Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Samsung Galaxy Note 8.0

Av samme slag

Samsung Galaxy Note 8.0 er satt til verden for å bekjempe iPad mini, og det slipper det godt fra. Nesten.
Lyd & Bilde mener
Flott skjermbilde Det perfekte nettbrett-format
Litt for dyr Dårlig plastkvalitet
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4.1.2
 • Skjerm 8” WXGA, 1280 x 800 (189 ppi)
 • Prosessor: 1,6 GHz quad-core
 • Minne: 2 GB RAM
 • Lagerkapasitet: 16 GB + microSD (opp til 64 GB)
 • Kamera: 5 Mp (bak), 1,3 Mp (front)
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Tilkobling: Micro USB 2.0, MHL
 • Mål: 210,8 x 135,9 x 7,95 mm
 • Vekt: 340 g
 • Batteri: 4600 mAh

I skrivende stund kan Samsung tilby følgende Android-baserte nettbrett-produkter: Google Nexus 10, Galaxy Note 10.0, Galaxy Tab 3 10.1, Galaxy Tab 3 8.0, Galaxy Tab 3 7.0 og så Galaxy Note 8.0. Disse fem nettbrett er i tillegg bare de nyeste seriene fra den koreanske elektronikkprodusenten, og antall nettbrett øker til 15-20 stykker hvis man tar med alle som fortsatt kan kjøpes i butikkene. Med Note-produktene følger den såkalte S-Pen, men ellers er det ingen stor forskjell på de mange nettbrettene – unntatt altså skjermstørrelsen. Og Samsung Galaxy Note 8.0 er derfor i bokstavelig forstand bare mer av samme slags. Som alle de andre er den fremstilt av plast og ligner mest av alt en forstørret Samsung Galaxy S III eller S4 smartmobil. Note 8.0 ble faktisk presentert som en meget stor smartmobil da den ble lansert i februar i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona, men den versjonen vi har hatt på testbenken er dessverre kun en utgave med ren Wi-fi.

Samsungs våpen mot iPad mini
Det eneste bemerkelsesverdige ved Galaxy Note 8.0 er at den tydeligvis er lansert for å konkurrere med Apples iPad mini. Skjermstørrelsen og formatet på de to nettbrettene er stort sett identisk, og det samme er prisen, selv om Samsung faktisk er noen hundrekroner dyrere med Note 8.0 som koster 2.990 kr for Wi-fi utgaven med 16 GB lager, mens iPad mini i samme inkarnasjon koster 2.599 kroner.

Og slik er det hele veien. Galaxy Note 8.0 matcher iPad mini på stort sett alle punkter, og selvfølgelig er det slik at iPaden noen ganger er litt bedre, mens Note 8.0 tar seieren hjem på et par andre punkter.

Starter vi med kameraet, så tar de to nettbrettene bilder på helt samme nivå (begge med 5 Mp kamera), om enn iPad-bildene byr på litt mer dybde og kontrast. Til gjengjeld vinner Note 8.0 når det gjelder skjermbildet på grunn av en litt høyere oppløsning og en bedre pikseltetthet (189 ppi mot iPad mini 163 ppi) samt et skjermbilde som bare generelt er flott med lyssterke farger.

Når det gjelder lydkvaliteten spiller Galaxy Note 8.0 hederlig, men heller ikke mer. Her er iPad mini bedre med en lyd som byr på mer dybde og bass. Også nettleser-opplevelsen er bedre med iPad mini. Både i den syntetiske testen (Browsermark 2.0), hvor iPad mini scorer 2.110 point med 1.870 point til Note 8.0, og hvor Note 8.0 har en tendens til å fryse, noe som er ekstremt irriterende.

Annonse

Det trekker virkelig ned at Samsun Galaxy Note 8.0 er utført i den vanlige Samsung-plasten. Ikke av estetiske grunner, men fordi produktet viker porøst og skrøpelig. Holder man bare litt godt fast med fingrene på nettbrettets bakside kan man se ”ringer” på skjermen på produktets front. Det holder bare ikke. Spesielt ikke til 2.990 kroner!

Konklusjon
En skjerm på 8” er på mange måter et optimalt nettbrettformat. Samsung Galaxy Note 8.0 er derfor også lett å håndtere, og det er et fint alternativ til den populære iPad mini hvis man heller mer til Googles Android operativsystem. Kameraet og lyden på iPad mini er litt bedre, men Note 8.0 har en bedre skjerm og et minne som kan utvides. Dessverre er byggekvaliteten ikke noe å skrive hjem om, og det trekker ned i den samlede vurdering.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.