GRUPPETEST: Golden oldies fra OnePlus

OnePlus er på vei med en ny flaggskipmobil. Derfor er det mange penger å spare på de tidligere modellene. Her er de tre beste.

Like etter påske lanserer kinesiske OnePlus minst to mobiler i sin nye OnePlus 8-flaggskipserie.

Helt sikkert er det at de nye mobilene kommer med 5G, og OnePlusoffentliggjorde allerede for flere måneder siden at i hvert fall Pro-modellen ville komme med 120 Hz såkalt Fluid Display og 2K-skjermoppløsning.

I tillegg kommer bevegelsesutjevningsteknologien MEMC (motion estimation and motion compensation), som er designet til å få videoer til å se bedre ut ved å øke antallet av frames i bildet.

For vel en uke siden kunne vi informere om en kjempelekkasje som avslørte en rekke spesifikasjoner for to av de kommende modellene, OnePlus 8 og OnePlus 8 Pro. Blant annet at begge modellene kommer med Snapdragons nye 865 SoC prosessor med 5G samt at OnePlus 8 Pro får 30 W trådløs lading.

På mandag sendte OnePlus så en pressemelding som annonserte at selskapet vil åpne en online Pop-Up-butikk like etter den offisielle lanseringen av de nye mobilene, som finner sted 14. april kl. 1700.

OnePlus’ online Pop-Up-butikk åpner tirsdag 14. april kl. 18.00. Det er et begrenset utvalg av de nye modellene, og salget skjer etter «først til mølla»-prinsippet. (Foto: OnePlus)

Online-butikken åpner presis kl. 18.00 på tirsdag, og gir de mest ivrige forbrukerne mulighet til å kjøpe den nye mobilen raskest mulig. Produktet vil så bli sendt til kjøperen sammen med litt andre godsaker fra OnePlus allerede dagen etter, onsdag 15. april.

Spar penger på tidligere modeller

Med andre ord er det mye å glede seg til for fans av OnePlus-mobiler. Det er det også for andre som gjerne vil ha en OnePlus-mobil, men kanskje ikke trenger det nyeste, og samtidig gjerne vil spare litt penger.

Selv om OnePlus 8-serien snart kommer i butikkene, forsvinner nemlig ikke de tidligere modellene fra markedet. Både OnePlus 7 Pro, som kom for et par år siden, og spesielt OnePlus 7T-serien som kom sist høst, er fortsatt fremragende produkter som nå kommer til å falle i pris.

Allerede nå har OnePlus 7T falt 15 % i pris siden lanseringen, mens OnePlus 7 Pro i skrivende stund er 25 % billigere enn for et år siden.

Når OnePlus 8-serien kommer på markedet, er det god grunn til å tro at de tidligere OnePlus-modellene vil bli enda billigere, og at man kan sikre seg en fantastisk mobil til en virkelig god pris.

Vi har selvfølgelig testet de tre beste OnePlus-mobilene fra de siste 12 månedene. Les testene våre her før du bestemmer deg for hvilken modell du vil kjøpe.

Hvis du vil følge lanseringen av OnePlus 8-serien kan du gjøre det her.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

OnePlus i stedet for Huawei?

OnePlus 7 Pro er mobilen du skal velge i stedet for toppmodellene fra Apple, Huawei og Samsung. Les hvorfor.

Jeg er forutinntatt. Det må jeg innrømme, før jeg skriver så mye som et komma om OnePlus 7 Pro.

Det er noe forfriskende annerledes ved OnePlus’ community-baserte tilnærming til utviklingen av mobiltelefoner, hvor de store konkurrentene fra Apple, Huawei og Samsung har en approach som er mye mer ovenfra og ned. Så ja, jeg er på forhånd vennlig stemt overfor OnePlus og deres produkter. Men jeg er også klar over at Android-mobilene fra Huawei og Samsung ligger i lommene på langt, langt flere alminnelige forbrukere, hvor OnePlus-mobilene hittil mest er blitt kjøpt av de mer nerdete typene som ikke er redde for å prøve noe nytt. Derfor er min personlige begeistring ikke helt nok. Argumentene må også være i orden hvis jeg skal få deg overbevist om at du skal velge en OnePlus 7 Pro fremfor for eksempel Huawei P30 Pro eller Samsung Galaxy S10+ neste gang du kjøper ny mobiltelefon.

Og det skal du, så jeg vil gjøre mitt beste.

Utseende og konstruksjon

OnePlus 7 Pro er nettopp blitt lansert, og den nye toppmodellen kommer i tre forskjellige konfigurasjoner og tre forskjellige farger. Vil man ha 6 GB RAM og 128 GB lagring, er det den mørke Mirror Gray-modellen man skal kjøpe, mens den helt store modellen med 12 GB RAM og 256 GB lagring bare fås i såkalt Nebula Blue. Standardkonfigurasjonen, 8 GB RAM og 256 GB lagring, fås i alle tre farger, og i tillegg også Almond i gull og beige.

Mitt testeksemplar er selvfølgelig den absolutte toppmodellen i Nebula Blue, som er fremstilt av flere lag glass pakket inn i solid Gorilla Glass 5 som ytterste lag, med matt overflate på mobilens bakside. Den matte overflaten skaper i samspill med de dypere glasslagene, et lekkert fargespill mellom flere blå nyanser når man snur og vender på mobilen. Veldig lik Huawei P30 Pro.

På baksiden av OnePlus 7 Pro sitter trippelkameraet med 48 Mp optikk samt vidvinkel og telelinse. (Foto: Peter Gotschalk)

Til gjengjeld er OnePlus 7 Pro, i motsetning til Huaweis nyeste toppmodell, ikke så glatt at den begynner å skli som et vått såpestykke hvis man legger mobilen på en overflate som ikke er helt rett. Det sørger den matte overflaten for, og det betyr også at OnePlus 7 Pro ligger sikrere i hånden. Også sikrere enn Samsung Galaxy S10+ som er nesten like glatt som Huawei P30 Pro. Skjermen er buet langs kantene, men ikke så mye at det gjør mobilen anstrengende å holde over lengre tid.

OnePlus 7 Pro er både litt større og litt tyngre enn de to toppmodellene fra Huawei og Samsung. I stedet minner den mest om den populære iPhone Xs Max når det gjelder høyde og bredde, og det gjør ingen ting at det gir plass til en skjerm på 6,67″, hvor den høye skjermoppløsningen på 3120 x 1440 piksler kommer til sin rett.

OnePlus 7 Pro har en skjermoppløsning på 3120 x 1440 piksler. (Foto: Peter Gotschalk)

Skjerm

Og nettopp skjermen er en av de viktigste grunnene til at jeg har vanskelig for å få ned armene når det gjelder OnePlus 7 Pro. Allerede før lanseringen hadde OnePlus-toppsjef Pete Lau skrytt av at skjermen på det kommende flaggskipproduktet. Til The Verge sa han at skjermen på OnePlus 7 Pro ville «redefinere rask og glatt», og etter å ha prøvd mobilen selv, må jeg bare si at han ikke overdrev. Skjermen på OnePlus 7 Pro er et kapittel for seg.

Oppløsningen er høy (516 ppi), det samme er lysstyrken. Og AMOLED-teknologien sørger for et knivskarpt skjermbilde og dynamiske farger. Men det er oppdateringshastigheten på 90 Hz som virkelig imponerer. Langt de fleste andre mobilskjermene har en oppdateringshastighet på 60 Hz, mens det kun er få dedikerte gaming-mobiler som for eksempel Asus ROG Phone og Razer Phone 2 som hittil har kommet med en oppdateringshastighet på 90 eller til og med 120 Hz.

I praksis betyr den høyere oppdateringshastigheten at hele brukergrensesnittet på OnePlus 7 Pro – alle menyer, ikoner og animasjoner – vises med flere bilder i sekundet enn på konkurrerende mobiler. Det er også en del spill som støtter den økte refresh rate (for eksempel Real Racing 3, Mortal Kombat X og Shadowgun Legends), og min klare konklusjon er at oppdateringshastigheten på 90 Hz gir en langt mer flytende og rask brukeropplevelse, som det er vanskelig å venne seg til å unnvære når man først har prøvd den.

 

Det samme gjelder den såkalte haptiske motoren som ifølge OnePlus selv er blitt vesentlig forbedret i forhold til forgjengere som OnePlus 6T og OnePlus 6. Personlig har jeg aldri hatt en bedre taktil opplevelse med en Android-mobil enn med OnePlus 7 Pro. Skjermens vibrasjoner er ekstremt presise, noe som ikke bare gjør spillopplevelsen fet, men også øker brukervennligheten markant, for eksempel når man skriver i apper som WhatsApp og Signal.

Sist, men ikke minst bør jeg også huske å nevne at OnePlus har avskaffet det lille hakket i skjermen, som mange av konkurrentene bruker til frontkameraet. Sammen med en svært smal skjermramme hele veien rundt (fingeravtrykkleseren sitter også i skjermen) gir det en meget unik opplevelse av en skjerm som nærmest svever i luften. Med samme HDR 10+-teknologi som sitter i Samsung Galaxy S10+, sørger OnePlus dessuten for at støttet videoinnhold i for eksempel Netflix og YouTube, fremstår med bedre kontrast, mer dybde og mer realisme enn på noen annen mobilskjerm jeg har sett.

Som på Samsung Galaxy S10+ (øverst) kommer AMOLED-skjermen på OnePlus 7 Pro (nederst) med HDR10+, som bl.a. forbedrer bildekvaliteten på støttet innhold i Netflix. Som TV-serien Altered Carbon. (Foto: Peter Gotschalk)

Kamera

Men hvor har OnePlus så gjort av frontkameraet hvis det ikke er bygd inn i skjermen? Jo, det er bygget inn i en liten brikke som går opp og ned fra toppen av mobilen når man skal bruke det. Hvis tanken om en mekanisk del som går opp og ned gjør deg bekymret, så garanterer OnePlus at pop-up kameraet skal kunne brukes over 300 000 ganger før det blir slitt. Det tilsvarer 150 ganger om dagen, hver dag i fem år. Det har jeg av gode grunner ikke kunnet teste, men OnePlus lover også at kameraet senkes automatisk hvis mobilen befinner seg i fritt fall (så det ikke brekker hvis telefonen lander uheldig), og det har jeg testet. Det virket hver gang. Heldigvis.

Frontkameraet på 16 Mp sitter ikke innfelt i skjermen, men kjører i stedet opp som pop-up kamera. Det tar 0,65 sekunder, og hvis du mister mobilen senkes kameraet automatisk (Foto: OnePlus)

Pop-up kameraet heves og er klart til å ta bilder på 0,65 sekunder etter at man har aktivert det i kamera-appen, så forsinkelser og ekstra ventetid i forhold til om frontkameraet hadde vært bygget inn i skjermen, er heller ikke noe problem. Og så tar det ellers ganske gode selfies. For å nevne det.

Det primære kameraet består av tre linser: en 48 Mp f/1.6 hovedlinse med Sony IMX586-sensor samt en 16 Mp 117 grader f/2.2 ultravidvinkel og en 8 Mp 78mm f/2.4 telelinse. Kameraet har 3x optisk zoom samt både optisk og elektronisk bildestabilisering. Sammen med OnePlus’ nye såkalte UltraShot-programvare skal kameraet ved firedobbelt eksponering og HDR+ kunne ta knivskarpe og klare bilder med perfekt balanse mellom lys og skygger, lover OnePlus.

Det er så en sannhet med enkelte modifikasjoner. For nettopp når det gjelder kameraet, kan jeg ikke med god samvittighet påstå at OnePlus 7 Pro kan slå kamerakongen P30 Pro fra Huawei.

Bildet her av Brandenburger Tor i Berlin er tatt med solen i ryggen. Der er trykk på fargene, og motivet står knivskarpt. (Foto: Peter Gotschalk)

 

Med vidvinkellinsen får man mer av omgivelsene, men merk at motivet ikke står helt skarpt ute i kantene. (Foto: Peter Gotschalk)
Med 3x optisk zoom kommer vi helt tett på kareten på toppen av Brandenburger Tor. Det fungerer upåklagelig, og resultatet blir skarpt og korrekt belyst. (Foto: Peter Gotschalk)

I dagslys med solen i ryggen tar OnePlus 7 Pro helt klart glimrende bilder, og både optisk zoom og vidvinkel fungerer upåklagelig, men tar man for eksempel bilder i motlys, har UltraShot-programvaren vanskelig for å skape like flotte resultater som man kjenner det fra Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+. Portrett-funksjonen som tar bokeh-bilder med sløret bakgrunn, har dessuten vanskelig for å fokusere helt korrekt.

Her er Riksdagen i Berlin fotografert med vidvinkel i motlys. Resultatet er hederlig, men f.eks. Samsung Galaxy S10+ er langt bedre til å kompensere for solen i motlysbilder. (Foto: Peter Gotschalk)

 

Portrettfunksjonen har vanskelig for å fokusere korrekt når man kommer tett på motivet. Som man kan se her, hvor selve bøylen på hengelåsen er i fokus, mens merket lengre nede på låsen står uskarpt. (Foto: Peter Gotschalk)

Kanskje kan OnePlus fikse disse problemene med en programvareoppdatering, men inntil videre er kameraet OnePlus 7 Pros store akilleshæl. Hvis mobilkameraet er viktigere for deg enn alt annet, må jeg motsi meg selv og erkjenne at OnePlus 7 Pro kanskje likevel ikke er den smartmobilen du skal kjøpe.

Lyd

Til gjengjeld byr OnePlus 7 Pro på en lydopplevelse som – på samme måte som skjermen – er noe helt for seg selv. Hvor Huawei P30 Pro slett ikke har to eksterne høyttalere, og dermed ingen stereolyd, har OnePlus nærmest innebygget ghettoblaster fra 80-tallet i 7 Pro. Så bra låter mobilen når man spiller spill eller ser på video uten bruk av hodetelefoner. Lyden gir til og med et ekstra lag dybde til den førnevnte så eksellente haptiske motoren, så man nærmest har følelsen av å sitte med en håndholdt spillkonsoll når man gamer.

Også med hodetelefoner (som må kobles til trådløst da OnePlus 7 Pro ikke har noen 3,5 mm jackstick) blir ørene tatt vare på. Den innebygde Dolby Atmos-teknologien gjør et godt stykke arbeid, og mobilen leverer et bredt lydbilde med masser av detaljer, der både de høye tonene og bassen står knivskarpt.

Ytelse og funksjoner

Som nevnt føles og låter OnePlus 7 Pro nærmest som en håndholdt spillkonsoll, og slik yter den også. Mitt testeksemplar er den absolutte toppmodellen med 12 GB RAM, og det store minnet kommer til sin rett via RAM Boost, som OnePlus kaller en teknologi som holder øye med dine daglige gjøremål, og prøver å forutse hvilke apper du starter, når. En gitt app lastes på forhånd til minnet, så for eksempel et stort spill du spiler veldig ofte, starter med det samme. I tillegg kommer den såkalte Fnatic-tilstanden, som forbedrer spillopplevelsen ved å slå av unødvendige funksjoner, og optimere både CPU, GPU og RAM til å yte maksimalt. Resultatet er en gaming-opplevelse man ellers er nødt til å velge en dedikert gaming-mobil for å finne.

Samtlige Benchmark-tester bekrefter min subjektive opplevelse av mobilen. Både i Geekbench 4, som måler den generelle ytelsen, i AnTuTu, som har fokus på grafikken og i PC Mark Work 2.0 som tar utgangspunkt i kontoroppgaver som videosamtaler og dokumenthåndtering, klarer OnePlus 7 Pro seg bedre enn de nærmeste konkurrentene Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+. iPhone Xs Max og iPhone Xr klarer seg litt bedre enn OnePlus 7 Pro i en enkelt Benchmark-test (Geekbench 4), men ellers har den nye toppmobilen fra OnePlus den beste ytelsen og er den kraftigste mobilen vi noensinne har testet!

En slik heftig ytelse trekker strømmen ut av batteriet. Og selv om OnePlus har gjort hva de kan for at batteriet ikke skal overopphetes, blant annet ved å utstyre mobilen med væskekjøling, opplevde jeg det som vanskelig å komme gjennom en hel dag uten at batteriets strømmåler kom ned mot 5–10 %. Det inntrykket bekreftes av Benchmark-testen hvor OnePlus 7 Pro bare holder i 6 timer og 5 minutter ved maksimal belastning. På det punktet klarer alle konkurrentene seg bedre. Samsung Galaxy S10+ til og med dobbelt så godt med en batteritid på 12 timer og 5 minutter.

Heldigvis kommer OnePlus 7 Pro med såkalt Warp Charge, som oversatt til norsk er 30 W hurtiglading som kan lade batteriet til 100 % på under en time. Trådløs lading og andre mer eksotiske funksjoner må man til gjengjeld unnvære med OnePlus 7 Pro. Ekstra minnekort støttes ikke, men til gjengjeld har mobilen Dual-SIM.

Dette er innholdet av OnePlus 7 Pro-esken: mobiltelefon, kabel og lader. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

Du skal kjøpe OnePlus 7 Pro neste gang du går i butikken etter en ny flaggskipmobil. Så mye er sikkert. Den er bedre enn de nærmeste konkurrentene, Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+ på nesten alle punkter. Med mindre vi snakker om kameraet, hvor spesielt Huawei P30 Pro er uslåelig.

Men OnePlus 7 Pro kommer med markedets suverent beste mobilskjerm, som med en oppdateringshastighet på 90 Hz og ny forbedret haptisk motor byr på en flytende, levende og lynrask brukeropplevelse som er unik. Sammen med et virkelig sterkt lydbilde og en ytelse som er helt i toppen, er det til å leve med at batteriet ikke er det beste på markedet. Spesielt når man ser på prisen. Selv den dyreste utgaven av OnePlus 7 Pro er markant billigere enn konkurrentene. Det må gjøre vondt for Huawei å se seg slått på pris.

Prispresset ytelse

Snublende nær Pro-modellen som bare er et halvt år gammel, og på noen områder bedre.

Det går raskt med oppdateringene fra Oneplus. For bare et halvår siden lanserte de Oneplus 7 og luksusmodellen Oneplus 7 Pro som var så bra at vi kåret den til «årets premium-mobil». Oppfølgeren Oneplus 7T arver Pro-modellens imponerende 90 Hz-skjerm, har oppgradert prosessor og bedre hurtiglading. Men fremfor alt har den fått bedre kamera, noe som var en av våre få innvendinger mot 7 Pro. Og likevel er 7T billigere!

Den store utstansingen for kameraene på baksiden svekker konstruksjonen, så man bør nok passe seg for å sette seg på den. Man må også være forsiktig med ikke å få vann på den, da den totalt mangler IP-sertifisering for vannbeskyttelse. Det er imidlertid en meget pen mobil, og da kamerabulen er sentrert, slingrer ikke telefonen når den ligger på bordet. Takket være den høye oppdateringsfrekvensen på skjermen er animeringer myke og behagelige.

Selv denne mellommodellen har nå fått arve telefoto-linsen fra Pro-modellen. Den er sant nok bare 2x, men den er mer lyssterk og har høyere oppløsning. Oneplus mener at deres makromodus med 2,5 nærgrense, er unik, men vi lyktes å ta like imponerende bilder med Huawei P30. Man har nå også en nattmodus, men den er helt enkelt ikke i klasse med Apple og Huawei. Oneplus nærmer seg endelig konkurrentene, men er ikke helt på høyden enda.

Takket være toppmodellen blant Snapdragon-prosessorer er den raskeste Android-mobilen akkurat nå. Det gjelder fremfor alt 3D-grafikk, der den til og med er bedre enn iPhone. Vi så også utmerket AI- og VR-ytelse, noe som blir viktigere med stadig mer avanserte funksjoner i appene. Batteriet burde nok være litt større, men har i det minste endelig fått samme lynraske lading som den gamle Pro-modellen.

Konklusjon

Oneplus er dyktige på å lytte til brukerne og raskt løse problemene. Med den raske utviklingstakten kan man også flytte ned innovasjoner fra Pro-modellen til normalmodellen. Derfor ser vi nå 90 Hz skjerm, bedre ytelse og forbedrede kameraer på 7T. Spørsmålet er om ikke Oneplus 7T sammenlagt er bedre enn den seks måneder gamle 7 Pro, som vi kåret til «årets premium-mobil». Og det til 25 prosent lavere pris. Hvilket kupp!

Suveren racermobil

OnePlus 7T Pro McLaren er blant de første mobilene med Android 10. Men telefonen byr på flere forbedringer som gjør den enda mer suveren enn forgjengeren.

Vi kåret forgjengeren OnePlus 7 Pro til årets premium-mobil 2019–2020. Det var mange gode grunner til det. På det gjeldende tidspunktet (tidlig sommer 2019) kom OnePlus 7 Pro med markedets suverent beste mobilskjerm, som med en oppdateringshastighet på 90 Hz og ny, forbedret haptisk motor kunne by på en flytende, levende og lynrask brukeropplevelse. Sammen med et virkelig sterkt lydbilde og en ytelse helt på topp, var det til å leve med at batteriet ikke var det beste på markedet. Spesielt når man så på prisen. For selv den dyreste utgaven av OnePlus 7 Pro var markant billigere enn sammenlignbare konkurrenter som Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+.

Nå er etterfølgeren her. OnePlus 7T Pro McLaren heter den største modellen i den nye 7T-serien, som består av i alt tre mobiler: OnePlus 7T, OnePlus 7T Pro og så altså den sportsbilinspirerte OnePlus 7T Pro McLaren.

Der OnePlus 7T skiller seg mye fra sin forgjenger OnePlus 7, har det ved første øyekast ikke skjedd så mye med Pro-modellen på det halvåret som er gått mellom lanseringen av OnePlus 7 Pro og OnePlus 7T Pro. Designmessig er de to mobilene nærmest identiske, men 7T Pro har fått et større batteri (på 4085 mAh, noe som er 85 mAh mer i forhold til 7 Pro) og Snapdragon 855+ prosessor. 7T Pro – som en av de første mobilene på markedet – kommer også med Android 10 «out of the box».

Når det gjelder spesifikasjonene, skiller McLaren-utgaven seg for øvrig fra den vanlige 7T Pro på bare to punkter. Den har 12 gigabyte RAM i stedet for 8 gigabyte, og så kommer den med 256 GB innebygget lagringskapasitet. Dermed er den faktisk helt på linje med den dyreste utgaven av OnePlus 7 Pro som vi testet i vår. Resten er et spørsmål og materialvalg og design, som OnePlus i dette tilfellet har utviklet i samarbeid med sportsbilfabrikanten McLaren.

Telefonens bakside har et spennende trelignende mønster, og den mystiske teksturen endrer seg hele tiden avhengig av lysets refleksjon og vinkel. (Foto: OnePlus)

Utseende og konstruksjon

Allerede i fjor kom det en spesiell McLaren Edition av OnePlus 6T Pro. Telefonen var fremstilt av samme karbonfiber som McLaren bruker i sine Formel 1-biler, og ble en kjempesuksess for OnePlus. Modellen ble utsolgt over hele verden på bare få uker.

Det samme gjelder OnePlus 7T Pro McLaren, som kombinerer karbonfiber med Gorilla Glass, og dessuten har et spesielt robust spesialdesignet cover i karbonfiber og alcantara, et spesielt plysjaktig materiale som utgjør interiøret i flere av McLarens sportsbiler, og som vi for øvrig også stiftet bekjentskap med som innerbekledning på Microsofts Surface Laptop 2-modeller.

Det særegne designuttrykket avrundes av elementer med den spesielle papaya-oransje fargen som også er en del av McLarens tradisjonelle fargespekter, og mobilen har også skreddersydde logoer i McLaren-stil.

Men ut over dette er mobilen helt lik sin forgjenger OnePlus 7 Pro når det gjelder størrelse og mål.

Mobilens særegne designspråk avrundes av elementer fra den spesielle papaya-oransje fargen, som også er en del av McLarens tradisjonelle fargepalett. (Foto: Peter Gotschalk)

Skjerm

Når det gjelder skjermen, er den buet langs kantene. Og selv om skjermarealet er stort (6,67″ med en oppløsning på 3120 x 1440 piksler) er mobilen ikke for stor eller anstrengende å holde, med mindre man har veldig små hender.

Akkurat som på OnePlus 7 Pro er det oppdateringshastigheten på 90 Hz som virkelig imponerer. De aller fleste andre mobilskjermer har en oppdateringshastighet på 60 Hz, mens det kun er få dedikerte gaming-mobiler, f.eks. Asus ROG Phone og Razer Phone 2, som hittil har en refresh-rate på 90 eller til og med 120 Hz.

I praksis betyr den høye oppdateringshastigheten at hele grensesnittet på OnePlus 7T Pro McLaren – alle menyer, ikoner og animasjoner – vises med flere bilder i sekundet enn på konkurrerende mobiler. Det er også en del spill som støtter den økte refresh-raten (f.eks. Real Racing 3, Mortal Kombat X og Shadowgun Legends), og vår klare konklusjon er at oppdateringshastigheten på 90 Hz gir en langt mer flytende og raskere brukeropplevelse som det er vanskelig å unnvære når man først har prøvd den.

Med samme HDR 10+-teknologi som sitter i for eksempel Samsung Galaxy Note 10+, sørger OnePlus dessuten for at videoinnhold som støttes av blant annet Netflix og YouTube, fremstår med bedre kontrast, mer dybde og mer realisme enn på noen annen mobilskjerm vi har sett.

Frontkameraet på 16 Mp sitter ikke innebygd i skjermen, men kommer i stedet opp som pop-up kamera. Det tar 0,65 sekunder, og hvis du mister telefonen, senkes kameraet automatisk. (Foto: OnePlus)

Kamera

Som på OnePlus 7 Pro sitter frontkameraet innebygget i mobilen i en liten brikke som går opp og ned fra toppen av telefonen når man skal bruke det. Pop-up-kameraet heves, og er klart til å ta bilder på 0,65 sekunder etter at man har aktivert det i kamera-appen. Forsinkelser og ekstra ventetid i forhold til om frontkameraet hadde vært innebygd i skjermen, er altså ikke noe problem. Og det tar også ganske gode selfies, for ikke å glemme det. Det spesielle frontkameraet kan brukes over 300 000 ganger før det blir utslitt, og det senkes automatisk hvis mobilen befinner seg i fritt fall (så det ikke knekker hvis telefonen lander uheldig).

Det primære kameraet består som hos OnePlus 7 Pro av tre objektiver: en 48 Mp f/1.6 hovedlinse med Sony IMX586-sensor samt en 16 Mp f/2.2 117 graders ultravidvinkel og en 8 Mp 78mm f/2.4 telelinse. Kameraet har 3x optisk zoom samt både optisk og elektronisk bildestabilisering.

I forhold til OnePlus 7 Pro kommer OnePlus 7T Pro McLaren imidlertid med flere forbedringer av kameraet. OnePlus 7 Pro hadde problemer med å ta bilder i motlys, og portrettfunksjonen som tar bokeh-bilder med sløret bakgrunn, hadde vanskeligheter med å fokusere helt riktig. De problemene er blitt løst, selv om en dyrere luksusmodell som Samsung Galaxy Note 10+ fortsatt tar bedre bilder for eksempel under vanskelige lysforhold.

Til gjengjeld har OnePlus 7T Pro McLaren fått et par nye funksjoner som forgjengeren ikke hadde. Det inkluderer en makromodus som lar deg ta helt skarpe bilder på 2,5 cm avstand, og en ny mulighet for å bruke ultra-vidvinkellinsen i både nattmodus og til portrettbilder. Begge deler fungerer glimrende, og er med på å bringe OnePlus 7T Pro McLaren inn i selskapet blant de beste kamerabilene på markedet.

Kameraet på OnePlus 7T Pro McLaren behersker bokeh-bilder klart bedre enn forgjengeren. (Foto: Peter Gotschalk)

Lyd

Akkurat som OnePlus 7 Pro byr 7T Pro McLaren på en lydopplevelse som – slik som skjermen – er noe helt for seg selv. Mobilen har i overført betydning fått innebygget en ghettoblaster fra 1980-tallet. Så bra låter OnePlus 7T Pro McLaren når man spiller spill eller ser video uten bruk av hodetelefoner. Lyden gir til og med et ekstra lag dybde til den nevnte eksellente haptiske motoren, så man nærmest får fornemmelsen av å sitte med en håndholdt spillkonsoll når man gamer.

Også med hodetelefoner (som må kobles til trådløst da OnePlus 7T Pro McLaren ikke har 3,5 mm minijack-uttak) blir ørene bortskjemte. Den innebyggede Dolby Atmos-teknologien gjør veldig bra arbeid, og mobilen leverer et bredt og detaljert lydbilde, hvor både de høye tonene og bassen står knivskarpt.

Med den nye makro-funksjonen kommer man helt tett på motivet. (Foto: Peter Gotschalk)

Ytelse og funksjoner

OnePlus 7T Pro McLaren er som nevnt den absolutt største modellen i 7T-serien, som inkluderer 12 GB RAM. Det store minnet kommer til sin rett via RAM Boos, som OnePlus kaller teknologien som holder øye med din daglige atferd og prøver å forutse hvilke apper du starter og når.

En bestemt app lades på forhånd til minnet, som for eksempel et stort spill du spiller ofte, og starter med det samme. I tillegg kommer den såkalte Fnatic-modusen som forbedrer spillopplevelsen ved å lukke unødvendige funksjoner og optimere både CPU, GPU og RAM til å yte maksimalt. Resultatet er en gaming-opplevelse som man ellers er nødt til å velge en dedikert gaming-mobil for å finne.

I forhold til forgjengeren OnePlus 7 Pro kommer 7T Pro McLaren som tidligere nevnt med Snapdragons optimerte 855+-prosessor, som på papiret skal gjøre mobilen 15 % raskere enn forgjengeren. Det bekreftes av våre Benchmark-tester, som alle kan dokumentere at OnePlus 7T Pro McLaren er med helt i front, på linje med langt dyrere mobiler som Samsung Galaxy Fold og iPhone 11 Pro Max.

Mobilen fra OnePlus er også – som en av de første på markedet – født med den nyeste Android 10-versjonen fra Google. Det blir å gå for langt å ramse opp alle nyhetene i Android 10, men blant de viktigste er «dark mode», som den spesielle McLaren-designen drar stor nytte av. App-bakgrunner er sorte i stedet for opplyste, og både skjermbakgrunner, ikoner og menyer har så mørke farger som mulig. Sammen med den diskré papaya-oransje kontrasten, som også benyttes på ikoner etc., ser det supertøft ut, men har også den mer praktiske effekten at det sparer mye strøm. Det – og så muligens de ekstra 85 mAh batteri som 7T Pro McLaren har fått i forhold til forgjengeren – er nok grunnen til at mobilen i vår Benchmark-test av batteriet holder på strømmen en hel time lenger enn OnePlus 7 Pro. Og da nettopp den dårlige batteritiden var et av våre største kritikkpunkter ved OnePlus 7 Pro, er det selvfølgelig veldig positivt at OnePlus har økt batteritiden med over 15 %. Siden den nye Warp Charge 30T kan lade mobilen fra 0 til 70 % på bare 30 minutter, er det altså ikke lenger noen grunn til å bekymre seg for strømforbruket.

Trådløs lading må man til gjengjeld unnvære med OnePlus 7T Pro McLaren. Ekstra minnekort støttes heller ikke, men til gjengjeld har mobilen Dual-SIM.

OnePlus 7T Pro McLaren har ingen problemer med å ta gode bilder i direkte motlys. (Foto: Peter Gotschalk)

Konklusjon

OnePlus 7 Pro var på mange punkter fjorårets beste mobil. Spesielt ut fra prisen. Men batteriet og små problemer med kameraet trakk ned i den samlede vurderingen. Med OnePlus 7T Pro McLaren har den kinesiske elektronikkprodusenten løst problemene, og til og med lagt til flere lekre nye funksjoner til den samlede pakken. Mobilen er blant de hurtigste på markedet, skjermen med en oppdateringshastighet på 90 Hz er fortsatt den beste vi har sett, og for audiofile som oss er det også et stort pluss at OnePlus 7T Pro McLaren er så sterk på lydsiden.

Ja, det finnes konkurrenter – spesielt Samsung Galaxy Note 10+ og Apples iPhone 11 Pro Max – som slår OnePlus 7T Pro McLaren på visse parametere, men begge koster altså nesten en tredel mer enn OnePlus-mobilen, som for øvrig bare er blitt 500 kroner dyrere enn sin egen forgjenger, alle de markante forbedringene – og det medfølgende coveret – til tross.

Prismessig er OnePlus 7T Pro McLaren den beste mobilen du kan kjøpe akkurat nå, og derfor nøler vi verken med toppkarakteren eller vår spesielle anbefaling!

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

  Les også

  Sennheisers støydempende PXC 550 har fått nytt liv under danske EPOS. Det fulle navnet er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor enda bedre talelyd er den største forskjellen.
  Apple Watch 6 er kanskje den beste smartklokken, men Apple Watch Se er det beste kjøpet.
  Apples egen prosessor har gjort MacBook Pro til den råeste bærbare 13-tommeren vi har testet.
  Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Det finnes mange gode små høyttalere, men ingen som denne.
  Den integrerte Linn Majik DSM spiller som en drøm med innebygget romkorreksjon, og har alt man trenger innebygget.
  iPhone 12 Pro Max feier gulvet med konkurrentene, og har det beste kameraet vi har sett hittil.
  De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.
  BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
  Sonys toppspekkede spillkonsoll leverer lynrask ytelse og sylskarp grafikk – skreddersydd for neste generasjons avanserte spill.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i heftig tvekamp.
  Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
  Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.
  En digital notatbok er en mye bedre idé enn det høres ut som. Særlig når den er så bra som reMarkable 2.
  For den som har råd, skal det godt gjøres å få bedre lyd fra digitalsamlingen eller strømmetjenester. De rike har det godt!
  Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.