Samsung Galaxy S III

Kongen er tilbake

Oppfølgeren till fjorårets beste mobil er her, og den imponerer stort.
Lyd & Bilde mener
Fantastisk skjerm
 Batteritiden
 Rask
Ingen 4G
 Tvilsom stemmestyring Prisen
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.0.4
  • 
Skjerm: 4,8” 720x1280 Super AMOLED
  • 
Prosessor: 1,4 GHz Exynos quadcore
  • 
Minne: 1 GB / 16 GB + micro SD
  • 
Kameraer: 8 Mp + 1,9 Mp
  • 
Trådløst: WLAN, BT 4.0, NFC
  • 
Mål: 137x71x8,6 mm
  • 
Vekt: 133 gram
  • 
Batteri: 2 100 mAh, 11,6 t samtale, 770 t standby
forfatter

Forventningene til Galaxy S III har vært skyhøye og forhåndsbestillingene slår nye rekorder. Nå er den endelig her og den oppfyller de fleste av våre ønsker.

Skjermen har blitt vesentlig større, og er nå nesten i klasse med Galaxy Note. Den er dessuten en av de beste skjermene vi har sett, med fantastisk kontrast og utmerket fargegjengivelse. Takket være den høye oppløsningen blir teksten skarp og lettlest tross att skjermen er hele 4,8 tommer stor. Like imponerende er det at den økte størrelsen ikke har gått ut over ergonomien. Mobilen er veldig tynn, men avrundet og ligger bra i hånden.

Den føles også veldig rask å bruke, og tross at enkelte konkurrenter har enda mer prosessorkraft å rutte med, ligger den ikke langt tilbake. Lagringsplassen er derimot litt begrenset med bare 16 GB internt, men på den andre siden kan du enkelt sette i et microSD-kort og bygge ut til det mangedobbelte. Et eksempel på at Samsungen har mange hestekrefter er att den kan minimere videospilleren og gjøre noe annet parallelt med å se på filmen i et flyttbart vindu. Imponerende rent teknisk, selv om vi ikke kan komme på noen situasjon der vi savnet denne finessen

Kameraet er meget bra og dessuten veldig raskt i bruk. Kamerafunksjonen kan automatisk velge det beste fotoet av en serie, samt ta ett foto mens man filmer i full HD.

Som den første Android-mobilen utfordrer Galaxy nå Apples stemmegjenkjenning Siri. Du kan altså stille spørsmål til mobilen og få svar på det meste, eller styre visse funksjoner med stemmen. Akkurat som hos Siri glimrer norsk språk med sitt fravær, og selv når man prater engelsk har den lett for å misforståtte enkelte ord og uttrykk. Enn så lenge er ikke stemmegjenkjenningen like god som Siri, og heller ikke den er perfekt.

En annen interessant finesse er att mobilen vet om du titter på skjermen eller ikke. Før skjermen går i dvalemodus, tar den et bilde av ansiktet ditt, og om øynene er rettet mot mobilen fortsetter skjermen å lyse. Meget praktisk når man leser lengre tekster og vil slippee pille på skjermen for å holde den i gang. Ikke nok med det, legger du ”røret” til øret mens du tekster en venn, ringer telefonen automatisk opp den andre parten.

Ytelsesmessig er Samsung i toppklassen og den har mange interessante finesser som konkurrentene mangler.

Konklusjon
Samsung har gjort det igen. De har levert en real topptelefon som imponerer på alle områden. Men er den perfekt? Nei, vi savner 4G. Er det den soleklart beste mobilen? Nei, vi er like imponerte av HTC One X. Er det årets mobil? All den tid iPhone 5 ventes senere i høst er det for tidlig å si. Men har du lenge vært sugen på en Galaxy S III er det bare å slå til, for den oppfyller alle forventninger og litt til.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.