: Samsung Galaxy Note 8.0

Av samme slag

Samsung Galaxy Note 8.0 er satt til verden for å bekjempe iPad mini, og det slipper det godt fra. Nesten.
Lyd & Bilde mener
Flott skjermbilde Det perfekte nettbrett-format
Litt for dyr Dårlig plastkvalitet
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4.1.2
 • Skjerm 8” WXGA, 1280 x 800 (189 ppi)
 • Prosessor: 1,6 GHz quad-core
 • Minne: 2 GB RAM
 • Lagerkapasitet: 16 GB + microSD (opp til 64 GB)
 • Kamera: 5 Mp (bak), 1,3 Mp (front)
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Tilkobling: Micro USB 2.0, MHL
 • Mål: 210,8 x 135,9 x 7,95 mm
 • Vekt: 340 g
 • Batteri: 4600 mAh
Annonse
Annonse
forfatter

I skrivende stund kan Samsung tilby følgende Android-baserte nettbrett-produkter: Google Nexus 10, Galaxy Note 10.0, Galaxy Tab 3 10.1, Galaxy Tab 3 8.0, Galaxy Tab 3 7.0 og så Galaxy Note 8.0. Disse fem nettbrett er i tillegg bare de nyeste seriene fra den koreanske elektronikkprodusenten, og antall nettbrett øker til 15-20 stykker hvis man tar med alle som fortsatt kan kjøpes i butikkene. Med Note-produktene følger den såkalte S-Pen, men ellers er det ingen stor forskjell på de mange nettbrettene – unntatt altså skjermstørrelsen. Og Samsung Galaxy Note 8.0 er derfor i bokstavelig forstand bare mer av samme slags. Som alle de andre er den fremstilt av plast og ligner mest av alt en forstørret Samsung Galaxy S III eller S4 smartmobil. Note 8.0 ble faktisk presentert som en meget stor smartmobil da den ble lansert i februar i forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona, men den versjonen vi har hatt på testbenken er dessverre kun en utgave med ren Wi-fi.

Samsungs våpen mot iPad mini
Det eneste bemerkelsesverdige ved Galaxy Note 8.0 er at den tydeligvis er lansert for å konkurrere med Apples iPad mini. Skjermstørrelsen og formatet på de to nettbrettene er stort sett identisk, og det samme er prisen, selv om Samsung faktisk er noen hundrekroner dyrere med Note 8.0 som koster 2.990 kr for Wi-fi utgaven med 16 GB lager, mens iPad mini i samme inkarnasjon koster 2.599 kroner.

Og slik er det hele veien. Galaxy Note 8.0 matcher iPad mini på stort sett alle punkter, og selvfølgelig er det slik at iPaden noen ganger er litt bedre, mens Note 8.0 tar seieren hjem på et par andre punkter.

Starter vi med kameraet, så tar de to nettbrettene bilder på helt samme nivå (begge med 5 Mp kamera), om enn iPad-bildene byr på litt mer dybde og kontrast. Til gjengjeld vinner Note 8.0 når det gjelder skjermbildet på grunn av en litt høyere oppløsning og en bedre pikseltetthet (189 ppi mot iPad mini 163 ppi) samt et skjermbilde som bare generelt er flott med lyssterke farger.

Når det gjelder lydkvaliteten spiller Galaxy Note 8.0 hederlig, men heller ikke mer. Her er iPad mini bedre med en lyd som byr på mer dybde og bass. Også nettleser-opplevelsen er bedre med iPad mini. Både i den syntetiske testen (Browsermark 2.0), hvor iPad mini scorer 2.110 point med 1.870 point til Note 8.0, og hvor Note 8.0 har en tendens til å fryse, noe som er ekstremt irriterende.

Det trekker virkelig ned at Samsun Galaxy Note 8.0 er utført i den vanlige Samsung-plasten. Ikke av estetiske grunner, men fordi produktet viker porøst og skrøpelig. Holder man bare litt godt fast med fingrene på nettbrettets bakside kan man se ”ringer” på skjermen på produktets front. Det holder bare ikke. Spesielt ikke til 2.990 kroner!

Konklusjon
En skjerm på 8” er på mange måter et optimalt nettbrettformat. Samsung Galaxy Note 8.0 er derfor også lett å håndtere, og det er et fint alternativ til den populære iPad mini hvis man heller mer til Googles Android operativsystem. Kameraet og lyden på iPad mini er litt bedre, men Note 8.0 har en bedre skjerm og et minne som kan utvides. Dessverre er byggekvaliteten ikke noe å skrive hjem om, og det trekker ned i den samlede vurdering.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
I tillegg til PC'er i alle størrelser og vektklasser lanserer HP også hodetelefoner.
JBL har presentert sine hodetelefonnyheter i anledning CES 2021.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.