: Google Nexus 7 2013

Fortsatt en genistrek

Sist år var Google Nexus 7 det nettbrettet som ga absolutt mest ”bang for the buck”. Og det er det fortsatt.
Lyd & Bilde mener
Fantastisk skjermkvalitet Virkelig mye for pengene Lynkjapp brukeropplevelser
Minne kan ikke utvides Middelmådig kamera
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4.3 Jelly Bean
 • Skjerm: 7" IPS, 1920 x 1200, 323 ppi
 • Prosessor: 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro quad-core
 • Minne: 2 GB ram
 • Lager: 16 GB
 • Kamera: 5 MP (bak), 1,2 MP (front)
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, GPS
 • Tilkobling: Micro USB 2.0
 • Mål: 200 x 114 x 8,65 mm
 • Vekt: 290 g
 • Batteri: 3950 mAh
Annonse
Annonse
forfatter

Nok en gang har Asus produsert et Nexus nettbrett for Google, og nok en gang er det den billige 7” utgaven som er på programmet. Men hvorfor skulle man endre på formelen som har vært en kjempesuksess? Den førsteGoogle Nexus 7 kom sist år, og det var den gang snakk om et av de første produktene på markedet med Android Jelly Bean. Både derfor og på grunn av en virkelig fin og kjapp maskinvare var siste års Google Nexus 7 en fornøyelse å bruke. Navigeringen rundt i menyene og mellom åpningsbilder og apper var lynraskt, og browseropplevelsen var også bedre enn noe vi tidligere hadde opplevd med et Android nettbrett.

Den nye Google Nexus 7 er blitt oppdatert på en rekke punkter. I stedet for en Nvidia Tegra 3 1,3 GHz quad-core prosessor har 2013-utgaven av Nexus 7 fått en enda raskere Snapdragon S4 Pro quad-core prosessor på 1,5 GHz under panseret, og den 7” store skjermen har nå full HD-oppløsning. Operativsystemet er fortsatt Android Jelly Bean, men i den aller nyeste 4.3-versjonen, og Nexus kommer nå også med front- og baksidekamera (på henholdsvis 1,2 Mp og 5 Mp), hvor forgjengeren måtte nøye seg med et 1,2 Mp frontkamera. Til tross for de mange forbedringene er vekten blitt redusert med 50 gram, og den nye Nexus 7 er også både tynnere og slankere enn forgjengeren.

Ris og ros
Litt kritikk skal det være plass til. Nexus 7 fås i to modeller med henholdsvis 16 og 32 GB lagringskapasitet, men det er fortsatt ikke mulig å utvide med microSD-kort. Dette er likevel ikke et så stort problem som det var med siste års modell, hvor Nexus 7 til å begynne med kun kom i to versjoner på henholdsvis 8 og 16 GB lager. Og selv om Nexus 7 nå har fått et ”ordentlig” baksidekamera er bildekvaliteten likevel ikke akkurat fantastisk.

Det er til gjengjeld bildekvaliteten på skjermen. Her er det snakk om en virkelig lyssterk skjerm med klare farger, og det er en fornøyelsen å bruke den, samme om man surfer, ser på video eller spiller spill. Lydkvaliteten er også helt ok, selv om lydstyrken kunne vært bedre.

The-new-nexus-7

I syntetiske tester scorer Google Nexus 7 bra med en score på 2699 i Geekbench 2 (i forhold til siste års modell som scoret 1512), og i Geekbench 3 scorer den 579/1851 (single point/multi point), noe som er så bra at man må se etter et langt dyrere Android-produkt som for eksempel Samsung Galaxy Note 3, for å finne bedre resultater.

Våre målinger av nettleseren med Browsermark 2.0 ga en score på 2587, noe som kun er et hårstrå fra den dyre iPad 4, som scorer 2732 i samme test.

Konklusjon
Vi har testet en 16 GB wi-fi utgave av Nexus 7. Den kan også fås med 32 GB lagringskapasitet samt en versjon med 4G/LTE, men da selvfølgelig til en høyere pris enn den billigste modellen. Men uansett hvilken versjon man velger får man så mye for pengene med Google Nexus, at vi i skrivende stund ikke kan anbefale noe bedre nettbrett kjøp. Maskinvaren er gedigen, skjermen fantastisk og kombinasjonen av Android 4.3 og rask ytelse gir en uovertruffen brukeropplevelse.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Les også

Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!