Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

HTC 10

HTC skiller seg ut fra mengden

HTC satser helhjertet, retter opp nesten alle forgjengerens feil, og når nesten hele veien opp.
Lyd & Bilde mener
Utmerket byggekvalitet og luksuriøs følelse. Beste lyden av alle mobiler. Bra skjerm og kamera med potensiale.
Programvaren til kameraet lider av barnesykdommer. Batteriet imponerer ikke.
Spesifikasjoner

HTC 10

Operativsystem: Android 6.0

Skjerm: 5,2 tommer LCD 2560 x 1440 (565 ppi)

Prosessor: 2,2 GHz octacore Snapdragon 820

Minne: 4 GB / 32 GB + > 2 TB micro SD

Kamera: 12 Mp F1.8 OIS + 5 Mp F1.8

Trådløst: Wifi ac, BT 4.2, NFC

Mål: 146 x 72 x 3-9 mm

Vekt: 161 gram

Batteri: 3000 mAh, 27 h samtale, 19 dager ventemodus

For et par år siden elsket vi hver HTC One som ble sluppet. De var raske, luksuriøse og hadde bra både lyd og kamera. Men så begynte det plutselig å gå nedover. De hadde merkelige kameraløsninger og overopphetingsproblemer eller føltes altfor dyre i forhold til hva man fikk. Nå kobler HTC et nytt grep og markerer det ved å slippe både One og M-en fra modellnavnet. Men er HTC 10 virkelig nummer ti av ti?

 

Utseende og konstruksjon

Man har gått fra sin ikoniske helt hvelvede bakside og har i stedet en markant avfasing rundt hele kanten Det er pent og føles godt i hånden. Som vanlig gjør den solide aluminiumblokken at den føles luksuriøs også. Men på forsiden har vi fått en anonym hvit plastramme som gjør at den ser ut som en hvilken som helst mobil. Kjedelig. På siden sitter de tydelige knappene som er lette å finne med fingeren, på toppen er hodetelefonuttaket og i bunnen en USB-C kontakt.

 

Skjerm

Skjermstørrelsen har vokst et hakk siden forrige modellen, men yttermålene er likevel stort sett de samme. Men fremfor alt har den gått fra en middelmådig Full-HD oppløsning til en strålende QHD. Dermed er de med i kampen igjen når det gjelder skarphet og detaljer. Av en eller annen grunn har man ikke OLED som i One A9, men LCD skjermen er likevel ganske imponerende. Utmerket lysstyrke, bra kontrast og meget naturlige farger.

Skærmen er blevet en smule større end på HTC One M9. Og opløsningen er nu strålende QHD. Foto: HTC

Skjermen er en smule større enn på HTC One M9. Og oppløsningen har strålende QHD. Foto: HTC

Annonse

Kamera

Forrige modell eksponerte ujevnt og hadde mistet den tidligere lysfølsomheten til fordel for flere piksler.

Det skal være ordnet med den nye sensoren som har kjempestore sensorpunkter og en meget lyssterk optikk. Dessuten har både hovedkamera og selfiekamera optisk bildestabilisering for å slippe uklare bilder.

I Pro-modus får man både helt manuelle innstillinger og kan til og med skyte i RAW-format.

 

For det meste gir HTC 10 bra bilder i autoinnstilling, men det hender at den overeksponerer lyse områder. Dessuten er kontrasten ikke alltid den beste, noe som gjør at bildene kan se litt utvannede og kjedelig ut sammenlignet med konkurrentene.

I svak belysning får man riktignok meget lyse bilder uten altfor mye støy. Men bildebehandlingen er for aggressiv slik at detaljer blir uskarpe. Forhåpentligvis kan man fikse dette i programvaren fremover, for maskinvaren er bra.

Kameraet har store billedsensorer og lysstærk optik. Men billedbehandlingen er lige lovlig aggressiv, hvilket forhåbentlig kan fixes med en software-opdatering. Foto: HTC

Kameraet har store bildesensorer og den har lyssterk linse. Men bildebehandlingen er veldig intens, noe som forhåpentlig kan fikses med en softwareoppdatering. Foto: HTC

Annonse

Lyd

HTC er en av de få som satser på lyd. Liksom i forrige modell samarbeider man med Dolby og støtter nå 24-bit Hi-Res.

De tidligere fremadrettede stereohøyttalerne er imidlertid erstattet av en basshøyttaler i bunnen og en øvre høyttalere for det øvre registeret.

Lydkvaliteten er et stort steg opp sammenlignet med konkurrentene. Hyggelig nok får man også med et par hodetelefonen som låter uvanlig bra for å følge med på kjøpet.

En annen velkommen finesse er at den har innebygd støtte for Apples Airplay og kan dermed spille trådløst med bra kvalitet.

 

Bruk

Grensesnittet Sense er et av de få skallene oppå Android som føles riktig vellykket. Man trenger ikke lete etter standardfunksjoner samtidig som det har blitt tilført praktiske finesser.

Annonse

Denne gangen har man lekt skikkelig med grensesnittet, og man kan nå plassere apper fritt på skjermen, uten det tradisjonelle rutenettet av ikoner. Man har også renset opp blant søppel-apper og apper med dublettfunksjoner, slik at man får et mer rent Google-økosystem. På godt og vondt.

 

Ytelse

Da det sitter samme Snapdragon 820 på innsiden som i Samsung Galaxy S7 og LG G5 har de lignende ytelser.

Til tross for at den er litt lavere klokket enn Samsung, vinner den noen ganger og taper noen ganger. Men dette er tross alt detaljer, den er blant de raskeste på markedet og en rakett sammenlignet med forrige modell.

Batterilevetiden har også blitt bedre, men den kan ikke konkurrere med de beste der ute. Akseptabelt, men ikke fantastisk.

Lydkvaliteten er fremragende, og sammen med HTC 10 følger et sæt ørepropper, som faktisk lyder ret godt. Foto: HTC

Lydkvaliteten er fremragende, og sammen med HTC 10 følger et sett ørepropper, som faktisk høres ganske bra ut. Foto: HTC

Konklusjon

Annonse

HTC 10 gjenoppretter deres ære og er nå igjen med i toppstriden. Den ser fantastisk ut, har bra ytelse, fantastisk lyd, en meget bra skjerm og et kamera som kunne ha vært utmerket. Men programvaren er per i dag ikke i toppform og saboterer bildekvaliteten. Dette er en mobil som vi vil elske like mye som da HTC One var vår favorittmobil, men den når ikke riktig hele veien opp. Den er ikke lenger et soleklart valg når konkurransen er så hard.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

3 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

HTC satser helhjertet, retter opp nesten alle forgjengerens feil, og når nesten hele veien opp.

HTC satser helhjertet, retter opp nesten alle forgjengerens feil, og når nesten hele veien opp.

HTC satser helhjertet, retter opp nesten alle forgjengerens feil, og når nesten hele veien opp.

HTC satser helhjertet, retter opp nesten alle forgjengerens feil, og når nesten hele veien opp.

HTC satser helhjertet, retter opp nesten alle forgjengerens feil, og når nesten hele veien opp.

HTC satser helhjertet, retter opp nesten alle forgjengerens feil, og når nesten hele veien opp.

HTC satser helhjertet, retter opp nesten alle forgjengerens feil, og når nesten hele veien opp.

HTC satser helhjertet, retter opp nesten alle forgjengerens feil, og når nesten hele veien opp.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.