TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Pebble Time

På rett sted til rett tid

Pebble Time er beviset på at den enkle løsningen ofte er den beste når det kommer til smartklokker.

forfatter
Publisert 06.10.15 - 06:00
L&B mener
Ingen overbeviser mer enn Pebble med en smartklokke med lang batteritid, en fargeskjerm som aldri slukker og en ny innovativ versjon av det kjente grensesnittet.
For plastaktig til å være lekker. Skjermen har ingen touch og kan virke grovkornet og lyssvak.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Pebble OS 3.0
 • Kompatibelt med: iOS 8, Android 4.0
 • Skjerm: Ø 1,25" Color ePaper, 144 x 168
 • Prosessor: 100 MHz Cortex M4
 • Minne: Ingen info
 • Trådløst: Bluetooth 4.0+
 • Mål: 40,5 x 37,5 x 9,5 mm
 • Vekt: 42,5 g
 • Batteri: Litiumpolymer, 150 mAh, opptil 7 dager
 • Klokkerem: 22 mm
 • Sertifisering: Vanntett ned til 30 m
 • Sensorer: Akselerometer, kompass, gyroskop, skritteller
Veil. pris 2375Pr. 06.10.15 Produktside

Hvis man kjenner litt til forgjengeren, Pebble Steel, vil man nikke gjenkjennende til den nyeste smartklokken fra crowdfunding-heltene Pebble. I 2012, da alle andre smartklokker bare var tomme ord, lanserte de en smartklokke på Kickstarter. De samlet inn mer enn 10 millioner dollar og solgte over 1 million klokker til brukere verden over i løpet av et par år.

Pebble Time er den tredje klokken i rekken, også den folkefinansiert via Kickstarter – denne gangen med over 78.000 investorer som skjøt inn mer enn 20 millioner dollar i prosjektet.

Akkurat som forgjengeren virker Pebble Time på mange måter gammeldags i forhold til konkurrenter fra Apple, Samsung, LG og Motorola. Her er ingen touch-skjerm, og selv om den i det minste nå kommer med fargeskjerm – skjermen på Pebble Steel var i svarthvitt – er den fortsatt av e-paper-typen med meget lav oppløsning (144 x 168 piksler), og langt fra den samme lysstyrken som de kraftige OLED-skjermene som konkurrentene propper i sine klokker.

Klokken kommer i tre forskjellige farger – hvit, svart og rød – men felles for dem alle er det meget plastaktige utseendet, som gjør at klokken er mer Swatch enn Rolex. Den lave skjermoppløsningen med pikselerte ikoner og bokstaver minner mye om 80-årenes digitalklokker.

 

Nytt og gammelt

Mens klokker som Apple Watch, Samsung Gear S og LG Watch Urbane må lades annenhver dag, holder Pebble Time i en uke, og der de andre klokkenes flotte, strålende fargeskjermer som regel er avslått, er Pebble Times e-paper fargeskjerm alltid tent. Og bortsett fra touch-skjermen, er det stort sett ingen tricks som mangler på Pebble Time, for den kan alt og litt til!

Pebble_Watch_3QR_Black_HR_v6_8bit_RGB

Klokken støtter både Android (fra versjon 4.0) og iOS (fra versjon 8), og det finnes tusenvis av apper tilgjengelig. Pebble Time kommer med et helt nytt operativsystem med nye funksjoner, men støtter fortsatt samtlige eksisterende apper i Pebbles egen app-butikk. Mens Pebble Steel og det gamle operativsystemet kun tillot installasjon av opptil åtte apper på klokken, er det nå ingen øvre grense for antall av apper på Pebble Time.

 

Tidslinjen er ideell navigasjon

Betjeningen av klokken foregår stadig via i alt fire knapper på klokkens sider, mens man installerer apper via en dedikert Pebble-app på sin smartmobil. Helt nytt er til gjengjeld klokkens såkalte tidslinje, som man lynraskt kommer til enten ved å trykke på opp- eller ned-knappen. Her kan man «spole frem og tilbake» og se begivenheter og hendelser her og nå eller det som skjedde i går eller skal skje i morgen. Tidslinjen inneholder selvfølgelig kalenderavtaler og lignende, men i takt med at det kommer flere apper til den nye Pebble OS-versjonen vil den blir mer og mer informativ. En app kan nemlig legge begivenheter til tidslinjen slik at man for eksempel vil kunne se hvor mange skritt man brukte da man var ute på løpetur i går, eller hvem som vant fotballkampen man ikke fikk sett for et par timer side. Man kan også spole frem til i morgen og se hvordan været blir eller sjekke hotellreservasjonen sin.

hero-watch
«Smartklokken har ingen touch-skjerm. I stedet styres Pebble Time via i alt fire knapper på klokkens sider. Henholdsvis den øverste og nederste knapp på høyre side aktiverer tidslinjen.»

Pebbles filosofi har helt enkelt vært at den beste måten å organisere beskjeder, alarmer og hendelser fra apper på en klokke er å vise dem i kronologisk rekkefølge, noe som også i praksis er meget praktisk. Det eneste problemet i testen har vært at det enda ikke er så mange apper som støtter tidslinjen, men de vil nok dukke opp.

Og selvfølgelig kan man også komme til appene ved å bla i dem akkurat som meldinger og alarmer om mottatte e-mailer, telefonanrop, kalenderavtaler og lignende dukker opp på skjermen når de inntreffer, hvis man ellers har gitt appen lov til å forstyrre i innstillingene.

Pebble_Watch_3Up
«Fås i en rød, hvit eller sort utgave, men remmene er av den vanlige typen på 22 mm som brukes til alminnelige armbåndsur, så de kan skiftes ut så ofte man selv ønsker.»

 

Konklusjon

Pebble time går så avgjort sine egne veier, men brukerne elsker det, og det gjør vi også. Det er virkelig godt tenkt å la en tidslinje være måten å skape overblikk over smartklokkens mange apper og funksjoner. Det er enkelt, og man forstår prinsippet med det samme.

 

Ja, klokken er meget plastaktig, og man må nok styre utenom hvis man leter etter en smart erstatning for Rolexen sin, men bortsett fra det er Pebble Time et bra valg hvis man leter etter en brukervennlig smartklokke som ikke koster en formue.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ny oppdatering for Garmin-brukere Garmin gir ut funksjonoppdateringer til flere av sine smarte sportsklokker og sykkeldataer
En Musk-mobil? Ja takk! Elon Musk hevder at Apple truer med å fjerne Twitter fra App Store. Skulle det skje, lover teknologi-milliardæren å utvikle sin egen smarttelefon. Vi gleder oss allerede.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Kongen av brettmobiler er tilbake Motorola Razr 2022 beviser at alle god ting er tre. Endelig lever Motorolas brettmobil opp til sin ikoniske forgjenger.
Lang, men middelmådig brukstid Nokia X30 5G er den grønneste mobilen fra finske HMD, men ytelsen er ikke imponerende.
Følg Lyd & Bilde