal man ha en smartklokke? Tanken er at man ikke trenger å strekke seg etter mobilene hele tiden. Kommer det en SMS eller en påminnelse om et møte kan man bare kaste et blikk på klokken for å se om det er noe viktig. Vil man se på været eller sjekke hva klokken er, trenger man ikke rote etter mobilen. Dessuten kan de i en viss grad erstatte treningsarmbåndet da de både regner ut skritt og kan sjekke pulsen. Som en bonus føles det ikke som om man forulemper sitt selskap ved å titte på klokken.

  Hvilken av de to klokkene man foretrekker avhenger mye av hva man er ute etter. Vil man ha et funksjonspakket apparat man kan gjøre mye med, men som er klumpete og relativt batteritørst? Eller en pen og smidig klokke som først og fremst benyttes for å se og reagere på beskjeder, men som har fremtidspotensiale? Og om man overhodet skal ha en smartklokke på dette tidspunkt. Det skal imidlertid bli spennende å se hvilke smarte funksjoner Google legger til i Android Wear i fremtiden.

   

  Android Wear
  Googles operativsystem for smartklokker og lignende enheter. Tett integrasjon med Android som gjør at noen opplysninger som beskjeder ikke krever noen tilpasning av appene i mobilen. Bedre tilbud av apper, som Googles apper, Facebook Messenger, TrackID, Hotels.com, Runkeeper, WhatsApp, Evernote.

   

  Tizen
  Et åpent operativsystem basert på Linux som skal gi en enhetlig opplevelse for ulike typer enheter. Skal fungere på nettbrett, mobiler, smartklokker, kameraer, navigeringer, smart-TV samt i biler. Støttes blant annet av Intel, Huawei, Panasonic og Samsung. Meget begrenset utvalg av apper og få man kjenner igjen (Opera, Deezer, Endomondo).

  Produkter i testen

  Samsung Gear S

  En mobil på håndleddet

  Gear S fungerer alene og gir en rikere opplevelse, men føles som en blindvei.

  Har egen oppkobling slik at man kan la mobilen være hjemme. En stor rektangulær skjerm som kan vise mye. Ladedokken inneholder et nødladebatteri.
  Ser mer nerdete enn elegant ut. Krever en Samsung Galaxy mobil. Vanskelig å sette i ladedokken. Bare få armbånd fra Samsung.

  LG G Watch R

  Den smarte klokken

  G Watch R er et komplement til mobilen man gjerne har på seg selv om funksjonen halter.

  Ser virkelig ut som en klokke slik at man ikke behøver skjemmes. Man kan sette på hvilket armbånd man vil. Fullt akseptabel batteritid. Meget smidig ladedokk. Fungerer med alle nyere Android mobiler.
  En liten rund skjerm får ikke plass til mye. Android Wear trenger tid før det blir virkelig brukbart.
  forfatter

  Jonas Ekelund

  (f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
  Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
  Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
  Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
  Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
  5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend