TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Huawei Ascend P6

En attraktiv kineser

Huawei Ascend P6 ser dyr ut, men koster ikke all verden. Og alt det tekniske har den også – noenlunde – kontroll på.

forfatter
Publisert 28.11.13 - 15:05
L&B mener
Design og materialer 5 Mp frontkamera Verdens slankeste smartmobil
Mildt sagt middelmådig lyd Halvdårlig kamera
Spesifikasjoner
 • Huawei Ascend P6
 • Operativsystem: Android 4.2 + Emotion UI 1.6
 • Skjerm: 4,7", 720 x 1280 HD in-cell LCD, 312 ppi
 • Prosessor: 1,5 GHz Huawei K3V2 quad-core
 • Minne: 2 GB RAM / 8 GB lager (+ 32 GB via microSD)
 • Kamera: 8 Mp + 5 Mp (front)
 • Trådløst: 802.11 b/g/n, Bluetooth 3.0, 3G HSPA+, GPS, GLONASS, FM-radio
 • Tilkobling: Micro USB 2.0
 • Mål: 132,65 x 65,5 x 6,18 mm
 • Vekt: 120 g
 • Batteri: 2000 mAh
Veil. pris 2749Pr. 28.11.13 Produktside

Alt for mange Android-mobiler kommer med en kjedelig design. Selv flaggskipmodeller som Samsung Galaxy S4 og LG G2 er ikke noe å skrive hjem om i det henseende, så derfor er det forfriskende at et firma som kinesiske Huawei, som på våre breddegrader mest er kjent for sine meget billige smartmobiler, gjør seg gjeldende på markedet med en desidert design-statement som Ascend P6. Den ligner vel mest av alt en iPhone med sin front av glass, bakside av mørk børstet aluminium og en lys aluminiumkant. Og så likevel ikke. Designen er så spesiell at Huawei Ascend P6 er helt sin egen, og det skader ikke at mobilen er virkelig lett, og at den med bare 6,18 mm visstnok i skrivende stund er verdens tynneste smartmobil. Både design og den kvalitet som Ascend P6 utstråler på grunn av det eksklusive materialvalget, gjør at man bare kan bli positivt overrasket når man ser på prislappen, med et beløp på den riktige siden av 3.000 kr.

Huawei_Ascend_P6_10

Under panseret
At det likevel er snakk om en mellomklasse mobil blir litt mer klart når man ser på innmaten. Kun 8 GB lagerkapasitet, og en quad-core prosessor på 1,5 GHz som Huawei selv har produsert. Vi blir heller ikke spesielt imponert når vi Benchmark-tester Ascend P6. En score på 385 single-core og 1297 multi-core er hva den oppnår i Geekbench 3, noe som er et godt stykke fra nye toppmodeller som Sony Xperia Z1 og LG G2, men faktisk ikke så langt fra Samsung Galaxy S4 at det spiller så stor rolle. I Geekbench 2 målingen presterer Ascend P6 med en score på 1545 bedre enn en annen aktuell mellomklasse smartmobil, nemlig HTC One mini (som må nøye seg med 1368), og ser vi på Browsermark 2.0-testen, som måler ytelsen på nettleseren, klarer Ascend P6 seg, med en score på 1988, også en del bedre enn HTC One mini, som her kun presterte 1483.

De syntetiske målingene stemmer godt overens med vår brukeropplevelse, som i et nøtteskall er at Ascend P6 på den ene siden ikke er verdens hurtigste mobil, men at den på den andre siden yter absolutt tilfredsstillende. Apper åpner hurtig, navigeringen rundt i operativsystemet glir fin, og vi opplever ikke at mobilen fryser eller etter hvert bli langsommere.

Også Huawei har tweaket Android
Huawei Ascend P6 kommer med et spesielt tilpasset grensesnitt, som kineserne kaller Emotion UI. Den skiller seg temmelig radialt fra den vanlige Android-designen på et par punkter, primært ved å trekke alle apper frem på åpningsmenyene. Det må man venne seg litt til når man er vant til å hente de mest relevante apper og widgets fra programoversikten på åpningsmenyen, men vi synes likevel at det er en forbedring. Det gjør i hver fall grensesnittet mer brukervennlig, og vær klar over at det kun gjelder apper. Man kan fortsatt selv velge hvilke widgets som skal vises på åpningsmenyen.

ascend-p6-emotion-ui

Ut over dette har Huawei lagt til artige detaljer som blant annet muligheten for å skifte utseende på overgangen mellom åpningsmenyene. Alt i alt virker Android med Emotion UI litt mer oversiktlig, noe som spesielt kan være bra for de litt mindre erfarne brukere.

Lyd & Bilde
Vi ble virkelig skuffet over lyden, som simpelthen er så middelmådig at det ikke kan sies på en annen måte enn at den er til å leve med.

Skjermens bildekvalitet er litt mer overbevisende med et skarpt bilde og gode farger (selv om oppløsningen kun er HD og ikke Full HD som på de fleste av markedets toppmodeller), og man har en følelse av at ikoner og innhold er helt tett innpå fingrene, noe som ikke er helt uten grunn. Huawei bruker nemlig samme in-cell teknologi som sitter i Apples nyere iPhone-modeller. Det vil si at det ikke er et separat touch-lag i skjermens oppbygning. I stedet er touch-funksjonaliteten bygget inn i selve LCD-laget. Intet rart at Ascend P6 kan holde den slanke linjen.

Når vi likevel ikke kan dele ut de høyeste karakterene på bildesiden til Huawei Ascend P6 skyldes det at kameraet er både godt og dårlig.

Denne "selfie" taget med Huawei Ascend P6 beviser, at frontkameraet tager gode billeder men også, at "forskønnelses-softwaren" ikke kan udføre mirakler...

Det er en fet detalj at frontkameraet er på hele 5 Mp. Med Ascend P6 kommer dine ”selfies” opp i en helt annen liga – spesielt fordi kameraets programvare byr på et såkalt forskjønnelsesfilter som kan ta livet av de verste rynker og dårlig hud. Til gjengjeld er hovedkameraet ikke tilsvarende godt. Helt vanlige bilder tatt i dagslys avslører for mange uskarpheter når man zoomer helt inn, og helt galt går det for Huawei Ascend P6 når vi prøvde å ta bilder av mørke omgivelser hvor mørket brytes av lyskilder. Dette er spesielt pinlig da Huawei selv skryter av at Ascend P6 kommer med en såkalt IMAGESmart Engine som nettopp skal forbedre bilder tatt i mørke omgivelser. Problemer er at teknologien slett ikke er smart. Det eneste som skjer er at bildene blir overeksponert.

Konklusjon
Huawei Ascend P6 er en klassisk mellomklasse mobil, men den ser ut som en luksusmodell. Den har en fornuftig ytelse – spesielt med tanke på prisen – og brukeropplevelsen er upåklagelig. Huaweis egen Emotion UI grensesnitt gjør Android lettere tilgjengelig, og skjermen reagerer hurtig og byr på en glimrende bildekvalitet. Til selvportretter er Ascend P6 med et frontkamera på 5 Mp og nyttig programvare nærmest uovertruffen, men til gjengjeld er det primære kameraet langt fra det beste vi har sett. Alminnelige bilder i dagslys kan bli litt uskarpe, og kameraet har store problemer i mørke omgivelser.

Lyden er knapt nok middelmådig, så dette er ikke smartmobilen man velger hvis det er viktig å kunne bruke den som musikkspiller.

Alt i alt er Huawei Ascend P6 imidlertid en positiv overraskelse. Spesielt hvis man gjerne vil ha en Android smartmobil i lekre materialer og med en smart design.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Det er på tide å oppgradere din iPhone Det nyeste operativsystemet til iPhone kommer med massevis av nye funksjoner
Følg Lyd & Bilde