Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

6 smartmobiler

Vinterens beste Androidmobiler

En smartmobil står på mange ønskelister til jul. Vi har testet de mest interessante nye telefonene.

Sist vi gjorde en stor sammenligningstest av smartmobiler var i sommer.  Da var den store nyheten tokjerne prosessorer som gir et stort ytelsesløft ettersom mobilen kan gjøre flere ting samtidig.  Nå til vinteren virker det som om det kappløpet har blitt avklart, og mange satser i stedet på å få opp hastigheten på standardmodellenes enkjerne prosessorer.  Vi ser imidlertid flere forskjellige interessante trender i denne testen.

Sjenerte oppgraderinger
Sony Ericsson lanserer allerede en oppfølger til sin toppmodell Arc, men den har egentlig bare blitt litt raskere.  Samsung gjør det samme med sin Galaxy S, med den forskjellen at den gamle toppmodellen har blitt en budsjettmodell.  Derimot innebærer oppgraderingen det samme, den er blitt litt raskere.

Kjempeskjermer
HTC oppgraderer sin toppmodell Sensation til på den ene siden den superhurtige modellen XE, og på den andre siden den XL-modellen med en enorm skjerm som vi har testet her.  Samsung har sin Note på gang med en enda større skjerm.  Forskjellen på store mobiler og små nettbrett blir mindre og mindre.

Finesser og tilbehør
LG fortsetter med innovasjonene ved å være først på markedet med en 3D-mobil.  Motorola gjør comeback på det skandinaviske markedet med en modell som visker ut grensen mellom mobil og minilaptop takket være en mengde smarte dokkingstasjoner.

Kineserne kommer
De er ikke lenger fornøyd med å slippe lavprismodeller på hjemmemarkedet, men satser nå på Europa.  Huawei har en hel rekke modeller på gang, og deres toppmodell i testen var overhodet ikke dum.  ZTE kjører enn så lenge med budsjettmodeller, men det skulle ikke overraske oss om også de slipper en maks utrustet modell snart.

Annonse

Ellers er det store samtaleemne i Android-verdenen den nye versjon 4, også kalt Ice Cream Sandwich.  Foruten at den setter ekstra fart med tokjerne prosessorer er det nå den eneste versjonen som gjelder, uavhengig av om man har mobil eller nettbrett.  Den har dessuten fått mange interessante nye funksjoner som vi ser frem til i kommende mobiler.

Produkter i testen

Sony Ericsson Xperia Arc S

S for Speed

Nye Arc er pen, slank, tar panoramabilder og er raskere enn forgjengeren.

Tynn og lett Utmerket kamera Bra skjerm
Få nyheter Ikke fremoverrettet kamera

Samsung Galaxy S Plus

Raskere og billigere

Forrige års toppmodell har fått en stor rød salgslapp tross montering av turbo.

Meget prisgunstig Forholdsvis kjapp
Middelmådig kamera

HTC Sensation XL

Maksutrustet kjempe

Topptelefonen Sensation oppgradert med enorm skjerm, bra kamera og utmerket lyd.

Stor skjerm Utmerket lyd Bra kamera
For stor for noen Ingen SD-kortplass Prisen

Motorola Atrix

Mobildata med mediesenter

Takket være innovativt tilbehør visker Motorola ut grensen for hva en mobil er.

Smarte dokkingstasjoner Høyoppløst skjerm Kjapp
Klumpete som mobil Middelmådig kamera

LG Optimus 3D

Et fartsmonster i 3D

Hastigheten er mer imponerende enn effektene i verdens første 3D-mobil

3D uten briller Kjapp
Tykk og tung Gammel Android 3D på bekostning av 2D

Huawei Vision

En begrenset visjon

Huaweis flaggskipsmodell er prisgunstig, men skiller seg ikke ut på noen måte.

Billig Velbygd Nett
Moderat ytelse Middelmådig kamera
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.