Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Nokia Lumia 735

Lille speil på veggen der…

Nokia Lumia 735 er helt riktig mobil for de selvtilfredse.

Skrevet av / 02.12.14 - 05:55
Nokia Lumia 735
Peter Gotschalk

Det er i grunnen ikke stor forskjell på Nokia Lumia 830 og på den billigere modellen Lumia 735. Sistnevntes skjerm er litt mindre, men skjermoppløsningen er den samme, og Lumia 735 har faktisk derfor en høyere pikseltetthet som alt annet likt gir et bedre bilde. Prosessoren er den samme, og minnets størrelse, men Lumia 735 må imidlertid nøye seg med 8 GB innebygget lagringskapasitet hvor Lumia 830 kommer med 16 GB. Begge mobilene støtter imidlertid utvidelse av lagerplass via microSD-kort opp til 128 gigabyte, så forskjellen er reelt sett kosmetisk. I daglig bruk er det ikke noen nevneverdige forskjeller på de to mobilene, bortsett fra at Lumia 735 må unnvære den robuste metallrammen og i stedet er fremstilt av fargestrålende polykarbonat.

Lumia 735 har et stort fortrinn, det såkalte selfie-kameraet – altså fronkameraet – som er på hele 5 Mp. Ja, Lumia 735 er simpelthen rettet mot den som aldri blir trett av å ta bilder av seg selv.

Og hvordan klarerer det så oppgaven? Tja, Lumia 735 tar gode selfies, men ikke så mye bedre enn andre smartmobiler på markedet. Igjen føler vi oss litt snytt av Nokias gylne løfter. Bildekvaliteten opplever vi ikke som bedre enn det for eksempel iPhone 6 kan gi. Den eneste reelle forskjellen er brennvidden på hele f/2.4, som betyr at man får mer med på bildet enn med de fleste andre mobiler.

Alt i alt kan vi imidlertid godt anbefale Nokia Lumia 735, for selv om den er nesten 1.000 kroner billigere enn Lumia 830 er de to mobilene i store trekk identiske.

Lumia735_2

Home mener

Stort sett identisk med Lumia 830, men en hel del billigere. Godt selfie-kamera og en god skjermkvalitet takket være OLED-teknologi og en høy pikseltetthet. 8 GB innebygget lagringskapasitet er akkurat i underkant, og hovedkameraet på 6,7 Mp er ikke det beste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Gaming-mobilen er et fartsmonster

Er det virkelig en ny modell?

OnePlus 12 går ett skritt videre

Bra treningsselskap

Smartklokken til menn (og andre med store håndledd)

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

Scroll to Top