: LG G2

Kjapp og annerledes

G2 er den beste mobilen fra LG på lenge og skiller seg ut i mengden.
Lyd & Bilde mener
Utrolig hurtig Smarte funksjoner Støtte for HD-lyd
Ikke minnekort Kjedelig design
Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 4.2.2
Skjerm: 5,2” 1080x1920 IPS (423 ppi)
Prosessor: 2,26 GHz quad Snapdragon 800
Minne: 2 GB / 16-32 GB
Kameraer: 13 Mp BSI + 2,1 Mp
Trådløst: LTE, Wifi b/g/n/ac, BT 4.0, NFC
Mål: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm
Vekt: 143 gram
Batteri: 3000 mAh, 21 h taletid, 758 h ventemodus

Annonse
Annonse
forfatter

Etter å ha havnet i kjølevannet bak Samsung, Sony og HTC trenger virkelig LG en toppmodell som kan sette salgsrekord. Og dette er den første modellen i LG’s nye serie av premiummodeller som ble lansert med brask og bram i New York. De var faktisk først ute med å kunne vise opp en mobil med Snapdragon 800, og man la stor vekt på alle finessene som skulle forenkle bruken. Nå har vi brukt den i en uke og fått tid til å venne oss til de forskjellige finessene.

Utseende og konstruksjon
Den mest åpenbare uvanlige løsningen er at mobilen faktisk ikke har en eneste fysisk knapp på fremsiden eller sidene. I stedet sitter det en multifunksjonsknapp på baksiden under kameraet. I følge LB er det fordi det er der man har fingrene når man holder i mobilen. Til stross for at skjermen er større enn på Xperia Z1 er yttermålene faktisk mindre takket være en meget tynn ramme. Sammen med den avrundede formen gjør det at den ligger meget bra i hånden.

G2_Global_Basic(B) (10) web

Byggekvaliteten er bra og den føles meget stabil og stødig. Derimot er baksiden litt plastaktig, og bortsett fra den karakteristiske multifunksjonsknappen ser mobilen faktisk litt kjedelig ut. Det er ubegripelig at ikke LG ansetter en modig designer som kan gi premiummodellene et luksuriøst utseende. Vi er også skuffet over at man ikke kan sette inn et minnekort. Det er ikke en unibody-design og den er ikke vanntett, så det hadde vært fullt mulig å sett inn en luke.

Skjerm
Med en skjerm på hele 5,2” begynner G2 å komme farlig nær Samsungs Note-modeller som jo er vel store til mobiler å være. Men full HD-oppløsning gjør at man likevel får meget bra pikseltetthet og lett slår iPhones Retina-skjerm. Skjermteknikken og IPS-panelet gjør at man får meget bra skarphet. Man har ingen problemer med å lese liten tekst på nettsidene eller se detaljer når man fingransker bilder. Fargegjengivelsen er bra og takket være skjermstørrelsen egner den seg meget godt for å se på video.

Annonse

G2_Global_Basic(WH) (3) web

Kamera

At man klemmer inn et 13 megapiksel kamera har begynt å bli hverdagsmat, selv om vi fortsatt synes at 8 hadde vært tilstrekkelig og trolig hadde gitt bedre bilder. En funksjon som derimot er uvanlig er optisk bildestabilisering. Og til å være et mobilkamera fungerer det faktisk meget bra. Uansett om man panorerer eller er ustø på hånden, får man ofte skarpere bilder enn med mange konkurrerende modeller.

CAM00001 web

Til tross for at man verken har større bildesensor eller imponerende blendertall så tar G2 faktisk overraskende gode bilder i svakt lys. Sammenligner man med en storselger som Galaxy S4 får man betydelig lysere bilder uten at de blir ødelagt av støy. I god belysning lider det i blant av kontrastproblemer, men bildene blir skarpe og fargegjengivelsen er klart over middels. Som vanlig finnes mange gimmicker, men muligheten til å ta bilder med begge kameraene samtidig kan faktisk være praktisk.

Annonse

Lyd
Mer oppsiktsvekkende enn kameraet er G2’s lydmuligheter. Det er etter hva vi kan huske, den første mobilen som kan skryte av HD-lyd. Det vi si at den klarer musikkfiler i 24-bit format og 192 kHz, og den spiller dessuten ukomprimerte filformat. Naturligvis låter det mye bedre enn gamle MP3-filer om man har tilstrekkelig gode hodetelefoner. Men vi kan likevel ikke la være å undre oss over hvor mange som virkelig kommer til å fylle opp mobilens minne med disse gigantiske musikkfilene.

G2_Global_Onshot (WH)(4) web

Bruk
Det vi virkelig så frem mot, var å teste hvordan det fungerte å ha knappene på baksiden. Og tro det eller ei, vi vente oss til det og savner i det hele tatt ikke de gamle vanlige knappene. Avhengig av hva man gjør har knappene ulike funksjoner, for eksempel volum for musikken eller som utløser for kameraet. Det fungerer helt utmerket, og vi håper at LG holder fast ved det på kommende modeller. En annen finesse som er praktisk til hverdags er at man kan vekke mobilen ved å dobbeltklikke på skjermen.

Ytelse
Som Xperia Z1 har G2 den nye fantastisk kjappe Snapdragon 800 prosessoren. Til hverdags innebærer det at uansett hva man gjør så bare flyr alt frem uten å hakke. Å surfe går superkjapt, noe som blir bekreftet av ny hastighetsrekord i Browsermark (3132). Testprogrammene viste at den springer i sirkler rundt Galaxy S4 både i Geekbench (752/1978) og Antutu (31349) selv om den ikke helt er like kjapp som Xperia Z1.

Antutu 

Annonse

Konklusjon
LG er som vanlig tidlig ute med ny teknikk og er blant de første til å lansere en mobil med den rekordkjappe Snapdragon 800 prosessor. De tekniske spesifikasjonene er utmerkede, og man har stoppet inn et kamera som gir virkelig bra bilder. Man er dessuten først ute med å kunne spille HD-lyd, og vi liker at knappene er satt på baksiden. Men til å være en premiummodell som kan slåss med iPhone og HTC savner vi den nødvendige luksusfølelsen og designen.

Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Beoplay HX skal ta opp kampen i premiumklassen mot Sony, Bose og andre
De billige, trådløse hodetelefonene Sound Blaster JAM V2 gjør også jobben på hjemmekontoret.
Å forbedre en glimrende hodetelefon som Focal Clear kan ikke være enkelt. Men Focal mener at Clear MG er bedre på alle måter.
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
Det er ikke tilfeldig at McIntosh C22 ser ut som den er 50 år, det er heller ikke tilfeldig at den spiller så bra som den gjør.
Old school-teknologi har aldri vært bedre enn i vår tid, McIntosh MC1502 er beviset for de som tviler.
Technics SU-R1000 er noe av det mest unike vi har sett - og hørt - i high-end-klassen.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.