: iPhone 6 Plus vs. Samsung Galaxy Note 4

Phablet duellen

Apple er endelig klar med et produkt i phablet-kategorien, men kan iPhone 6 Plus true Samsungs dominans? Vi gir deg svaret!
Apple_iPhone6_vs_Samsung_Galaxy_Note4
Annonse
Annonse
forfatter

Med lanseringen av Galaxy Note i 2011 oppfant Samsung en helt ny kategori smartmobiler. De såkalte ”phablets” (sammensatt av de to engelske ordene ”phone” og ”tablet”) henvender seg til brukere som setter pris på masseskjermplass. Og selv om konkurrenter som HTC, LG og Sony siden har forsøkt seg på samme segment, har Samsung lenge sittet tungt på førsteplassen med millioner av solgte eksemplarer av Galaxy Note serien.

Så lanserte Apple sin iPhone 6 Plus. Og plutselig fikk Samsung en alvorlig konkurrent i en kategori de ellers har oppfattet som sin egen.

Vår test av iPhone 6 Plus samt Galaxy Note 4, som er den nyeste modellen i Note-serien, viser at de to produktene stort sett kommer like godt ut av duellen, men Samsung Galaxy Note 4 vinner på målstreken.

Apples iPhone 6 Plus er utvilsomt det mest brukervennlige av de to produktene, mens Galaxy Note 4 byr på mange flere relevante funksjoner for profesjonelle brukere – ikke minst via den medfølgende S-Pen. Hva skjerm og bildekvalitet angår, vinner Samsung et hårstrå foran iPhone på grunn av høyere oppløsning og den høyere pikseltetthet. Kvalitetsopplevelsen av iPhone 6 Plus er uovertruffen, men Samsung Galaxy Note 4 virker faktisk lettere og enklere å håndtere enn Apples iPhone, selv om den veier 4 gram mer.

Hva ytelsen angår er iPhone kanskje minimalt bak på point i vår Benchmark-test, men i daglig bruk er den litt hurtigere.

Annonse

På den annen side koster en iPhone 6 Plus med bare 16 gigabyte innebygget lagerkapasitet, uten mulighet for utvidelse, stort sett det samme som Samsung Galaxy Note 4 med 32 gigabyte lager, som også kan utvides med microSD-kort. Den dyreste iPhone 6 Plus med hele 128 gigabyte koster 7.599 kroner, så selv om prisen på Galaxy Note 4 også er i den høye ende får man likevel mer for sine penger ved å velge Samsung.

I en direkte sammenligning mellom de to produktene blir det altså Samsung som løper av med seieren, men vi nøler likevel ikke med også å gi iPhone 6 Plus vår spesielle anbefaling. Spesielt for de som foretrekker det mer brukervennlige iOS 8.1 fremfor Android KitKat.

Produkter i testen

Samsung Galaxy Note 4

Ingen over, ingen ved siden

Samsung Galaxy Note 4 er siste skudd på stammen av phablets fra firmaet som oppfant kategorien.

Skjermen er fremragende og byr på en sann eksplosjon av skarpe farger og høy oppløsning. S-Pen og dens mange funksjoner gjør Note 4 helt unik, og kvalitetsopplevelsen er overraskende god. Det samme gjelder kameraet og lyden, som vi heller ikke har opplevd bedre fra Samsung.
TouchWiz grensesnittet spiser av ytelsen, og operativsystemet byr ikke på globale lydinnstillinger.

iPhone 6 Plus

Endelig en Apple-phablet

Tilstrekkelig liten til å ha med seg og tilstrekkelig stor for å bli mer anvendelig.

Skjermen er utmerket og har endelig en skikkelig størrelse. Som vanlig føles det som en premiummobil. Den er kjapp som bare sytten og har fått bedre batteritid og kamera.
NFC fungerer bare med Apple Pay. Ikke like klokkeren design som ventet.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Vantage M2 og Ignite 2 er begge nye klokker fra Polar som angivelig skal hjelpe deg å trene smartere - ikke hardere.
Med en stilren design og smarte funksjoner skal OnePlus Watch styrke den tilkoblede opplevelsen.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Den trådløse dørklokka kjenner igjen hvem som ringer på døra.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.
Samsung Galaxy SmartTag er en liten Bluetooth-brikke som holder orden på eiendelene dine.