TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Kazam Tornado 348 smartmobil

Ikke engang stiv kuling

Kazam Tornado 348 lever ikke opp til navnet

forfatter
Publisert 03.02.15 - 00:01
L&B mener
Glassgaranti og mulighet for øyeblikkelig support via mobilapp. Velbygget og MEGET slank og lett.
Har ikke 4G/LTE og bare 16 gigabyte lagerkapasitet som ikke kan utvides. Ytelse og skjermkvalitet imponerer ikke, men lydkvaliteten er desidert skrekkelig.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
 • Skjerm: 4,8”, 1280 x 720 AMOLED, 306 ppi
 • Prosessor: 1,7 GHz MediaTek MT6592 octa-core
 • Minne: 1 GB RAM / 16 GB lager
 • Kamera: 8 Mp + 5 Mp
 • Trådløst: 3G/HSPA+, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
 • Mål: 139,8 x 67,5 x 5,15 mm
 • Vekt: 95,5 gram
 • Batteri: 2050 mAh

Da vi så Kazam Tornado 348 første gang høsten 2014 ble vi imponert over hvor lett (95,5 g) og tynn (5,15 mm) den var, men at mobilen som nå er tilgjengelig via Kazams egen hjemmeside til en veiledende pris på 3.000 kroner, ikke ville komme med 4G/LTE, gjorde oss skeptiske. Kazam sier at det er et nødvendig kompromiss når målet har vært å lansere verdens slankeste smartmobil (nesten i hvert fall), men vi er fortsatt ikke overbevist etter den utførte testen. Til akkurat samme pris kan man kjøpe en Honor 6, som har både 4G/LTE, større skjerm med Full Had oppløsning og mulighet for utvidelse av minnet med microSD-kort. Og vi kan godt leve med at Honor 6 er et par millimeter tykkere enn Kazam Tornado 348.

 

kazam_tornado_348_6

 

Garanti og service
Mobilprodusenten Kazam ble grunnlagt i 2013 av et par tidligere HTC-medarbeidere. Firmaet satser på billige smartmobiler og god kundeservice. Det gir blant annet utslag i en 12 måneders skjermgaranti, som lar deg skifte telefonens glassfront gratis en gang i løpet av mobilens første leveår, skulle man være så uheldig å knuse den. I tillegg kommer alle Kazams mobiler med den såkalte Rescue-appen, som gir mulighet for fjernsupport via chat.

Glimrende idéer begge to – og hvis man anser skjermgarantien og den hurtige supportmulighet som viktige kriterier, kan det være en god idé å overveie et kjøp av Tornado 348. Ellers bør man kanskje se seg om etter en annen mobil som gir mer for pengene.

 

KAZAM_Tornado_348w_04

 

Lyd, skjerm og ytelse
Tornado 348 meget lett og slank, og designen er det ikke noe i veien med. Både for- og bakside er fremstilt av Gorilla Glass, mens rammen er i aluminium. I Benchmark-testen klarer mobilen seg for så vidt ok med henholdsvis 438 (single-core) og 2.370 point (multi-core) i Geekbench 3, men i daglig bruk opplever vi at apper bruker lang tid på å starte, og både store apper (som racerspillet Asphalt 8) og mer alminnelige (som Facebook og Instagram) knapt kjører så raskt og glidende som vi kunne ha ønsket. Skjermbildet er pent og skarpt, men skjermen er ikke lyssterk. Fargepaletten er matt og spesielt den hvite fargen lider under litt gulstikk.

Lydkvaliteten er absolutt ikke godkjent, Nåvel, Tornado 348 byr på skikkelig volum, men lydbildet er ullent og tonene overstyrer både i de lave og høyeste frekvensområdene.

Sist, men ikke minst, kommer Tornado bare med 16 gigabyte lagerkapasitet, som vel og merke ikke kan utvides. Man skal ikke installere mange spill og ta mange bilder eller videoer før plassen tar slutt.

 

kazam_tornado_348_white_original_frontside_homescreen_20141013_RGB_300dpi

 

Konklusjon
Kazam Tornado 348 blåser ikke så kraftig som navnet antyder. Vi vil heller kalle den en flau bris. Den er velbygget, lett og slank, og designen og kvalitetsopplevelsen feiler ikke noe, men man må unnvære 4G/LTE, og lagerkapasiteten er kun på 16 gigabyte. Til akkurat samme pris får man andre smartmobiler hvor man ikke er tvunget til å inngå disse kompromissene. Skjermen er godkjent, men heller ikke mer. Lynrask er den ikke, men verst er lydkvaliteten. Er man glad i å lytte til musikk med smartmobilen sin må man styre i en stor bue utenom Tornado 348.

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend