: Kazam Thunder 2 4.5L

For enkel til å være god?

Kazam skårer på sin suverene kundeservice. Vi sjekker om Thunder 2 4.5L holder mål også på teknisk ytelse.
Lyd & Bilde mener
12 måneders skjermgaranti og gratis fjernsupport via innebygget app er telefonens største fortrinn. Dessuten kommer den med 4G/LTE.
Både lyd- og bildekvalitet lar en del være igjen å ønske. Lyden er ullen og fargene matte. Vi hadde også gjerne sett mer lagringskapasitet eller i det minste muligheten for å utvide med mer enn 32 gigabyte.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Android 4.2.2 Jelly Bean
  • Skjerm: 4,5", 854 x 480 IPS, 218 ppi
  • Prosessor: 1,3 GHz MT6582M quad-core
  • Minne: 1 GB RAM / 4 GB lager (+ 32 GB via microSD)
  • Kamera: 8 Mp + 2 Mp (front)
  • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS
  • Mål/vekt: 136 x 64,6 x 8,9 mm, 137 g
  • Batteri: 1800 mAh
Annonse
Annonse
forfatter

Kazam Thunder 2 4.5L er mobilen for de som trenger å bli holdt i hånden.

Mobilprodusenten Kazam (grunnlagt av et par tidligere HTC-medarbeidere) satser på billige smartmobiler og god kundeservice. Det gir blant annet gir utslag i en 12 måneders skjermgaranti, som lar deg skifte telefonens glassfront gratis en gang i mobilens første leveår, skulle man være så uheldig å knuse den. I tillegg kommer alle Kazams mobiler med den såkalte Rescue-appen, som gir mulighet for fjernsupport via chat. Glimrende idéer begge to – og hvis man anser skjermgarantien og hurtige supportmulighet som viktige kriterier, kan vi ikke se noen grunn til ikke å kjøpe Kazam Thunder 2 4.5L hvis man er på jakt etter en billig smartmobil med 4G.

kazam-thunder-2-45l_4

Likevel, når Kazam påstår at deres produkter er billigere enn konkurrentene, er det en sannhet med modifikasjoner. LG G2 mini og HT Desire 610 er i samme prisklasse som Kazam, og de har også 4G/LTE. Du må riktignok klare deg uten Kazams ekstra skjermgaranti og kundesupport om du kjøper en av disse, men de er til gjengjeld mer enn ”bare litt” bedre enn Thunder 2 4.5L. Kazam gir kanskje bedre service enn konkurrentene, men har til gjengjeld spart på maskinvaren.

Bildekvalitet
La oss begynne med skjermen, for eksempel. Thunder 2 4.5L har en ganske dårlig en av slaget, med en oppløsning på bare 854 x 480 piksler. I tillegg er skjermbildet matt i fargene og litt uskarpt. Det er samme oppløsning og skjermopplevelse vi får med Huawei Ascend Y530, som kun koster det halve av Thunder 2 4.5L. Samtidig er lydkvaliteten simpelthen elendig med alt for svak lydstyrke og et meget ullent lydbilde. Selv om Kazam påstår det motsatte er Thunder 2 4.5L ingen multimedietelefon.

kazam_thunder2_4_5L_2

Ytelse
Når det gjelder ytelse og spesifikasjoner kan man godt sammenligne Thunder 2 4.5L med mobiler i samme prisklasse som tidligere nevnte LG G2 mini og HTC Desire 610. I Geekbench 3 scorer Thunder 2 4.5L henholdsvis 340 (single-core) og 1.111 point (multi-core) som er helt på nivå med konkurrentene. Disse telefonene har imidlertid begge bedre skjermer (oppløsning på 960 x 540 piksler), og spesielt HTC Desire 610 klarer seg en del bedre enn Thunder 2 4.5L, spesielt med henblikk på både lyd og bilde.

Når det gjelder design og byggekvalitet kan vi ikke klage. Jo, den er ganske ordinær og kjedelig, men virker verken plastaktig eller skrøpelig. Til gjengjeld er vi lei av at mobilen kun kommer med 4 gigabyte lagerkapasitet, som til og med bare kan utvides med ytterligere 32 gigabyte.

Konklusjon
Kazam Thunder 2 4.5L er ikke helt like god som konkurrentene i samme prisklasse når det gjelder skjerm og lydkvalitet, men til gjengjeld kommer den med skjermgaranti på 12 måneder og gratis fjernsupport via innebygget app. Man får litt mer service for pengene, men må gi avkall på noe av kvaliteten. Ergo er Thunder 2 4.5L kanskje mest en smartmobil for dem som ikke stiller de store kravene til mobilen, men til gjengjeld de som er litt mer klossete eller har bruk for litt mer hjelp enn de fleste.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Samsung har nettopp invitert mediene til årets første Galaxy Unpacked-presentasjon.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.