: Kazam Tornado 348 smartmobil

Ikke engang stiv kuling

Kazam Tornado 348 lever ikke opp til navnet
Lyd & Bilde mener
Glassgaranti og mulighet for øyeblikkelig support via mobilapp. Velbygget og MEGET slank og lett.
Har ikke 4G/LTE og bare 16 gigabyte lagerkapasitet som ikke kan utvides. Ytelse og skjermkvalitet imponerer ikke, men lydkvaliteten er desidert skrekkelig.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
  • Skjerm: 4,8”, 1280 x 720 AMOLED, 306 ppi
  • Prosessor: 1,7 GHz MediaTek MT6592 octa-core
  • Minne: 1 GB RAM / 16 GB lager
  • Kamera: 8 Mp + 5 Mp
  • Trådløst: 3G/HSPA+, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Mål: 139,8 x 67,5 x 5,15 mm
  • Vekt: 95,5 gram
  • Batteri: 2050 mAh
Annonse
Annonse
forfatter

Da vi så Kazam Tornado 348 første gang høsten 2014 ble vi imponert over hvor lett (95,5 g) og tynn (5,15 mm) den var, men at mobilen som nå er tilgjengelig via Kazams egen hjemmeside til en veiledende pris på 3.000 kroner, ikke ville komme med 4G/LTE, gjorde oss skeptiske. Kazam sier at det er et nødvendig kompromiss når målet har vært å lansere verdens slankeste smartmobil (nesten i hvert fall), men vi er fortsatt ikke overbevist etter den utførte testen. Til akkurat samme pris kan man kjøpe en Honor 6, som har både 4G/LTE, større skjerm med Full Had oppløsning og mulighet for utvidelse av minnet med microSD-kort. Og vi kan godt leve med at Honor 6 er et par millimeter tykkere enn Kazam Tornado 348.

 

kazam_tornado_348_6

 

Garanti og service
Mobilprodusenten Kazam ble grunnlagt i 2013 av et par tidligere HTC-medarbeidere. Firmaet satser på billige smartmobiler og god kundeservice. Det gir blant annet utslag i en 12 måneders skjermgaranti, som lar deg skifte telefonens glassfront gratis en gang i løpet av mobilens første leveår, skulle man være så uheldig å knuse den. I tillegg kommer alle Kazams mobiler med den såkalte Rescue-appen, som gir mulighet for fjernsupport via chat.

Glimrende idéer begge to – og hvis man anser skjermgarantien og den hurtige supportmulighet som viktige kriterier, kan det være en god idé å overveie et kjøp av Tornado 348. Ellers bør man kanskje se seg om etter en annen mobil som gir mer for pengene.

 

KAZAM_Tornado_348w_04

 

Lyd, skjerm og ytelse
Tornado 348 meget lett og slank, og designen er det ikke noe i veien med. Både for- og bakside er fremstilt av Gorilla Glass, mens rammen er i aluminium. I Benchmark-testen klarer mobilen seg for så vidt ok med henholdsvis 438 (single-core) og 2.370 point (multi-core) i Geekbench 3, men i daglig bruk opplever vi at apper bruker lang tid på å starte, og både store apper (som racerspillet Asphalt 8) og mer alminnelige (som Facebook og Instagram) knapt kjører så raskt og glidende som vi kunne ha ønsket. Skjermbildet er pent og skarpt, men skjermen er ikke lyssterk. Fargepaletten er matt og spesielt den hvite fargen lider under litt gulstikk.

Lydkvaliteten er absolutt ikke godkjent, Nåvel, Tornado 348 byr på skikkelig volum, men lydbildet er ullent og tonene overstyrer både i de lave og høyeste frekvensområdene.

Sist, men ikke minst, kommer Tornado bare med 16 gigabyte lagerkapasitet, som vel og merke ikke kan utvides. Man skal ikke installere mange spill og ta mange bilder eller videoer før plassen tar slutt.

 

kazam_tornado_348_white_original_frontside_homescreen_20141013_RGB_300dpi

 

Konklusjon
Kazam Tornado 348 blåser ikke så kraftig som navnet antyder. Vi vil heller kalle den en flau bris. Den er velbygget, lett og slank, og designen og kvalitetsopplevelsen feiler ikke noe, men man må unnvære 4G/LTE, og lagerkapasiteten er kun på 16 gigabyte. Til akkurat samme pris får man andre smartmobiler hvor man ikke er tvunget til å inngå disse kompromissene. Skjermen er godkjent, men heller ikke mer. Lynrask er den ikke, men verst er lydkvaliteten. Er man glad i å lytte til musikk med smartmobilen sin må man styre i en stor bue utenom Tornado 348.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Philips lanserer hodetelefoner og ørepropper for trening og sport.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med Panasonic HX800E får du et skarpt og naturlig bilde uten at det koster skjorta. Men konkurransen er tøff!
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.