Fitbit Alta HR

Alta HR slår testvinneren

Charge 2 var best i test, men Alta HR kjører forbi noen ganger.
Lyd & Bilde mener
Fitbit Alta HR har en masse nyttige funksjoner, og en god app til å holde styr på alt. Det innebygde batteriet må bare lades opp en gang i uken.
Det er ergerlig at Alta HR ikke er vanntett, og derfor ikke kan tas med i dusjen eller i bassenget. Det smale displayet gjør det svært vanskelig å lese sms-meldinger.
Spesifikasjoner

Bluetooth 4.0
Touchskjerm
Aktivitetssporing 24/7
Pulsmåling
Akselerometer
Telefonmeldinger
Utskiftbare remmer
Batteri: Opp til 7 dager
Web: fitbit.com

forfatter

Vi har tidligere testet aktivitetsarmbåndet Fitbit Charge 2, og var ganske begeistret for det. Fitbit har glimrende programvare til å lagre og skape et overblikk over aktivitetsnivået ditt, og lager generelt ganske gode produkter. Det var imidlertid et par ting som vi gjerne så forbedret. Noen av våre ønsker har gått i oppfyllelse med det nye og litt billigere Fitbit Alta HR, som kan mye av det samme som Charge 2, selv om noen få funksjoner er tatt ut.

Tar vi det innlysende først, er Alta HR mindre enn sin forgjenger, 25 % for å være mer presis. Du får imidlertid fortsatt innebygget aktivitetssporing, pulsmåler, akselerometer, søvnregistrering og mulighet for å skifte ut remmene. Som Charge 2 er Alta HR dessverre ikke vanntett, og du må derfor huske å ta det av før du går i dusjen eller hopper i bassenget. Det låter kanskje fjollete, men er man vant til en vanntett klokke, er det litt av en omveltning. Akkurat den funksjonen ser vi svært gjerne at Fitbit får inn i deres neste aktivitetsarmbånd.

Bedre batteri

Heldigvis er det også noen nye tillegg, hvor batteriet nok er den største forbedringen. Alta HR kan i motsetning til sin storebror, holde på strømmen i over sju dager, noe som er to til tre dager ekstra. Det merkes! At enheten er mindre, betyr samtidig at den ikke virker så bastant på armen, selv om høyden faktisk er den samme. Designen er veldig lik, men litt mer diskré. Beskjeder og meldinger fra telefonen din blir vist i displayet, som også var tilfellet på Charge 2, og Alta HR kan fortsatt telle dine skritt, gi et estimat på kaloriforbrenningen, vise hvor mange minutter du har vært aktiv samt oppdatere deg om pulsen. Målingene er som tidligere ikke 100 % nøyaktige. Eksempelvis fikk vi flere ganger ros for 10 000 daglige skritt mens vi vasket opp. Ja, det gir ikke helt mening.

(Foto: Produsenten)

 

Litt færre funksjoner

Ser vi på hvilke funksjoner som så til gjengjeld er blitt borte, er det ting som pusteøvelser, måling av oksygenopptak, samt muligheten for å se statistikk på trening i sanntid, i stedet for at man først får se dette når informasjonen er overført til telefonen. En mer vesentlig mangel er den innebygde knappen som satt på siden av Charge 2. Den savner man faktisk litt, spesielt når akselerometeret ikke helt får med seg at man roterer håndleddet. Du kan fortsatt tappe med pekefingeren på displayet for å vekke det, men heller ikke det virker alltid etter hensikten. Det er småting, men fortsatt noe som må nevnes.

(Foto: Produsenten)

 

Konklusjon

Fitbit Alta HR minner på utrolig mange punkter om vår tidligere testvinner Fitbit Charge 2. Det er imidlertid her snakk om et mindre aktivitetsarmbånd som derfor er mer diskré på håndleddet, til en litt lavere pris, og med bedre batteritid. Funksjonsmessig kan de to mye av det samme, og vi må ærlig si at vi ikke savner de funksjonene som er blitt tatt ut. Vil du ha et armbånd som riktig nok ikke er 100 % nøyaktig, men som gir deg et estimat over ditt aktivitetsnivå, er Fitbit Alta HR et godt valg, til tross for at det ikke er vanntett.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Mikael Hansen


Siste artikler:

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.