TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung Galaxy S5 Active

Hardfør high-end mobil

Fjorårsmodellen Samsung Galaxy S5 er tilbake i ”skuddsikker” utgave.

forfatter
Publisert 01.06.15 - 13:14
L&B mener
Markedets raskeste ”toughphone” med lyssterk Full HD-skjerm, lynrask prosessor og LTE. Pulsmåler og trenings-apper er et ekstra pluss.
Den er likevel dyr, og kan du nøye deg med at mobilen er vanntett betaler det seg å velge normalutgaven av Galaxy S5.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 5.0 Lollipop
 • Prosessor: 2,5 GHz Snapdragon 801, quad-core
 • Skjerm: 5,1” – 1920 x 1080 piksler (432 ppi) super AMOLED
 • Minne: 2 GB / 16 GB lager, microSD opp til 128 GB
 • Kameraer: 16 Mp / 2,1 Mp
 • Trådløst: 4G/LTE, 3G, BT 4.0, Wi-Fi, NFC
 • Klassifisering: IP67, MIL-810G
 • Batteri: 2.800 mAh
 • Mål: 7,4 x 14,5 x 0,9 cm (BxHxD)
 • Vekt: 170 gram

Robuste mobiler, eller toughphones som de også kalles, blir stadig mer utbredte. Disse ekstra solide mobilene retter seg spesielt mot de som allerede bruker hjelm og vernesko på arbeidsplassen. Men de kan også interessante for de av oss som har en over snittet aktiv livsstil, og er nervøse for å ta et 5.000 kroners mobilleketøy ut i røffe omgivelser.

Dessverre er de robuste mobilene ofte bare tøffe på utsiden. På innsiden er de ofte for svake til å håndtere moderne apper.

Dette problemet har Samsungs siste toughphone heldigvis ikke. Galaxy S5 Active er, som navnet sier, en spesialutgave av fjorårsmodellen Galaxy S5, bygget for å tåle en aktiv livsstil.

00_SM-G870F_Standard_Origin_Green_2

S5 Active er IP67 sertifisert, som vil si at den er absolutt støvtett, og tåler å ligge i vann i opptil 30 minutter uten å springe lekk. Oppmerksomme lesere vil imidlertid huske at den opprinnelige Galaxy S5 oppfylte de samme kriteriene. Det som til gjengjeld er nytt er MIL-810G spesifikasjonen, som innebærer at telefonen skal tåle et fall fra to meters høyde på et betonggulv, kunne bedre motstå frost, og forøvrig benyttes i miljøer som vi andre bare kjenner fra actionfilm.

Vi hadde dessverre ikke mulighet til å delta i geriljakrig i testperioden, men telefonen er blitt systematisk dukket ned i vann, tilgriset, spylt ren igjen og ikke minst mistet på betonggulv i alle tenkelige vinkler. Og den klarte strabasene problemfritt og uten en skramme. Akkurat som på tidligere testede Galaxy Xcover 2, kan dekslet på baksiden bli slått løs ved fall. Men når telefonen er klikket sammen igjen virker alt som før. Og den lekre 5,1” AMOLED-skjermen overlevde alle slagene.

00_SM-G870F_Standard_Origin_Green

S5 Active henvender seg ikke bare til profesjonelle actionhelter. Med treningsappen S Health og innebygget pulsmåler er den som skapt til mosjonsturer. Det er også innbygget barometer så du vet hva du har å vente av vær. Til gjengjeld har fingeravtrykkleseren mistet livet.

Kameraet på 16 megapiksler er uendret, liksom videoegenskapene. Man kan ta video i full UHD-oppløsning (3.840 x 2.160) med 30 bilder i sekundet. Skjermen er Full HD og lyssterk nok til å kunne ses i sollys.

 

Benchmark og ytelse

Galaxy S5 var en av de raskeste mobilene da den ble lansert for et år siden, og maskinvaren er fortsatt god. Siden S5 Active er lik Galaxy S5 på innsiden er våre testresultater like her. I standardtesten Geekbench 3 oppnår S5 Active en single-core på 951 og i multi-core 3.089. Det er så absolutt godkjent. Spill er heller ikke noe problem. Det demonstrerer Antutu 5-testen med en score på 41.372.

00_SM-G870F_Standard_Origin_Gray_2

 

Konklusjon

Som en robust utgave av siste års toppmodell er Galaxy S5 Active på mange måter gammel vin på nye feltflasker. Men det forhindrer den ikke i å være den absolutt sterkeste toughphone på markedet akkurat nå. Men det er også den dyreste, og hvis det holder at telefonen er vann- og støvtett kan du finne en ordinær Galaxy S5 med 16 GB internlager for ca. 4.000 kroner.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend