Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 11Delta

: NVIDIA Shield Tablet K1

Ultimativt til gamere

NVIDIA Shield Tablet K1 er perfekt til gamere og et ganske bra kjøp for alle andre.

Skrevet av / 21.08.16 - 07:00
NVIDIA Shield Tablet K1
Peter Gotschalk

Nettbrettmarkedet har ikke akkurat vind i seilene, og spesielt nettbrett basert på Android har det vanskelig. De går det jo tretten på dusinet av, og det er lenge siden vi har hatt et Android nettbrett i hendene som ga oss hakeslepp, for ikke å nevne noe om å heve på øyenbrynet.

 

Men det nye Shield Tablet K1 fra Nvidia, som vi ellers kjenner som produsent av markedets kanskje beste grafikkprosessorer, er ikke akkurat dårlig det heller, om man kan si det sånn.

 

Til tross for et tilforlatelig ytre, byr Shield Tablet K1 på et par helt unike egenskaper og funksjoner som skal gjøre nettbrettet attraktivt for et helt bestemt brukersegment, nemlig gamere. Det klarer det meget godt, men hva det innebærer og akkurat hvordan det fungerer, kommer vi straks tilbake til.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Utseende og konstruksjon

Først må vi se litt på de fysiske og tekniske egenskapene, og vi starter med selve maskinvaren.

 

Her kan man ikke beskylde Nvidia for å overdrive. Snarere tvert imot. Shield Tablet K1 er fremstilt i sort plast, og på baksiden sitter et gummiaktig materiale som gjør det lettere å holde i lengre tid av gangen, men som også samler på fingeravtrykk, som fluepapir samler på døde fluer.

 

Hvis man stilte Shield Tablet K1 ved siden av det utall av andre anonyme Android- nettbrett på markedet, ville man nærmest ikke kunne skille det fra mengden. Kun stereohøyttalerne på forsiden og logoen med ordet «SHIELD» med metalliske bokstaver på baksiden skiller det ut fra mengden.

 

Størrelsen er akkurat passe. Skjermen er på 8”, noe som virker passende nå da de største mobilene kommer med skjermer på 6” eller mer. Shield Tablet K1 er robust, plastmaterialet til tross, og virker faktisk både litt for tykt og tungt med sine 9,2 mm og 356 gram.

 

Skjerm og lyd

Designen er altså ikke overveldende, og det er heller ikke skjermen. Den er som nevnt på 8”, og byr på en oppløsning på 1920 x 1200 piksler, som gir en pikseltetthet på 283 ppi (piksel per tomme). Det er absolutt akseptabelt, men ikke fremragende. Skjermbildet er skarpt og rimelig høyoppløst, men skjermen kunne vært mer lyssterk, og fargepaletten mer dynamisk.

 

Til tross for de innebygde stereohøyttalerne på fronten, er lyden heller ikke så veldig god. Det mangler simpelthen enhver form for bass, og vi råder til å bruke et par gode hodetelefoner i stedet for å lytte til stereohøyttalerne, for da får man en annerledes solid lyd, med mengder av både bunn og dynamikk.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

I bruk

Og god lyd er nesten nødvendig, for som nevnt er Nvidia Shield Tablet K1 satt til verden for å glede gamere, og det gjør det godt. Nettbrettet kommer med den såkalte Shield Hub-appen ferdiginstallert, og via den får man lett adgang til hele tre forskjellige måter å spille på.

 

Først og fremst kan man laste ned Android-spill fra butikken, som gir et raskt overblikk over spill-apper fra Google Play. Deretter har man mulighet for å strømme spill fra skyen til nettbrettets skjerm via tjenesten GeForce Now, og det er vel å merke snakk om PC-spill, som blir strømmet i Full HD-oppløsning med 60 fps (bilder per sekund).

 

Sist, men ikke minst byr Shield Hub også på GameStream, som lar brukeren strømme PC-spill fra egen PC til nettbrettskjermen via det lokale nettverket.

 

GameStream har vi ikke prøvd, og når det kjører alminnelige Android-spill, er Shield Tablet K1 ikke nevneverdig bedre enn andre Android-nettbrett på markedet, Nei, det er som strømme-klient det slår benene vekk under oss: når man spiller PC-spill på nettbrettet via Internett og GeForce Now tjenesten. For opplevelsen er helt glidende, og man får den fulle PC-opplevelsen, herunder spillenes størrelse og kompleksitet på et nettbrett man kan ha i baklommen med litt godvilje, og i større lommer. Alt takket være Nvidias egen Tegra K1 192 core Kepler GPU, som står for avviklingen av grafikken.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Det er selvfølgelig et aber ved det hele. Nemlig at man ikke kan spille PC-spillene ved å bruke touch-skjermen. Derfor er man nødt til å investere i den såkalte Shield-kontrolleren, som ligner en alminnelig spill-kontroller, men i tillegg har Android-funksjoner innebygget. GeForce Now koster også penger – 79 kroner i måneden, selv om man imidlertid får de første tre månedene gratis – men så har man også adgang til et helt bibliotek av PC-spilltitler (det er cirka 50 spill i biblioteket i skrivende stund) som The Witcher 2, Borderlands, Batman: Arkham Asylum, Darksiders 2, Devil May Cry 4, Saints Row 3, Street Fighter X Tekken og mange flere. Utover de titler som følger med i abonnementet kan man kjøpe adgang til nyere titler som Risen 3, Fl 2015, MotoGP 15, Shadwen, Lego Marvel Super Heroes, etc.

 

Shield Tablet K1 koster knappe 1.900 kroner, og Shield-kontrolleren koster en femhundrelapp i tillegg, men da har man altså også adgang til gaming på et nivå vi aldri før har sett på et nettbrett. Det må sies å være helt unikt, og prisen kan man heller ikke klage på.

 

Ytelse og konfigurasjon

Spesielt ikke fordi Shield Tablet K1 selvfølgelig også byr på alle de vanlige nettbrett-funksjonene. Og når det gjelder ytelse og hastighet leverer det på nivå med langt dyrere nettbrett, som Lenovo Yoga Tab 3 Pro og Sony Xperia Z4 Tablet. De scorer i hvert fall ikke markant bedre i Benchmark-testene enn Shield Tablet K1, som også i daglig bruk avvikler apper, viser video, og surfer rundt på nettet uten et kny.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Konklusjon

Alt i alt er det vanskelig å få armene ned over Nvidia Shield Tablet K1. Det koster kun knappe 1900 kroner, og til den prisen får man et nettbrett som behersker alt som alle konkurrentene ofte leverer til en høyere pris. Det kommer i tillegg med flere helt unike gaming-funksjoner, deriblant strømmetjenesten GeForce Now, som holder hva den lover, og leverer riktige PC-spill til nettbrettskjermen.

 

Er du en helt alminnelig bruker, er Nvidia Shield Tablet K1 et godt kjøp til prisen, og er du gamer, er det slett ingen tvil. Da må du ha Shield Tablet K1 hvis du er ute etter et nettbrett. Det er skapt for deg.

Home mener

Bra ytelse og gode konfigurasjoner til prisen. For gameren er det absolutt et must, på grunn av helt unike funksjoner som spill-strømmetjenesten GeForce Now. Er litt tykk og tung, og baksiden nærmest samler på fingermerker. Dersom man vil ha glede av GeForce Now må man kjøpe en spesiell kontroller som koster ytterligere 500 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Scroll to Top