Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home Julekalender: Luke 11Delta

: iPhone 6 Plus vs. Samsung Galaxy Note 4

Phablet duellen

Apple er endelig klar med et produkt i phablet-kategorien, men kan iPhone 6 Plus true Samsungs dominans? Vi gir deg svaret!

Skrevet av / 23.12.14 - 10:00
iPhone 6 Plus vs. Samsung Galaxy Note 4
Peter Gotschalk

Produkter i denne test

Med lanseringen av Galaxy Note i 2011 oppfant Samsung en helt ny kategori smartmobiler. De såkalte ”phablets” (sammensatt av de to engelske ordene ”phone” og ”tablet”) henvender seg til brukere som setter pris på masseskjermplass. Og selv om konkurrenter som HTC, LG og Sony siden har forsøkt seg på samme segment, har Samsung lenge sittet tungt på førsteplassen med millioner av solgte eksemplarer av Galaxy Note serien.

Så lanserte Apple sin iPhone 6 Plus. Og plutselig fikk Samsung en alvorlig konkurrent i en kategori de ellers har oppfattet som sin egen.

Vår test av iPhone 6 Plus samt Galaxy Note 4, som er den nyeste modellen i Note-serien, viser at de to produktene stort sett kommer like godt ut av duellen, men Samsung Galaxy Note 4 vinner på målstreken.

Apples iPhone 6 Plus er utvilsomt det mest brukervennlige av de to produktene, mens Galaxy Note 4 byr på mange flere relevante funksjoner for profesjonelle brukere – ikke minst via den medfølgende S-Pen. Hva skjerm og bildekvalitet angår, vinner Samsung et hårstrå foran iPhone på grunn av høyere oppløsning og den høyere pikseltetthet. Kvalitetsopplevelsen av iPhone 6 Plus er uovertruffen, men Samsung Galaxy Note 4 virker faktisk lettere og enklere å håndtere enn Apples iPhone, selv om den veier 4 gram mer.

Hva ytelsen angår er iPhone kanskje minimalt bak på point i vår Benchmark-test, men i daglig bruk er den litt hurtigere.

På den annen side koster en iPhone 6 Plus med bare 16 gigabyte innebygget lagerkapasitet, uten mulighet for utvidelse, stort sett det samme som Samsung Galaxy Note 4 med 32 gigabyte lager, som også kan utvides med microSD-kort. Den dyreste iPhone 6 Plus med hele 128 gigabyte koster 7.599 kroner, så selv om prisen på Galaxy Note 4 også er i den høye ende får man likevel mer for sine penger ved å velge Samsung.

I en direkte sammenligning mellom de to produktene blir det altså Samsung som løper av med seieren, men vi nøler likevel ikke med også å gi iPhone 6 Plus vår spesielle anbefaling. Spesielt for de som foretrekker det mer brukervennlige iOS 8.1 fremfor Android KitKat.

Produkter i denne test

Samsung Galaxy Note 4

Ingen over, ingen ved siden

Samsung Galaxy Note 4 er siste skudd på stammen av phablets fra firmaet som oppfant kategorien.

Skjermen er fremragende og byr på en sann eksplosjon av skarpe farger og høy oppløsning. S-Pen og dens mange funksjoner gjør Note 4 helt unik, og kvalitetsopplevelsen er overraskende god. Det samme gjelder kameraet og lyden, som vi heller ikke har opplevd bedre fra Samsung.
TouchWiz grensesnittet spiser av ytelsen, og operativsystemet byr ikke på globale lydinnstillinger.
Les hele testen

iPhone 6 Plus

Endelig en Apple-phablet

Tilstrekkelig liten til å ha med seg og tilstrekkelig stor for å bli mer anvendelig.

Skjermen er utmerket og har endelig en skikkelig størrelse. Som vanlig føles det som en premiummobil. Den er kjapp som bare sytten og har fått bedre batteritid og kamera.
NFC fungerer bare med Apple Pay. Ikke like klokkeren design som ventet.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Like sterk som storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google utfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig en raskere Apple Watch

Huawei Watch GT 4 er smartklokken som smelter inn

OnePlus Open bretter seg ut

Det beste iPhone-valget

Grønn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsetter å imponere

Villere nettbrett får du ikke

Liten og lynrask, men designet trenger en oppdatering

For deg med Samsung-mobil

Scroll to Top