: iPhone 6 Plus vs. Samsung Galaxy Note 4

Phablet duellen

Apple er endelig klar med et produkt i phablet-kategorien, men kan iPhone 6 Plus true Samsungs dominans? Vi gir deg svaret!
Apple_iPhone6_vs_Samsung_Galaxy_Note4
Annonse
Annonse
forfatter

Med lanseringen av Galaxy Note i 2011 oppfant Samsung en helt ny kategori smartmobiler. De såkalte ”phablets” (sammensatt av de to engelske ordene ”phone” og ”tablet”) henvender seg til brukere som setter pris på masseskjermplass. Og selv om konkurrenter som HTC, LG og Sony siden har forsøkt seg på samme segment, har Samsung lenge sittet tungt på førsteplassen med millioner av solgte eksemplarer av Galaxy Note serien.

Så lanserte Apple sin iPhone 6 Plus. Og plutselig fikk Samsung en alvorlig konkurrent i en kategori de ellers har oppfattet som sin egen.

Vår test av iPhone 6 Plus samt Galaxy Note 4, som er den nyeste modellen i Note-serien, viser at de to produktene stort sett kommer like godt ut av duellen, men Samsung Galaxy Note 4 vinner på målstreken.

Apples iPhone 6 Plus er utvilsomt det mest brukervennlige av de to produktene, mens Galaxy Note 4 byr på mange flere relevante funksjoner for profesjonelle brukere – ikke minst via den medfølgende S-Pen. Hva skjerm og bildekvalitet angår, vinner Samsung et hårstrå foran iPhone på grunn av høyere oppløsning og den høyere pikseltetthet. Kvalitetsopplevelsen av iPhone 6 Plus er uovertruffen, men Samsung Galaxy Note 4 virker faktisk lettere og enklere å håndtere enn Apples iPhone, selv om den veier 4 gram mer.

Hva ytelsen angår er iPhone kanskje minimalt bak på point i vår Benchmark-test, men i daglig bruk er den litt hurtigere.

På den annen side koster en iPhone 6 Plus med bare 16 gigabyte innebygget lagerkapasitet, uten mulighet for utvidelse, stort sett det samme som Samsung Galaxy Note 4 med 32 gigabyte lager, som også kan utvides med microSD-kort. Den dyreste iPhone 6 Plus med hele 128 gigabyte koster 7.599 kroner, så selv om prisen på Galaxy Note 4 også er i den høye ende får man likevel mer for sine penger ved å velge Samsung.

I en direkte sammenligning mellom de to produktene blir det altså Samsung som løper av med seieren, men vi nøler likevel ikke med også å gi iPhone 6 Plus vår spesielle anbefaling. Spesielt for de som foretrekker det mer brukervennlige iOS 8.1 fremfor Android KitKat.

Produkter i testen

Samsung Galaxy Note 4

Ingen over, ingen ved siden

Samsung Galaxy Note 4 er siste skudd på stammen av phablets fra firmaet som oppfant kategorien.

Skjermen er fremragende og byr på en sann eksplosjon av skarpe farger og høy oppløsning. S-Pen og dens mange funksjoner gjør Note 4 helt unik, og kvalitetsopplevelsen er overraskende god. Det samme gjelder kameraet og lyden, som vi heller ikke har opplevd bedre fra Samsung.
TouchWiz grensesnittet spiser av ytelsen, og operativsystemet byr ikke på globale lydinnstillinger.

iPhone 6 Plus

Endelig en Apple-phablet

Tilstrekkelig liten til å ha med seg og tilstrekkelig stor for å bli mer anvendelig.

Skjermen er utmerket og har endelig en skikkelig størrelse. Som vanlig føles det som en premiummobil. Den er kjapp som bare sytten og har fått bedre batteritid og kamera.
NFC fungerer bare med Apple Pay. Ikke like klokkeren design som ventet.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.