Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nokia Lumia 735

Lille speil på veggen der…

Nokia Lumia 735 er helt riktig mobil for de selvtilfredse.
Lyd & Bilde mener
Stort sett identisk med Lumia 830, men en hel del billigere. Godt selfie-kamera og en god skjermkvalitet takket være OLED-teknologi og en høy pikseltetthet.
8 GB innebygget lagringskapasitet er akkurat i underkant, og hovedkameraet på 6,7 Mp er ikke det beste.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Windows Phone 8.1 med Lumia Denim
 • Skjerm: 4,7” OLED, 1280 x 720, 312 ppi
 • Prosessor: 1,2 GHz Snapdragon 400 quad-core
 • Minne: 1 GB RAM
 • Lager: 8 GB + microSD (opp til 128 GB)
 • Kamera: 6,7 Mp (bak), 5 Mp (front)
 • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, A-GPS, A-GLONASS
 • Tilkobling: Micro USB 2.0
 • Mål: 134,7 x 68,5 x 8,9 mm
 • Vekt: 134,3 g
 • Batteri: 2220 mAh
 • Pris: 1.995 kr
 • Web: nokia.no

Det er i grunnen ikke stor forskjell på Nokia Lumia 830 og på den billigere modellen Lumia 735. Sistnevntes skjerm er litt mindre, men skjermoppløsningen er den samme, og Lumia 735 har faktisk derfor en høyere pikseltetthet som alt annet likt gir et bedre bilde. Prosessoren er den samme, og minnets størrelse, men Lumia 735 må imidlertid nøye seg med 8 GB innebygget lagringskapasitet hvor Lumia 830 kommer med 16 GB. Begge mobilene støtter imidlertid utvidelse av lagerplass via microSD-kort opp til 128 gigabyte, så forskjellen er reelt sett kosmetisk. I daglig bruk er det ikke noen nevneverdige forskjeller på de to mobilene, bortsett fra at Lumia 735 må unnvære den robuste metallrammen og i stedet er fremstilt av fargestrålende polykarbonat.

Lumia 735 har et stort fortrinn, det såkalte selfie-kameraet – altså fronkameraet – som er på hele 5 Mp. Ja, Lumia 735 er simpelthen rettet mot den som aldri blir trett av å ta bilder av seg selv.

Og hvordan klarerer det så oppgaven? Tja, Lumia 735 tar gode selfies, men ikke så mye bedre enn andre smartmobiler på markedet. Igjen føler vi oss litt snytt av Nokias gylne løfter. Bildekvaliteten opplever vi ikke som bedre enn det for eksempel iPhone 6 kan gi. Den eneste reelle forskjellen er brennvidden på hele f/2.4, som betyr at man får mer med på bildet enn med de fleste andre mobiler.

Alt i alt kan vi imidlertid godt anbefale Nokia Lumia 735, for selv om den er nesten 1.000 kroner billigere enn Lumia 830 er de to mobilene i store trekk identiske.

Lumia735_2

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.