TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Samsung Galaxy Gear SM-V700

Kult, men upraktisk leketøy

Gear gir et glimt av fremtidens bærbare smartklokke, men er altfor umoden.

forfatter
Publisert 04.12.13 - 06:49
L&B mener
Mengder av funksjoner og flere apper enn ventet. Kameraet tar ganske akseptable bilder.
For klumpete for å ha rundt håndleddet hele tiden. Dårlig batteritid og komplisert ladestasjon. Trenger noe mer unikt for å motivere prisen.
Spesifikasjoner
 • Skjerm: 1,63” 320 x 320 sAMOLED
 • Minne: 512 MB / 4 GB
 • Kamera: 1,9 Mp, 720p
 • Mål/vekt: 36,8 x 56,6 x 11,1 mm, 74 gram
 • Batteri: 315 mAh, 24 h
Veil. pris 2600Pr. 04.12.13 Produktside

Helt siden min barndom har seriehelter som Dick Tracy kunnet kommunisere via sin klokke. Og selv om jeg hadde en miniregnemaskin i min så har det virket som en umulig fremtidsvisjon. Nylig begynte det imidlertid å gå rykter om at Apple skulle slippe et slags håndleddapparat som skulle kunne komplettere mobiltelefonen. Enn så lenge har det ikke skjedd, det var faktisk Samsung som kom i rampelyset på årets IFA-messe med sin Gear.

Den ser ut som en klokke med sitt armbånd og klokkeinspirerte format. Armbåndet er gummiaktig og relativt behagelig samtidig som det holder klokken på plass uten at den sklir rundt. Spennen er tilstrekkelig praktisk til at det skal være lett å ta den av og på samtidig som den sitter godt fast. Selve klokken er i tillitgivende metall og den både ser ut og føles som et kvalitetsprodukt.

Spekket med funksjoner
Smartklokken kan, ved siden av å vise tiden, vise vær og forhåndsinformasjon om innkommende meldinger. Man kan lese inn notater, styre musikkavspilling og vise bilder. Dessuten har den skritteller og kalkulator. En stor finesse er at man kan besvare samtaler ved helt enkelt å føre til den øret. Den har nemlig innebygget høyttaler og en mikrofon i spennen. Kort sagt kan du godt la mobilen ligge i lommen når det ringer dersom du har denne klokken på armen.

En litt mer uventet finesse er at den har et innebygget kamera i armbåndet. Kameraet er riktignok lavoppløst, men tar ganske akseptable bilder. Hvorfor man imidlertid skulle ta bilder med den er litt mer uklart, så fremt man ikke tar bilder i smug av folk som gjør merkelige ting. Man kan til og med ta korte videoklipp. Det hadde imidlertid vært mer praktisk om det hadde vært et fremoverrettet kamera ved skjermen, slik at man kunne ha benyttet den til videosamtale.

Samsung-Galaxy-Gear-oppslag

Som med så mange andre spesialiserte apparater blir man fort lei av de innebygde funksjonene. Man kan imidlertid laste ned flere, og i skrivende stund finnes et 50-tall, noe som er mer enn vi hadde forventet. Mange er enklere finesser, men det finnes også brukbare apper som Runkeeper, MyFitnessPal, eBay, Evernote, Tripit og Snapchat. Det gjør jo klokken mer anvendelig desto flere som kommer på praktiske bruksområder for den.

Klumpete og upraktisk
Etter å ha hatt klokken på meg i en uke endte den til slutt på nattbordet. Gear er helt enkelt litt for tykk og klumpete til å se bra ut og litt for tung til å føles behagelig å ha på hele tiden. Selv om det er praktisk å kunne få meldinger på håndleddet benyttet jeg helt enkelt ikke tilstrekkelig mange funksjoner tilstrekkelige ofte for at det skulle oppveie ulempene.

Dessuten er batteritiden et stort problem. Offisielt skal den holde ”en dag”, og selv om vi lyktes med å få den til å holde lenger enn det, helt enkelt ved ikke å gjøre så mye, er det ikke godt nok. Små apparater man hele tiden har med seg må kunne fungere på en kortere reise uten at man trenger å ta med seg ladeutstyret. Klokken har nemlig ingen USB-port, men må puttes i en stikkontakt, noe som er både klønete og upraktisk.

Samsung-Galaxy-Gear_Standard

Gear fungerte ved lanseringen bare sammen med Galaxy Note 3 og nå med siste Note 10.1. Ved hjelp av en programvareoppdatering skal den nå også fungere sammen med Galaxy S4 og S3, samt Note II.

Konklusjon
At vi i fremtiden kommer til å ha smartklokker på håndleddet er det ingen tvil om. Samsung er først ute med noe som på papiret ser ut til å være akkurat det vi hadde forventet oss av en slik. Man kan besvare samtaler, se meldinger, styre musikkavspilling, snakke til den for å gjøre notater og til og med ta bilder. Men dessverre var de nok litt for raske. Enn så lenge er klokken for tung til å ha på seg hele tiden, batteritiden er altfor dårlig og den er vel dyr.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde