TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Nomad ChargeKey

Genial ladekabel

Med denne får du ladet mobilen hvor som helst, så lenge det finnes en USB-port i nærheten

forfatter
Publisert 24.02.14 - 09:30
L&B mener
Den mest praktisk ladekabelen vi har sett er både liten og billig. Denne kan man ikke være foruten
Ingenting
Spesifikasjoner

3,1 A ladestrøm

USB 2.0

Ligtning eller mikro USB

Veil. pris 152Pr. 24.02.14 Produktside

De færreste går rundt med mobiladeren i lommen. Hvis man går tom for strøm, er det ingen annen utvei enn å spørre noen om de har en lader i lommen. Noe de færreste har. En løsning  kan være å ha et ekstra batteri, eller en batterilader i lommen.

Men denne løsningen er langt mer praktisk, og mye billigere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nomads lille ChargeKey, er en kort flatkabel i solid gummi. Med USB-støpsel i den ene enden og en ladeplugg i den andre enden. Den finnes i to versjoner. Den ene – som vist på bildet – med Apples Lightning-stikk som passer alle nyere iPhone, iPad og iPod-modeller, og den andre med en vanlig mikro USB-plugg. Til alle andre mobiltelefoner og nettbrett.

ChargeKey er så liten og lett at den får plass på nøkkeknippet, eller i lommeboken, jakkelommen, eller hvor som helst egentlig.

Den koster en drøy 150-lapp, avhengig av dollarkursen, og sendes i posten uten ekstra fraktkostnader.

Les mer om ChargeKey på Nomads nettsider, hvor man også kan bestille ladekabelen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De siste uken har vi brukt ChargeKey slik den er tenkt å skulle brukes, som startkabel for mobilen, og den kommer heretter til å følge oss over alt.

Den tar ikke opp plass, og når mobilen begynner å varsle om lite strøm, er det sjelden vanskelig å finne en USB-port i nærheten hvor man kan få ladet mobilen.

Kontaktene er gullbelagte og den gummierte flatkabelen kan både vris, bøyes og strekkes uten at det påvirker egenskapene. Den kan enkelt tres på nøkkelknippet, og kan brukes som laderkabel for iPad også, som krever mer størm en mobiltelefoner.

ChargeKey støtter selvsagt synking av mobilen.

Til drøye 150 kroner er den billigere enn en separat ladekabel fra Apple. Den er også mer praktisk å ha med, og holder det den lover.

Det er ingen grunn til å ikke anbefale ChargeKey, som er så genialt enkel at man kanskje skal kjøpe to stykker.

Nomad

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde