TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

LG G2

Kjapp og annerledes

G2 er den beste mobilen fra LG på lenge og skiller seg ut i mengden.

forfatter
Publisert 18.09.13 - 21:36
L&B mener
Utrolig hurtig Smarte funksjoner Støtte for HD-lyd
Ikke minnekort Kjedelig design
Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 4.2.2
Skjerm: 5,2” 1080x1920 IPS (423 ppi)
Prosessor: 2,26 GHz quad Snapdragon 800
Minne: 2 GB / 16-32 GB
Kameraer: 13 Mp BSI + 2,1 Mp
Trådløst: LTE, Wifi b/g/n/ac, BT 4.0, NFC
Mål: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm
Vekt: 143 gram
Batteri: 3000 mAh, 21 h taletid, 758 h ventemodus

Veil. pris 4500Pr. 18.09.13 Produktside

Etter å ha havnet i kjølevannet bak Samsung, Sony og HTC trenger virkelig LG en toppmodell som kan sette salgsrekord. Og dette er den første modellen i LG’s nye serie av premiummodeller som ble lansert med brask og bram i New York. De var faktisk først ute med å kunne vise opp en mobil med Snapdragon 800, og man la stor vekt på alle finessene som skulle forenkle bruken. Nå har vi brukt den i en uke og fått tid til å venne oss til de forskjellige finessene.

Utseende og konstruksjon
Den mest åpenbare uvanlige løsningen er at mobilen faktisk ikke har en eneste fysisk knapp på fremsiden eller sidene. I stedet sitter det en multifunksjonsknapp på baksiden under kameraet. I følge LB er det fordi det er der man har fingrene når man holder i mobilen. Til stross for at skjermen er større enn på Xperia Z1 er yttermålene faktisk mindre takket være en meget tynn ramme. Sammen med den avrundede formen gjør det at den ligger meget bra i hånden.

G2_Global_Basic(B) (10) web

Byggekvaliteten er bra og den føles meget stabil og stødig. Derimot er baksiden litt plastaktig, og bortsett fra den karakteristiske multifunksjonsknappen ser mobilen faktisk litt kjedelig ut. Det er ubegripelig at ikke LG ansetter en modig designer som kan gi premiummodellene et luksuriøst utseende. Vi er også skuffet over at man ikke kan sette inn et minnekort. Det er ikke en unibody-design og den er ikke vanntett, så det hadde vært fullt mulig å sett inn en luke.

Skjerm
Med en skjerm på hele 5,2” begynner G2 å komme farlig nær Samsungs Note-modeller som jo er vel store til mobiler å være. Men full HD-oppløsning gjør at man likevel får meget bra pikseltetthet og lett slår iPhones Retina-skjerm. Skjermteknikken og IPS-panelet gjør at man får meget bra skarphet. Man har ingen problemer med å lese liten tekst på nettsidene eller se detaljer når man fingransker bilder. Fargegjengivelsen er bra og takket være skjermstørrelsen egner den seg meget godt for å se på video.

G2_Global_Basic(WH) (3) web

Kamera

At man klemmer inn et 13 megapiksel kamera har begynt å bli hverdagsmat, selv om vi fortsatt synes at 8 hadde vært tilstrekkelig og trolig hadde gitt bedre bilder. En funksjon som derimot er uvanlig er optisk bildestabilisering. Og til å være et mobilkamera fungerer det faktisk meget bra. Uansett om man panorerer eller er ustø på hånden, får man ofte skarpere bilder enn med mange konkurrerende modeller.

CAM00001 web

Til tross for at man verken har større bildesensor eller imponerende blendertall så tar G2 faktisk overraskende gode bilder i svakt lys. Sammenligner man med en storselger som Galaxy S4 får man betydelig lysere bilder uten at de blir ødelagt av støy. I god belysning lider det i blant av kontrastproblemer, men bildene blir skarpe og fargegjengivelsen er klart over middels. Som vanlig finnes mange gimmicker, men muligheten til å ta bilder med begge kameraene samtidig kan faktisk være praktisk.

Lyd
Mer oppsiktsvekkende enn kameraet er G2’s lydmuligheter. Det er etter hva vi kan huske, den første mobilen som kan skryte av HD-lyd. Det vi si at den klarer musikkfiler i 24-bit format og 192 kHz, og den spiller dessuten ukomprimerte filformat. Naturligvis låter det mye bedre enn gamle MP3-filer om man har tilstrekkelig gode hodetelefoner. Men vi kan likevel ikke la være å undre oss over hvor mange som virkelig kommer til å fylle opp mobilens minne med disse gigantiske musikkfilene.

G2_Global_Onshot (WH)(4) web

Bruk
Det vi virkelig så frem mot, var å teste hvordan det fungerte å ha knappene på baksiden. Og tro det eller ei, vi vente oss til det og savner i det hele tatt ikke de gamle vanlige knappene. Avhengig av hva man gjør har knappene ulike funksjoner, for eksempel volum for musikken eller som utløser for kameraet. Det fungerer helt utmerket, og vi håper at LG holder fast ved det på kommende modeller. En annen finesse som er praktisk til hverdags er at man kan vekke mobilen ved å dobbeltklikke på skjermen.

Ytelse
Som Xperia Z1 har G2 den nye fantastisk kjappe Snapdragon 800 prosessoren. Til hverdags innebærer det at uansett hva man gjør så bare flyr alt frem uten å hakke. Å surfe går superkjapt, noe som blir bekreftet av ny hastighetsrekord i Browsermark (3132). Testprogrammene viste at den springer i sirkler rundt Galaxy S4 både i Geekbench (752/1978) og Antutu (31349) selv om den ikke helt er like kjapp som Xperia Z1.

Antutu 

Konklusjon
LG er som vanlig tidlig ute med ny teknikk og er blant de første til å lansere en mobil med den rekordkjappe Snapdragon 800 prosessor. De tekniske spesifikasjonene er utmerkede, og man har stoppet inn et kamera som gir virkelig bra bilder. Man er dessuten først ute med å kunne spille HD-lyd, og vi liker at knappene er satt på baksiden. Men til å være en premiummodell som kan slåss med iPhone og HTC savner vi den nødvendige luksusfølelsen og designen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde