Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Samsung Galaxy Note II

Suveren hybridmobil

Galaxy Note II er den beste blandingen av mobil og nettbrett vi har testet hittil.

Skrevet av / 06.11.12 - 15:24
Samsung Galaxy Note II
Jonas Ekelund

Den første Galaxy Note klarte ikke helt å overbevise oss om at en stylus-penn var nødvendig eller verdt det større formatet den krever. Så kom Galaxy Note 10.1 i nettbrett-format med en ny,  forbedret penn som forandret oppfatningen vår, da den plutselig hadde noe å tilføre til brukeropplevelsen. Nå er den oppdaterte Note II her, med samme teknikk som storebroren.


Galaxy Note (svart) og Note II (hvit) side om side

Ved første øyekast er Note II relativt lik forgjengeren, men den er noe smalere og høyere, fordi skjermen nå er i 16:9 format. Note II er faktisk litt bedre å holde i hånden, men det dreier seg fortsatt om en veldig stor mobil som kan være vrien å få plass til i bukselomma. Du skal også ha ganske kraftige hender for å navigere i den bare med tommelen…

Smart penn

Det er heller ikke slik Samsung har ment at den skal brukes. Når du drar ut pennen, aktiveres egne Samsung-apper som er laget spesielt for å styres av denne. I S Note kan du lage enkle dokumenter med notater og skisser, gjøre regnestykker og lage signaturer. Pennen er trykkfølsom, og lager tykkere streker når du trykker hardere ned på skjermen. Du kan derfor tegne langt mer nøyaktig enn du ellers kan med fingerspissene. Du kan importere bilder, og/eller gjøre anvisninger (for eksempel i et kart) og sende dem til noen du har møte med. Alle dine favoritt-apper er tilgjengelig fra en hurtigmeny på siden. Vi liker også at mobilen varsler deg når du har glemt å putte tilbake pennen.

Pennen kan også brukes som forstørrelsesglass – før den over kalenderen og du kan lese rubrikker som du ellers måtte zoome inn for å se. Pennen er på mange måter bedre å bruke enn fingerspissene…

Med sin store bredformat-skjermen fungerer Note II utmerket til å se film med, og det Super AMOLED-baserte bildepanelet gir riktig så fargesprakende bilder. Lyden er også fin, selv om den ikke imponerer like mye som skjermen.

Det innebygde kameraet har sine begrensninger, spesielt når det gjelder å ta bilder i dårlig lys. Her finnes det mobiler med mer lysfølsomme kameraer som lykkes bedre. I bra lys gjør Note II-kameraet derimot en utmerket jobb, og foto-appen har mange praktiske finesser som hjelper til å få så godt resultat som mulig. Til normalt bruk gir vi derfor Samsung klart godkjent.

Lynrask
På innsiden sitter en meget kraftig firekjerne-prosessor som gjør Note II til en av de absolutt raskeste mobilene vi har testet. Den slår faktisk iPhone 5 på ren regnekraft, og scorer 18 prosent høyere i testprogrammet Geekbench. Nettprogrammet Browsermark forteller også at nettleseren er på nivå med iPhone 5, og vesentlig raskere enn andre Android-mobiler. Dette er ikke bare tallenes tale – Note II føles også utrolig rask i praksis, godt hjulpet av at den har dobbelt så mye minne som mange av konkurrentene. Alle programer flyter veldig smidig.

For å håndtere all regnekraften har Samsung puttet inn et betydelig kraftigere batteri enn forgjengeren, som også innebærer at vekten har gått opp en smule – men det er det verdt: Selv med sin store skjerm og alle finesser den stora skärmen, holder Note II lett en hel dag med vanlig bruk. Aktiverer du strømsparemodusen, holder den saktens en hel arbeidsdag til! Det er ganske uvanlig blant de kraftigste smartmobilene i dag.

Konklusjon
Vi hadde vanskelig for å svelge argumentene for pennen i den første Note-modellen, men nå forstår vi: Pennen gjør det mulig å arbeide med mobilen på en helt annen måte enn man kan med bare fingrene. Samsung Note II er en god krysning av mobil og nettbrett for den som behøver begge, men vil klare seg med en enkelt enhet. Den er definitivt litt stor å holde i hånden, men det er et kompromiss vi er villige til å ta: Med utmerket skjerm, masse prosessorkraft og overraskende god batterikapasitet, er dette en vinner for de forretningsreisende.

Home mener

Rask God skjerm Meget bra batteritid Størrelsen Prisen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

Scroll to Top