Search
Generic filters

: Samsung Galaxy Note 8.0

Av samme slag

Samsung Galaxy Note 8.0 er satt til verden for å bekjempe iPad mini, og det slipper det godt fra. Nesten.

Lyd & Bilde mener

Flott skjermbilde Det perfekte nettbrett-format
Litt for dyr Dårlig plastkvalitet
 • Operativsystem: Android 4.1.2
 • Skjerm 8” WXGA, 1280 x 800 (189 ppi)
 • Prosessor: 1,6 GHz quad-core
 • Minne: 2 GB RAM
 • Lagerkapasitet: 16 GB + microSD (opp til 64 GB)
 • Kamera: 5 Mp (bak), 1,3 Mp (front)
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Tilkobling: Micro USB 2.0, MHL
 • Mål: 210,8 x 135,9 x 7,95 mm
 • Vekt: 340 g
 • Batteri: 4600 mAh
Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 2990 kr

I skrivende stund kan Samsung tilby følgende Android-baserte nettbrett-produkter: Google Nexus 10, Galaxy Note 10.0, Galaxy Tab 3 10.1, Galaxy Tab 3 8.0, Galaxy Tab 3 7.0 og så Galaxy Note 8.0. Disse fem nettbrett er i tillegg bare de nyeste seriene fra den koreanske elektronikkprodusenten, og antall nettbrett øker til 15-20 stykker hvis man tar med alle som fortsatt kan kjøpes i butikkene. Med Note-produktene følger den såkalte S-Pen, men ellers er det ingen stor forskjell på de mange nettbrettene – unntatt altså skjermstørrelsen. Og Samsung Galaxy Note 8.0 er derfor i bokstavelig forstand bare mer av samme slags. Som alle de andre er den fremstilt av plast og ligner mest av alt en forstørret Samsung Galaxy S III eller S4 smartmobil. Note 8.0 ble faktisk presentert som en meget stor smartmobil da den ble lansert i februar i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona, men den versjonen vi har hatt på testbenken er dessverre kun en utgave med ren Wi-fi.

Samsungs våpen mot iPad mini
Det eneste bemerkelsesverdige ved Galaxy Note 8.0 er at den tydeligvis er lansert for å konkurrere med Apples iPad mini. Skjermstørrelsen og formatet på de to nettbrettene er stort sett identisk, og det samme er prisen, selv om Samsung faktisk er noen hundrekroner dyrere med Note 8.0 som koster 2.990 kr for Wi-fi utgaven med 16 GB lager, mens iPad mini i samme inkarnasjon koster 2.599 kroner.

Og slik er det hele veien. Galaxy Note 8.0 matcher iPad mini på stort sett alle punkter, og selvfølgelig er det slik at iPaden noen ganger er litt bedre, mens Note 8.0 tar seieren hjem på et par andre punkter.

Starter vi med kameraet, så tar de to nettbrettene bilder på helt samme nivå (begge med 5 Mp kamera), om enn iPad-bildene byr på litt mer dybde og kontrast. Til gjengjeld vinner Note 8.0 når det gjelder skjermbildet på grunn av en litt høyere oppløsning og en bedre pikseltetthet (189 ppi mot iPad mini 163 ppi) samt et skjermbilde som bare generelt er flott med lyssterke farger.

Når det gjelder lydkvaliteten spiller Galaxy Note 8.0 hederlig, men heller ikke mer. Her er iPad mini bedre med en lyd som byr på mer dybde og bass. Også nettleser-opplevelsen er bedre med iPad mini. Både i den syntetiske testen (Browsermark 2.0), hvor iPad mini scorer 2.110 point med 1.870 point til Note 8.0, og hvor Note 8.0 har en tendens til å fryse, noe som er ekstremt irriterende.

Det trekker virkelig ned at Samsun Galaxy Note 8.0 er utført i den vanlige Samsung-plasten. Ikke av estetiske grunner, men fordi produktet viker porøst og skrøpelig. Holder man bare litt godt fast med fingrene på nettbrettets bakside kan man se ”ringer” på skjermen på produktets front. Det holder bare ikke. Spesielt ikke til 2.990 kroner!

Konklusjon
En skjerm på 8” er på mange måter et optimalt nettbrettformat. Samsung Galaxy Note 8.0 er derfor også lett å håndtere, og det er et fint alternativ til den populære iPad mini hvis man heller mer til Googles Android operativsystem. Kameraet og lyden på iPad mini er litt bedre, men Note 8.0 har en bedre skjerm og et minne som kan utvides. Dessverre er byggekvaliteten ikke noe å skrive hjem om, og det trekker ned i den samlede vurdering.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  På jakt etter en storskjerm til fornuftig pris? Da kommer Sony XH8096 akkurat som bestilt.
  BMW i8 er ingen Tesla. Den er mye fetere!
  De som nettopp har bestilt seg flunkende ny Audi e-tron, UTEN å krysse av for Bang & Olufsen lydanlegg, får ha oss tilgitt når vi sier: Auda …!
  Yamaha viser med all tydelighet hvorfor de behersker high-end bedre enn de fleste, med en platespiller som river ned konvensjoner og går sin egen vei.
  De små Klipsch-høyttalerne banker lydplanker på spilleglede og lydtrykk, og funker like bra på tv-en som mobilen.
  OnePlus Nord ble markedsført som om mobilen var ensbetydende med Jesus gjenkomst. Det er den ikke, men mindre kan vel også være bra.
  Bose Frames holder UV-strålene borte, samtidig som de sender luftige musikalske toner rett inn i øregangene dine. Er dette sommerens kuleste dings?
  Vanmoof S3 og X3 er de to nyeste elsykkelmodellene fra det hollandske selskapet, som mener at deres smarte og internettoppkoblede sykler er fremtidens mobilitet.

  Aktuelle tilbud

  Annonse

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Billigmerket Xiaomi slår til med et utmerket kamera Sjekk beste pris

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Veil.pris 12000 ,- Skyt som om det var et systemkamera Sjekk beste pris

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Veil.pris 14500 ,- Samsung forsøker å gjøre alt for mye og mister fokus Sjekk beste pris

  Oneplus 8 Pro (kamera)

  Veil.pris 11000 ,- Sterkt opprykk for OnePlus kamera Sjekk beste pris
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.