TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Samsung Galaxy Note 3 SM-N9005

Beste av de store

Samsungs hybrid av et nettbrett og mobil er den mest strøkne og praktiske hittil.

forfatter
Publisert 04.12.13 - 06:42
L&B mener
Stor og skarp skjerm med bra fargegjengivelse. Pennen gjør det faktisk enklere og hurtigere å håndtere funksjonene. Fantastisk ytelse for alt utenom krevende 3D.
Kamera imponerer ikke i dårlig lysforhold. For stor til å håndtere med en hånd. Kvalitetsfølelsen burde vært bedre med tanke på prisen.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4,3
 • Skjerm: 5,7” 1080x1920 sAMOLED (386 ppi)
 • Prosessor: 2,3 GHz quad Snapdragon 800
 • Minne: 3 GB / 32 GB + micro SD
 • Kameraer: 13 Mp f2.2 + 2 Mp
 • Trådløst: 4G LTE, WLAN a/b/g/n/ac, BT 4.0, NFC
 • Mål/vekt: 151,2 x 79,2 x 8,3 mm, 168 gram
 • Batteri: 3 200 mAh, 21 h taletid, 420 h ventemodus

Da Samsung slapp sin første Note-modell var det mange som syntes at den var for stor. Men det er faktisk en målgruppe som jobber mye mobilt og som ikke vil skifte mellom mobilen og nettbrettet hele tiden. Her er denne hybrid-størrelsen perfekt, og konkurrentene var raske med å slippe så kalte ”phablets” (phone-tablet). Samsung fortsetter imidlertid med å pusse på konseptet, og Note 3 har større skjerm, bedre ytelse og enda flere finesser.

Utseende og konstruksjon
Bortsett fra skalaen er fronten veldig lik Galaxy S4 mens sidene har fått et godt riflet grep i jukse-metall. Baksidens imiterte skinn med sømmer skal gi inntrykk av en eksklusiv notatbok. Kvalitetsmessig er det mislykket, men det gir et godt og sikkert grep. Selv om yttermålet faktisk har krympet er det i prinsippet umulig å benytte den med en hånd. Det finnes imidlertid en en-hånds-innstilling hvor knapper flyttes ut mot kantene av skjermen. På undersiden finner vi for første gang en USB3-port for hurtig overføring til datamaskinen.

Skjerm
Med en skjermstørrelser på hele 5,7” begynner man å nærme seg de små nettbrettene, og det er ikke dårlig for noe man kan stappe ned i lommen. AMOLED-skjermen har et meget bra sortnivå og kontrast, men med en litt overdrevet fargemetning i standardmodus. Takket være at man har gått opp til full HD-oppløsning føles skjermen mye skarpere enn forgjengerens, og det er lettere å lese liten tekst når man har mye oppe på skjermen samtidig.

Kamera
Kameraappen som følger med ligner den i Galaxy S4 med lett adkomst til kontrollene. Dersom man ikke stoler på autoinnstillingen finnes det 12 scenemotiver tilgjengelig. Dessverre er de mest som gimmick eller for meget bestemte situasjoner, som golf. Man kan for eksempel ikke velge ”party”, ”innendørs” eller ”mørkt”, noe som er et problem da automatikken gir dårlige bilder i svakt lys. I normalt dagslys får man imidlertid skarpe bilder med god hvitbalanse.

Lyd
Litt i skyggen av LG G2 støtter faktisk Note 3 ”HD-lyd” eller 24 bit/192kHz og tapsfri FLAC. Kanskje fordi man på ingen måte markedsfører dette som en underholdningsmobil, og hodetelefonene er som vanlig ikke noe å rope hurra for. Med bedre hodetelefoner er lyden bra, men ikke fantastisk. Den innebygde høyttaleren fungerer som høyttalertelefon, men er alt for liten og spinkel for musikk.

Bruk
Det har blitt lettere å kjøre flere programmer samtidig takket være muligheten for å kjøre utvalgte program i et miniatyrvindu. Dessuten kan noen apper kjøres på delt skjerm. Kort sagt er Samsung på vei til å gjøre det like enkelt å utføre flere ting samtidig som på datamaskinen samt å klippe og lime mellom programmer. Men man er ikke riktig der enda.

GALAXY_Note_3-covers GALAXY-Note-3_3 Samsung-Galaxy-Note-3_000049472_Open-Pen_gold Samsung-Galaxy-Note-3_000216731_combination1_black Samsung-Galaxy-Note-3_back-right-perspecti_black
<
>

Som på Galaxy S4 finnes det masser av finesser som å kunne bla uten å berøre skjermen og å få opp forhåndsvisning av dokumenter. Mange av dem er unødige eller fungerer ikke som tiltenkt. Dessuten finnes funksjoner som korte beskjeder, dokumenthåndtering, smarte utklipp og tegngjenkjenning. Til forskjell fra foregående og konkurrentenes løsninger fungerer det faktisk meget bra takket være pennen. Hurtigmenyen gjør det lett å finne funksjonene og det er raskere og mer eksakt, noe som gjør at pennen faktisk tilfører noe.

Ytelse
Takket være den seneste Snapdragon-prosessoren er Note en virkelig kjapp rakker tross alle funksjonene. Den satte ny Geekbench-rekord med 933 (en kjerne) og  2872 (flere kjerner) og som nettleser hadde den også meget bra ytelse med 2775 i Browsermark. Andre ytelsestester viste ikke like imponerende tall, spesielt for 3D-grafikk. Dette er altså ikke den beste spillmobilen. Til tross for større batteri har den dårligere batteritid enn forgjengeren.

Konklusjon
Vil man ha en større mobil til å jobbe på er det ikke tvil om at Samsung regjerer segmentet og at Note 3 er den mest fullendte modellen. Ikke nok med at man kan ha flere ting oppe på skjermen samtidig, det finnes mengder av lett tilgjengelige funksjoner for å gjøre jobben lettere. Og pennen gjør at man kan jobbe kjappere og klikke mer eksakt. Skinnimitasjonen på baksiden gir et bra grep, den har utmerket ytelse og en fantastisk skjerm.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
3 Kommentarer
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend