Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Kazam Tornado 348 smartmobil

Ikke engang stiv kuling

Kazam Tornado 348 lever ikke opp til navnet

Skrevet av / 03.02.15 - 00:01
Kazam Tornado 348 smartmobil
Peter Gotschalk

Da vi så Kazam Tornado 348 første gang høsten 2014 ble vi imponert over hvor lett (95,5 g) og tynn (5,15 mm) den var, men at mobilen som nå er tilgjengelig via Kazams egen hjemmeside til en veiledende pris på 3.000 kroner, ikke ville komme med 4G/LTE, gjorde oss skeptiske. Kazam sier at det er et nødvendig kompromiss når målet har vært å lansere verdens slankeste smartmobil (nesten i hvert fall), men vi er fortsatt ikke overbevist etter den utførte testen. Til akkurat samme pris kan man kjøpe en Honor 6, som har både 4G/LTE, større skjerm med Full Had oppløsning og mulighet for utvidelse av minnet med microSD-kort. Og vi kan godt leve med at Honor 6 er et par millimeter tykkere enn Kazam Tornado 348.

 

kazam_tornado_348_6

 

Garanti og service
Mobilprodusenten Kazam ble grunnlagt i 2013 av et par tidligere HTC-medarbeidere. Firmaet satser på billige smartmobiler og god kundeservice. Det gir blant annet utslag i en 12 måneders skjermgaranti, som lar deg skifte telefonens glassfront gratis en gang i løpet av mobilens første leveår, skulle man være så uheldig å knuse den. I tillegg kommer alle Kazams mobiler med den såkalte Rescue-appen, som gir mulighet for fjernsupport via chat.

Glimrende idéer begge to – og hvis man anser skjermgarantien og den hurtige supportmulighet som viktige kriterier, kan det være en god idé å overveie et kjøp av Tornado 348. Ellers bør man kanskje se seg om etter en annen mobil som gir mer for pengene.

 

KAZAM_Tornado_348w_04

 

Lyd, skjerm og ytelse
Tornado 348 meget lett og slank, og designen er det ikke noe i veien med. Både for- og bakside er fremstilt av Gorilla Glass, mens rammen er i aluminium. I Benchmark-testen klarer mobilen seg for så vidt ok med henholdsvis 438 (single-core) og 2.370 point (multi-core) i Geekbench 3, men i daglig bruk opplever vi at apper bruker lang tid på å starte, og både store apper (som racerspillet Asphalt 8) og mer alminnelige (som Facebook og Instagram) knapt kjører så raskt og glidende som vi kunne ha ønsket. Skjermbildet er pent og skarpt, men skjermen er ikke lyssterk. Fargepaletten er matt og spesielt den hvite fargen lider under litt gulstikk.

Lydkvaliteten er absolutt ikke godkjent, Nåvel, Tornado 348 byr på skikkelig volum, men lydbildet er ullent og tonene overstyrer både i de lave og høyeste frekvensområdene.

Sist, men ikke minst, kommer Tornado bare med 16 gigabyte lagerkapasitet, som vel og merke ikke kan utvides. Man skal ikke installere mange spill og ta mange bilder eller videoer før plassen tar slutt.

 

kazam_tornado_348_white_original_frontside_homescreen_20141013_RGB_300dpi

 

Konklusjon
Kazam Tornado 348 blåser ikke så kraftig som navnet antyder. Vi vil heller kalle den en flau bris. Den er velbygget, lett og slank, og designen og kvalitetsopplevelsen feiler ikke noe, men man må unnvære 4G/LTE, og lagerkapasiteten er kun på 16 gigabyte. Til akkurat samme pris får man andre smartmobiler hvor man ikke er tvunget til å inngå disse kompromissene. Skjermen er godkjent, men heller ikke mer. Lynrask er den ikke, men verst er lydkvaliteten. Er man glad i å lytte til musikk med smartmobilen sin må man styre i en stor bue utenom Tornado 348.

 

Home mener

Glassgaranti og mulighet for øyeblikkelig support via mobilapp. Velbygget og MEGET slank og lett. Har ikke 4G/LTE og bare 16 gigabyte lagerkapasitet som ikke kan utvides. Ytelse og skjermkvalitet imponerer ikke, men lydkvaliteten er desidert skrekkelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Ha det, Lightning-kontakt!

Lyd & Bilde
Scroll to Top