Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Google Nexus 7 2013

Fortsatt en genistrek

Sist år var Google Nexus 7 det nettbrettet som ga absolutt mest ”bang for the buck”. Og det er det fortsatt.
Lyd & Bilde mener
Fantastisk skjermkvalitet Virkelig mye for pengene Lynkjapp brukeropplevelser
Minne kan ikke utvides Middelmådig kamera
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Android 4.3 Jelly Bean
 • Skjerm: 7" IPS, 1920 x 1200, 323 ppi
 • Prosessor: 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro quad-core
 • Minne: 2 GB ram
 • Lager: 16 GB
 • Kamera: 5 MP (bak), 1,2 MP (front)
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, GPS
 • Tilkobling: Micro USB 2.0
 • Mål: 200 x 114 x 8,65 mm
 • Vekt: 290 g
 • Batteri: 3950 mAh

Nok en gang har Asus produsert et Nexus nettbrett for Google, og nok en gang er det den billige 7” utgaven som er på programmet. Men hvorfor skulle man endre på formelen som har vært en kjempesuksess? Den førsteGoogle Nexus 7 kom sist år, og det var den gang snakk om et av de første produktene på markedet med Android Jelly Bean. Både derfor og på grunn av en virkelig fin og kjapp maskinvare var siste års Google Nexus 7 en fornøyelse å bruke. Navigeringen rundt i menyene og mellom åpningsbilder og apper var lynraskt, og browseropplevelsen var også bedre enn noe vi tidligere hadde opplevd med et Android nettbrett.

Den nye Google Nexus 7 er blitt oppdatert på en rekke punkter. I stedet for en Nvidia Tegra 3 1,3 GHz quad-core prosessor har 2013-utgaven av Nexus 7 fått en enda raskere Snapdragon S4 Pro quad-core prosessor på 1,5 GHz under panseret, og den 7” store skjermen har nå full HD-oppløsning. Operativsystemet er fortsatt Android Jelly Bean, men i den aller nyeste 4.3-versjonen, og Nexus kommer nå også med front- og baksidekamera (på henholdsvis 1,2 Mp og 5 Mp), hvor forgjengeren måtte nøye seg med et 1,2 Mp frontkamera. Til tross for de mange forbedringene er vekten blitt redusert med 50 gram, og den nye Nexus 7 er også både tynnere og slankere enn forgjengeren.

Ris og ros
Litt kritikk skal det være plass til. Nexus 7 fås i to modeller med henholdsvis 16 og 32 GB lagringskapasitet, men det er fortsatt ikke mulig å utvide med microSD-kort. Dette er likevel ikke et så stort problem som det var med siste års modell, hvor Nexus 7 til å begynne med kun kom i to versjoner på henholdsvis 8 og 16 GB lager. Og selv om Nexus 7 nå har fått et ”ordentlig” baksidekamera er bildekvaliteten likevel ikke akkurat fantastisk.

Det er til gjengjeld bildekvaliteten på skjermen. Her er det snakk om en virkelig lyssterk skjerm med klare farger, og det er en fornøyelsen å bruke den, samme om man surfer, ser på video eller spiller spill. Lydkvaliteten er også helt ok, selv om lydstyrken kunne vært bedre.

The-new-nexus-7

Annonse

I syntetiske tester scorer Google Nexus 7 bra med en score på 2699 i Geekbench 2 (i forhold til siste års modell som scoret 1512), og i Geekbench 3 scorer den 579/1851 (single point/multi point), noe som er så bra at man må se etter et langt dyrere Android-produkt som for eksempel Samsung Galaxy Note 3, for å finne bedre resultater.

Våre målinger av nettleseren med Browsermark 2.0 ga en score på 2587, noe som kun er et hårstrå fra den dyre iPad 4, som scorer 2732 i samme test.

Annonse

Konklusjon
Vi har testet en 16 GB wi-fi utgave av Nexus 7. Den kan også fås med 32 GB lagringskapasitet samt en versjon med 4G/LTE, men da selvfølgelig til en høyere pris enn den billigste modellen. Men uansett hvilken versjon man velger får man så mye for pengene med Google Nexus, at vi i skrivende stund ikke kan anbefale noe bedre nettbrett kjøp. Maskinvaren er gedigen, skjermen fantastisk og kombinasjonen av Android 4.3 og rask ytelse gir en uovertruffen brukeropplevelse.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.