: Marshall London

London calling

En tøff musikkspiller med rock’ n’ roll holdning, innestengt i en snill og middelmådig mobil.
Lyd & Bilde mener
Meget bra for musikk og lyd i alminnelighet. Stikker seg ut fra mengden og passer målgruppen.
Overraskende dårlig og langsom maskinvare. Kameraet imponerer ikke. Man får betale for merket og livsstilen.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 5.0.2 Lollipop
  • Skjerm: 4,7” IPS 720 x 1280 (312 ppi)
  • Prosessor: 1,2 GHz quadcore Snapdragon 410
  • Minne: 2 GB / 16 GB + 128 GB micro SD
  • Kameraer: 8 Mp + 2 Mp
  • Trådløst: 4G LTE, Wifi N, BT 4.1
  • Mål: 140 x 70 x 9,45 mm
  • Vekt: 145 gram
  • Batteri: 2500 mAh, 12 h samtale, 450 h standby
Annonse
Annonse
forfatter

Marshall Headphones kjenner vi som produsenter av tøffe og bra trådløse høyttalere og hodetelefoner. Alt med samme holdning som de klassiske gitarforsterkerne. Det var derfor litt overraskende at de som neste produktgruppe har gitt seg på noe så radikalt annerledes som mobiltelefoner. Men selvfølgelig, det finnes jo lokal kompetanse. Mobilen er formgitt i Sverige mens teknikken kommer fra veteraner med bakgrunn hos Nokia.

 

Utseende og konstruksjon

Som ventet stikker den seg ut fra mengden. Fronten er i tøff svart metall og sidene dekkes av et grepvennlig materiale. Selv om baksiden er av plast er den mønstret slik at den skal se ut og føles som om det er lær som dekker høyttalerne. Den kan tas bort slik at man kommer til kortplasser og batteriet. Mobilen føles stabil, men lykkes ikke riktig å gi den luksuriøse følelsen som har fått oss til å like høyttalerne så mye.

marshall-london-smartphone-01

 

Skjerm

I tider når konkurrentene lanserer skjermer med 4K-oppløsning føles det litt merkelig at London nøyer seg med «bare» 720P-oppløsning. På den andre siden er skjermen ikke spesielt stor, så en punkttetthet på 312 ppi holder faktisk ganske langt til daglig bruk. Dessverre er ikke bildekvaliteten i klasse med konkurrenter i samme prisklasse. Betraktningsvinkelen er ikke spesielt bra og fargene føles litt utvannet.

Sushi-light-Marshall-London-460x426
Bilde tatt med god belysning.
Sushi-Dark-Marshall-London
Bilde tatt med svak belysning.

 

Kamera

Selv kameraene har lavere oppløsning enn mange konkurrenter, men det synes vi er et mindre problem. Det er jo ytterst sjelden man trenger mer oppløsning enn det, spesielt om man ser på bildene på en skjerm. Da er det verre at bildekvaliteten er under middels og at kamera-appen ikke byr på noen spesielle finesser. Det sies imidlertid å være en oppdatering på vei som vi håper ikke bare tilfører nye funksjoner, men forhåpentligvis også bedre bildebehandling.

 

Lyd

Heldigvis har Marshall lagt ned desto mer arbeid for å gjøre London til den beste mobilen for musikk. De fremadrettede stereohøyttalerne kan spille overraskende høyt og er helt i klasse med vår tidligere favoritt HTC One. Mer unikt er det at den faktisk har to hodetelefonutganger slik at man kan lytte sammen, men endre volumet hver for seg. Volumkontrollen er et skikkelig messinghjul og på innsiden sitter en separat dedikert lydkrets fra Cirrus Logic.

marshall_London_rgb_webb_7

Det finnes dessuten en spesiell knapp som direkte tar deg til Marshalls musikksentral der man har samlet musikkapper som Spotify og Soundcloud. Her finnes også lenker til andre Marshall-apper, volumkontrollene til hodetelefonene samt en fembånds equalizer slik at man kan tilpasse lyden til ulike musikksjangre. London er dessuten utstyrt med uvanlig bra mikrofoner. Og som en bonus får man med de uvanlig gode in-ear hodetelefonene Mode EQ.

marshall_London_rgb_webb_22

 

Bruk

Til tross for Marshalls ambisjon om å holde nede antall unødige apper, får man likevel med overraskende mange. Selvfølgelig innrettet på musikk. Blant annet DJ-appen Edjing, Fnac Jukebox og Loopstack, som lar deg mikse sammen flere lydspor. Men unntak av egne bakgrunner har man ellers holdt Android-grensesnittet ganske rent og enkelt. Det gjør at Marshall kan love hyppige oppdateringer, noe som føles trygt.

marshall_London_rgb_webb_14

 

Ytelse

Av en eller annen grunn har man stoppet inn en ganske middelmådig Snapdragon 410 prosessor, noe som er det samme som sitter i konkurrentenes modeller til halve prisen. Vi fikk moderat imponerende Geekbench poeng på 502 (single-core) og 1.531 (multi-core). Og i det mer virkelighetsbaserte Browsermark ble det 1.180. Det er på nivå med Huaweis betydelig billigere Honor-modeller. Derimot er batteritiden blant de bedre.

Antutu-Marshall-London

 

Konklusjon

Dette er ikke en mobil man kjøper for at den vinner ytelsestester, har fantastiske kamerafinesser eller tilbyr mye for pengene. Dette er et livsstilprodukt for de som henger på rockeklubber eller drømmer om å være gitarhelter. Den ser tøffere ut enn noen annen mobil og har unike funksjoner for å lytte på musikk, og en lydkvalitet som matcher. Men som mobiltelefon er den ærlig talt mer danseband enn heavy metal.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Les også

Apples første hodetelefoner er svinedyre, men fantastisk gode. På alt. Nesten.
Skal du ha nye ørepropper, er det nå bare de helt trådløse som gjelder.
Galaxy Buds Live er fullproppede med funksjoner, men holder ikke hva de lover.
Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!