TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Google Nexus 7 2013

Fortsatt en genistrek

Sist år var Google Nexus 7 det nettbrettet som ga absolutt mest ”bang for the buck”. Og det er det fortsatt.

forfatter
Publisert 28.10.13 - 12:03
L&B mener
Fantastisk skjermkvalitet Virkelig mye for pengene Lynkjapp brukeropplevelser
Minne kan ikke utvides Middelmådig kamera
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4.3 Jelly Bean
 • Skjerm: 7" IPS, 1920 x 1200, 323 ppi
 • Prosessor: 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro quad-core
 • Minne: 2 GB ram
 • Lager: 16 GB
 • Kamera: 5 MP (bak), 1,2 MP (front)
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, GPS
 • Tilkobling: Micro USB 2.0
 • Mål: 200 x 114 x 8,65 mm
 • Vekt: 290 g
 • Batteri: 3950 mAh

Nok en gang har Asus produsert et Nexus nettbrett for Google, og nok en gang er det den billige 7” utgaven som er på programmet. Men hvorfor skulle man endre på formelen som har vært en kjempesuksess? Den førsteGoogle Nexus 7 kom sist år, og det var den gang snakk om et av de første produktene på markedet med Android Jelly Bean. Både derfor og på grunn av en virkelig fin og kjapp maskinvare var siste års Google Nexus 7 en fornøyelse å bruke. Navigeringen rundt i menyene og mellom åpningsbilder og apper var lynraskt, og browseropplevelsen var også bedre enn noe vi tidligere hadde opplevd med et Android nettbrett.

Den nye Google Nexus 7 er blitt oppdatert på en rekke punkter. I stedet for en Nvidia Tegra 3 1,3 GHz quad-core prosessor har 2013-utgaven av Nexus 7 fått en enda raskere Snapdragon S4 Pro quad-core prosessor på 1,5 GHz under panseret, og den 7” store skjermen har nå full HD-oppløsning. Operativsystemet er fortsatt Android Jelly Bean, men i den aller nyeste 4.3-versjonen, og Nexus kommer nå også med front- og baksidekamera (på henholdsvis 1,2 Mp og 5 Mp), hvor forgjengeren måtte nøye seg med et 1,2 Mp frontkamera. Til tross for de mange forbedringene er vekten blitt redusert med 50 gram, og den nye Nexus 7 er også både tynnere og slankere enn forgjengeren.

Ris og ros
Litt kritikk skal det være plass til. Nexus 7 fås i to modeller med henholdsvis 16 og 32 GB lagringskapasitet, men det er fortsatt ikke mulig å utvide med microSD-kort. Dette er likevel ikke et så stort problem som det var med siste års modell, hvor Nexus 7 til å begynne med kun kom i to versjoner på henholdsvis 8 og 16 GB lager. Og selv om Nexus 7 nå har fått et ”ordentlig” baksidekamera er bildekvaliteten likevel ikke akkurat fantastisk.

Det er til gjengjeld bildekvaliteten på skjermen. Her er det snakk om en virkelig lyssterk skjerm med klare farger, og det er en fornøyelsen å bruke den, samme om man surfer, ser på video eller spiller spill. Lydkvaliteten er også helt ok, selv om lydstyrken kunne vært bedre.

The-new-nexus-7

I syntetiske tester scorer Google Nexus 7 bra med en score på 2699 i Geekbench 2 (i forhold til siste års modell som scoret 1512), og i Geekbench 3 scorer den 579/1851 (single point/multi point), noe som er så bra at man må se etter et langt dyrere Android-produkt som for eksempel Samsung Galaxy Note 3, for å finne bedre resultater.

Våre målinger av nettleseren med Browsermark 2.0 ga en score på 2587, noe som kun er et hårstrå fra den dyre iPad 4, som scorer 2732 i samme test.

Konklusjon
Vi har testet en 16 GB wi-fi utgave av Nexus 7. Den kan også fås med 32 GB lagringskapasitet samt en versjon med 4G/LTE, men da selvfølgelig til en høyere pris enn den billigste modellen. Men uansett hvilken versjon man velger får man så mye for pengene med Google Nexus, at vi i skrivende stund ikke kan anbefale noe bedre nettbrett kjøp. Maskinvaren er gedigen, skjermen fantastisk og kombinasjonen av Android 4.3 og rask ytelse gir en uovertruffen brukeropplevelse.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Video: Nothing phone (1) avslørt ukesvis før lansering Hands-on video viser innovativt nytt brukergrensesnitt.
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Eksklusivt fra Huawei Nylig skrev vi om Huaweis kommende generasjon av nye smart-produkter. Og nå er ventetiden over for ett av dem – Watch GT3 Pro kan nå kjøpes.
Det kommer ingen Samsung Galaxy S22 FE Ikke flere utgaver av Samsungs folkemobil.
Slik ser den ut! [Oppdatert] For å unngå leaks har Nothing selv "lekket" bilde av selskapets kommende smarttelefon.
5G-mobil til under 3.000 kroner Motorola lanserer enda en budsjettmobil med 5G.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend